Mi értelme van egyesével behívni embereket állásinterjúra?
Miért, talán egyszerre 20-30 embert kéne behívni interjúra?
Természetes dolog, hogy egyesével hívják be az embereket, hisz mindenki más, mindenkinek egyénileg kell meggyőznie az adott munkáltatót, hogy miért is lenne pont ő a megfelelő az állásra.
És hát a mai világban van olyan állás, amire egyszerre bizony akár 100 pályázat is befut. Amiből mondjuk 50-et alapból félredobnak, mert abszolút nem megfelelőek az adott állásra, de a többi 50 jelentkezőt időre meg kell hallgatni, hogy a munkakezdésre már pontosan ki tudják választani, hogy ki is az, akit valójában ők alkalmasnak találnak az állás betöltésére.
És simán van olyan, amikor mondjuk 2-3 embert is alkalmasnak találnak és olyankor esetleg újra behívják őket, az is mind idő.
4es vagyok, folytatom:
Így, mikor sokan jelentkeznek, nem kizárt, hogy csoportos meghallgatáson kell részt venni. Ennyi embert nem fognak egyesével behívni!
Egyesével akkor hívják be az embereket, ha nem kell sok jelöltből választani.
Kockázatkezelési munkakör egy kereskedelmi banknál.
Ok, nem kell leharapni a fejem, úgy gondoltam, hogy úgy működik, mint mondjuk egy nyelvvizsga, vagy érettségi, szóval 30 perces csúsztatásokkal.
Tisztességes cég normális állásra nem fél órás kutyafuttában levezényelt interjúkat szervez, eddig ahány normális pozícióra jelentkeztem, ott minimum 3/4 - 1 órát szántak az interjúra, hogy megismerjék a szakmai hátteret, elmondják, hogy mi a feladat és legyen lehetőségem kérdezni.
Ahol meg rövid interjúk voltak,ott olyan is volt az állás.... Volt amikor a közvetítő annyit mondott, hogy adminisztratív munkakör, 10.40-re kell menni, az időpontból már láttam, hogy ez egy nagy nulla lesz, mert futószalagon hívják be az embereket egymás után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!