Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ezt én látom ilyen ridegen,...

Ezt én látom ilyen ridegen, vagy csak túlreagálom? (Bővebben lent. )

Figyelt kérdés

21 éves férfi vagyok és már több mint 2 kerek éve keresek munkát, és idáig 77 különböző helyre küldtem el a 2 év alatt az önéletrajzomat. Ebből 74 alkalommal semmi válasz sem érkezett az e-mailemre. Egyszerűen ****-tak a fejemre... És ez engem nagyon megviselt lelkileg is már. Semmi segítségem sincsen. A családomon belül is, akkora a széthúzás, hogy ez már egyszerűen nem is normális. Sőt már inkább szót sem tudok rá mondani, hogy ez mekkora...

Egyszerűen csak az anyám az, aki teljesen őszinte és rendes velem a családból. Egyedülálló vagyok és gyerekem sincsen. Abszolút nulláról indulok.

Az ismeretségi köröm is hihetetlenül "nagy távolságú". Egyszerűen nem tudok velük beszélni, hogy hátha volna valami munkahely, ahová felvennének. Na, de mint előzmény. Hadd lépve tovább beszélve egy kicsit a tapasztalataimról.

Voltam 8 hónapig a Komárom-Esztergom megyei munkaügyi központnál, ahol szintén a nagy semmi volt jelen. Onnan ilyen egy helyről érkezett állásajánlat, ahonnan szintén a jelentkezésem elküldését követően semmi válasz sem érkezett... Mondom majd lesz másik.

2-szer voltam idáig állásinterjún, amiből az első tetszett is volna csak, mert nincsen keretem (EGYÁLTALÁN) öltönyt venni ezért nem vettek fel. A második interjú meg ilyen ügynöki "lehúzós" munka lett volna, amihez nincsen egyáltalán lelkiismeretem.

Másik dolog, ami miatt korlátozottak a lehetőségeim azaz, hogy még 16 éves koromban volt egy balesetem, ahol eltörött és rosszul forrt össze az alsó 4-5-ös csigolyám, ami nekem is csak tetézte tovább a jelenlegi helyzetemet. Fizikai munkát nem tudok egyáltalán végezni. Semmit! 1 óra után végem van a derekam fájdalmának következtében...

A testvéremnél, aki építi a házát és még ő valamennyire normális velem. Nála csináltam segédmunkákat, mert szerintem ez így is illik, ha már valaki a testvérem azaz a rokonom, hogyha valami van, akkor segítünk egymáson, ahogy azt az erőnk és az időnk is engedheti.

Ott próbáltam emelni 15-20 kilós téglákat, de annyira megfájdult a hátam tőle, hogy aztán mindig aznapra végem lett, és vagy meg kellett állnom, vagy pedig egyszerűen csak végigfeküdtem kínomban a napot, mert nem tudtam mit csinálni a fájdalomtól. Orvos is ráírta az ambuláns lapra, hogy alkalmatlan vagyok fizikai munkára, de hát amilyen cudar egy világ van itt Magyarországon is nem is csodálkozom már... Mintha valami nagyon nem-normális lenne ez az ország. No, de most nem akarok írni arról, hogy mennyi ideig foglalkoztam a közügyek vizsgálatával, amiről eleinte azt gondoltam, hogy van értelme...

Nem vagyok ellene a fizikai munkának, de mivel a hátam miatt nem tudok csinálni fizikai munkát egyszerűen már kínomban gyárba kétszer is leadtam az önéletrajzomat, de onnan sem jött semmi válasz.(Már kínomban oda is leadtam, mert csak a röhej keringetett akkor is, hogy mi lesz a reakció. A megszokott semmi...) Egy barátom is, aki ott dolgozik leadta az önéletrajzom, de semmi reakció nem jött a HR részéről.

Na most itt jön a kérdésem lényege is, amit picit jobban kiszeretnék fejteni.

Az állam nem akar segíteni senkin semmit ez már itt eléggé közismert és tudomásul lett véve a számomra. Sokaknak ez még mindig hajmeresztő... A látszatintézkedések, ami a rózsaszín szemüveget viselőknél hatalmas üdvrivalgást okoznak. Nálam már egyszerűen semmit. Cső közömbössé váltam. Nem is tudom felfogni, hogy 23-24 év után még bárki is képes ezeknek a számtalanszor megbukottaknak hinni. Talán a csecsemőkön és a feledékenyeken kívül még a rózsaszín szemüvegesek hihetnek ezeknek az alakoknak, akik már akkorákat szakajtottak, hogy egyszerűen elvették tőlem (is) a jövőmet. Én Magyarként Magyarországon képzeltem el régen is az életemet és nem mindenáron külföldön. Külföldre sem tudok kimenni. Szóval ez is már számomra annyira nevetséges, hogy kínom közepette is csak nevetni tudok ezen. Még az írásom közepette is.

Na, de ennyit a közügyes részéről a dolgoknak. Nem akarok semmilyen kitalált dolgot felfesteni sem a falra. De nem tudok itt már semmit sem tenni. Olvastam a magyar történelemnek az olyan verzióját is, ami azért számomra nagyon hajmeresztőek voltak... Na, de hagyjuk azt is.

Az egész országban itt semmi fejlődés sem zajlik? Semmi munkaerő felvétel...

Az iskolai képzettségem legmagasabb foka érettségi. Szakképzettségem az nuku, mert nincsen miből egyszerűen. Még poénból a mekibe is leadtam a jelentkezést, de onnan is csak annyi jött, hogy eltették 1 évre az adataimat... Addig meg mi a fészkes fityfirittyet csináljak? 1 év alatt az ember csontsovány lesz és éhenhal. Nem is értem, hogy meri magát az emberiség bizonyos szeglete civilizáltnak nevezni, akik teljesen felelősek azért, hogy ellehetetlenitík a saját állampolgáraik és azok gyerekeinek a jövőjét.

Számítógépes programok közül az Office alkalmazások közül legjobban a Word-höz értek. Az Excel-hez kezdő szinten. A Powerpoint-hoz is kezdő szinten értek. Angolul folyékonyan beszélek és írok. Ennyi az összes kvalifikációm...

Na most erre kérek választ a kérdésem tekintetében is. Köszönöm a megtisztelő figyelmet.

2014. ápr. 4. 18:33
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
77%
ingyenes okj-ra eltudsz még menni?
2014. ápr. 4. 18:51
 2/14 A kérdező kommentje:
A barátom is, aki megcsinálta a targoncára az OKJ-t. Mert raktáros akart lenni. Szerinte kidobott pénz az egész. Hát magam most én is csak egy angol tanfolyamra tudtam bejutni, ami a poén kedvéért államilag támogatott. Nyelvsulizom... Szóval nagyon ironikus egyben is az egész, de azaz Isten csodája lenne, ha egyeszerűen kapnék valami munkát is, mert hát keresek, de folyton falakba ütköztem idáig és ez már engem kissé megviselt... Remélem sikerül.
2014. ápr. 4. 19:20
 3/14 anonim ***** válasza:
66%

A kérdés az, hogy most milyen választ vársz. Sajnálkozó,"jaj, szegénykém, milyen rossz lehet neked, de ne ad fel" válaszokat vagy a nyers őszinteséget?

Normális embernek tűnsz, annak akinek elege lehet a sajnálkozó tekintetekből. Így nyersen őszinte leszek.

Én megértem, hogy nem vagy képes fizikai munkát végezni, mert fájdalommal jár, de egy gyárban, sőt még egy mekiben is elvárás a fizikai munka. Nem csak az a fizikai munka, hogy tolom a talicskát vagy falat húzok. Fizikai munka az is amikor egy gyárban 8-12 órán keresztül egy helyen toporogsz, és monoton munkát végzel. Te ezt se fogod bírni, ha tényleg erős fájdalmaid vannak a hátadban. Gondolj bele. Egy egészséges ember is sokszor fájlalja a hátát, derekát mert sokat áll, vagy ül. Így érthető ha ez kizáró ok szinte mindenhol.

Ha valaki alkalmatlan fizikai munkára, az már nem is lehet hasznos a munkaadójának. Ez tény.

Te erről nem tehetsz, hogy a fizikai munka nem megy. DE! Ahogy írtad 16 évesen ért baleset vagyis pár éve már tudod, hogy alkalmatlan leszel bármiféle fizikai munkára.

Így neked olyan szakmát kellett volna tanulnod egy sima érettségi helyet ami nem jár fizikai megterheléssel. Programozóként is tanulhattál volna, vagy valamilyen irodai szakképzettséget is végezhettél volna. (láttam már férfi könyvelőt, vagy orvos mellett asszisztens) Vagy akár hivatásos sofőr is lehettél volna (bár szerintem ez is egyfajta fizikai munka) Lehetőség előtted volt.

De még mindig nem késő. Tanulj valami szakmát. Tanulj valamit ahol a nyelvtudásodat is kamatozhatod. Tudom, könnyű ezt mondani ha nincs rá keret. De írtad anyud melletted áll, a testvéreddel is jóba vagy. Kérj tőlük segítséget, ha kell anyagi segítséget.

Vagy vállalj angol korrepetálást.Vagy keres fordítási munkákat.

Én nem hiszem, hogy mindenért az államot kell hibáztatni. A lehetőség mindenki előtt ott van, csak van aki rosszul használja ki.

Még valamit.

Ellenőröket mindig keresnek, és ott nem kell fizikai munkát végezni, csak mászkálni, utazni BKV járatokon.

Bocs a nyers őszinteségért, ha bántó voltam, csak szólj, és elkezdelek sajnálgatni is ha akarod..

2014. ápr. 4. 19:34
 4/14 anonim ***** válasza:
49%

ma 19:34 vagyok.

Ezt a hirdetés 1 órája láttam. Próbáld meg, hátha sikerül

[link]

2014. ápr. 4. 19:38
 5/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm az állásajánlatot, majd ide is elküldöm az önéletrajzomat. Hát ez pont, amit mondtál, hogy éljek a lehetőségeimmel... Már kerek 2 éve "élek" a lehetőségeimmel, de már nagyon kezdek kifogyni belőle. Egyszerűen szeretnék már végre előrejutni... De egész idáig alig sikerült valami... A nyelvek felé fogom venni az irányt amennyire tőlem az csak lehetséges, de azért ha lehet szeretném magam is előteremteni a keretet az olyan dolgokra, amik a vágyaimat fedik le.

Nemcsak a kormány a hibás ezért az igaz. De, ha legalább valami őszinte válasz valaha is elhangzana a vezetők szájából, hogy "Őőő... Hát bocsánat kedves magyarok, de 0 Ft-unk van, és nem igazán van bármi fejlesztésre is keretüml. Ezért teljesen magatokra vagytok utalva." Szerintem sokakról letörne ez a rózsaszín szemüveg és még a feledékenyek is talán kapkodnák az arcukat, hogy "Miiii...???"...

2014. ápr. 4. 20:49
 6/14 anonim ***** válasza:
82%

21 éves vagy így elnézhető, hogy ennyire naiv vagy ami a politikai helyzetet illeti. Naivitásra utal, ha valaki azt hiszi, hogy a politikusok valahogy de segítenek, csak van bennük emberi érzés. Én 18 évesen rájöttem, hogyha valamit el akarok érni az életben azt nem a politikai helyzettől fog függni. Ezért nem vártam tőlük semmit. Még azt sem, hogy őszinték legyenek, hogy bocsi, nincs pénz, boldoguljatok ahogy tudtok. Ilyet soha nem fogsz átélni.

Én sokkal idősebb vagyok mint te (41) és mindig úgy éltem, hogy ezt mondtam magamban, és ez lett a szállóigém:

" Van akinek ennyire sem megy mint nekem"

Te már szerencsésebb vagy mint én. Tudsz nyelveket tanulni, folyékonyan beszélsz angolul. Bár baleset következtében gerincedben fájdalom van, de ennek ellenére egészséges férfi vagy.

Én nagyothallással jöttem a világra. Nem kezelt diszlexiám van, és ez a kettő akadályoz abban, hogy valaha tudjak idegen nyelven kommunikálni. Sokszor a magyar nyelvvel is gondom van, pedig magyar vagyok. Emellett súlyos asztmám van., és állandó arc, fej betegségeim vannak (4x nőtt vissza az orr mandulám, 3x a garatmandulám, 3x volt orrpolipom, 2x orrsövényferdülésem, és 5 x volt orrkagyló záródásom. Nagy örömömre kiderült, hogy az 5 évvel ezelőtt kivett orrmandulám újra vissza nőtt)

De nem panaszkodom. Mert tudom van aki rosszabb helyzetben van. Én már rutinosan megyek orr műtétekre,már jobb oldali orrkagylóm nincs (ezért hangosan szuszogva lélegzem)De nem vagyok rákos, megvan minden testrészem. Boldog vagyok, mosolygok..

Nézd te is az élet jobb oldalát. Tudsz nyelvet tanulni, van hozzá érzéked. Tanulj még nyelveket. Fiatal vagy. Előtted az élet. Hiszem, hogy ha az ember nem merül el az önsajnálatban, akkor jönnek a jó lehetőségek. Türelem. Ha 2 év türelem kell akkor 2 év, de változni fog az életed..

2014. ápr. 4. 21:05
 7/14 A kérdező kommentje:

Előzőnek: Köszönöm a válaszod.

Én is éppen mai nap folyamán gondolkoztam el megint azon, hogy mit kellene kezdeni magammal. Egyszerűen a nyelvekhez érzem magam közelebb. Más nem nagyon tud érdekelni, mert egyszerűen nem. Iskolában is mindig inkább a nyelvek érdekeltek. 6 évig németet tanultam, és aztán átálltam angolra, de ennek fejében a németet is csak kemény két alkalommal használtam. Aztán szépen elfelejtettem.

Aztán a barátom révén, aki anyai ágon német visszajött némi német tudás is, és azóta az oroszra is rákaptam... Szóval lassan-lassan kialakul ez. :)

2014. ápr. 4. 23:52
 8/14 anonim ***** válasza:
80%
Ha te folyékonyan beszélsz és írsz angolul, akkor miért nem fordítasz vagy tolmácskodsz? Ilyen nyelvtudással nem is értem, miért gyárakba jelentkezel. VV Auréliónak még érettségije és nyelvvizsgája sincs, de a német nyelvtudásával napi 50 ezret keres (amit kevesell!) Szóval valami itt sántít.
2014. ápr. 5. 03:08
 9/14 anonim ***** válasza:

2 hetente 1 db önéletrajz küldés??? Nem nagyon törted magad!

Én négy kerek évig kerestem állást, heti átlag 40db önéletrajzot küldtem ki. 6 interjúra hívtak be, továbbá volt 4 telefonos elbeszélgetésem. Ehhez képest te 77 helyre jelentkeztél több, mint 2 év alatt és itt téped a szád!

2014. ápr. 5. 08:41
 10/14 anonim ***** válasza:
87%
Heti 40? Akkor te minden megjelent hirdetésre jelentkeztél a lakatostól az egyetemi docensig? Van, hogy 2-3 héten keresztül nem találok egy olyan álláshirdetést, amire be tudnám küldeni az önéletrajzom, és akkor sem végzettségemnek megfelelőt, vagy olyat amit szívesen elvállalnék, hanem pl. egy csak árufeltöltőit.
2014. ápr. 5. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!