Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Holnap megyek állásinterjúra?...

Holnap megyek állásinterjúra? Mire számítsak, tőletek mit szoktak kérdezni? Esetleg mit válaszoltok rájuk?

Figyelt kérdés
Kicsit izgulok. Látásból sejtem kik fognak interjúztatni, kb miről lesz szó stb, de izgulok. Eddig egy normális interjúm volt, de az is elég rövid, mert már megvolt az emberük. Pályakezdő vagyok.
2014. febr. 25. 14:13
 1/2 anonim válasza:
Általában az adott területről kérdeznek általánosan, bár ha pénzügy meg ilyen komoly téma van szóban, akkor szeretnek rafkósak lenni, egyébkén én is így voltam, hogy izgultam meg gondolkodtam mire számítsak, de sokkal jobb, ha spontán várod a kérdéseket, az a lényeg, hogy tisztában legyél azzal, amilyen területre jelentkeztél, azoknak tudd a fontosabb alapjait. Pl.: én mikor masszőrnek jelentkeztem tudnom kellett az 5 alapfogást, szóval ilyenekre gondolok. Jobb, ha annyira nem mélyeszted bele magad, mert csak összezavarodsz. Ha reggel mész mindenképp reggelizz meg, és ne igyál kávét max. kis mennyiségben, mert az nagyban hozzájárul a stresszedhez. És igyál sokat. A légzésed pedig azzal lehet még stabilizálni, hogy nagy levegőt veszel, bent tartod 1 mp-ig, majd kifújod.
2014. febr. 25. 14:27
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Ne késsünk el! (Inkább érkezzünk kicsivel előbb) Határozottan mutatkozzunk be! Fontos a megfelelő kézfogás (nem lazán /hal/, de nem is túl erősen). Emellett a mosoly csodákra képes, jó benyomást kelt és oldja a feszültséget. Az interjúztató nevét mindenképpen jegyezzük meg, legalább a keresztnevét, mert jól jöhet még a későbbiekben.

Legyünk udvariasak, de ne vigyük túlzásba! Akkor üljünk le, amikor az interjúztató (férfiak női interjúztató esetében később), ne tegyük keresztbe a lábunkat illetve ne üljünk terpeszben! A lábunkat rakjuk egymás mellé és húzzuk ki magunkat!

Próbáljunk meg - a körülményekhez képest - lazának mutatkozni (de azért ne essünk szét!).

Adjunk a külsőnkre! Bizonyított, hogy ha az álláskereső vonzó külsejű, a leendő munkaadó hajlamosabb pozitívabban gondolkodni róla (intelligens, megbízható). A jól ápoltság elsődleges! Emellett kerülendő a feltűnő frizura. Tiszta, ápolt hajviselet! A smink legyen egyszerű. Olyan illatosítókat használjunk, melyek kevésbé erősek és az egyéniségünknek megfelelnek! Fontos a helyes öltözködés. Lehetőleg olyan ruhát vegyünk fel, mellyel alkalmazkodunk a választott munkahely környezetéhez. Ne essünk túlzásokba - legyünk szolidak! Nőknek kerülendő a miniszoknya, a túl nagy dekoltázs, az átlátszó blúz, a túl sportos ruházat. Javasolt a kosztüm, mely nem rikító színű. A cipő megválasztásában nagyobb szabadsággal rendelkeznek, mint az urak, de kerülniük kell a túl lapos, vagy magas hölgyek esetén a túlságosan magas sarkat. Uraknál fontos a visszafogott, de elegáns és kulturált megjelenés. Lehetőleg öltöny, vele harmonizáló inggel és nyakkendővel. A megfelelő cipő kiválasztása is nélkülözhetetlen. Tilos a fehér zokni a sötét nadrághoz! A cipő legyen tiszta!

A várható, leggyakrabban előforduló interjúkérdések

- Mit jelent a siker az Ön számára?

- Melyek a rövid távú tervei?

- Melyek a hosszú távú tervei?

- Melyek az Ön gyengeségei?

- Mi motiválja Önt?

- Mesélje el a legsikeresebb szakmai élményét!

- Miért szeretne állást változtatni?

- Hogyan képzeli el az ideális munkakört?

- Hogyan szokta levezetni a feszültséget?

- Meséljen el egy konkrét stresszhelyzetet!

- Mi bosszantja fel Önt leginkább?

- Mit szeretne elérni az életében?

- Melyek a munkával kapcsolatos közvetlen céljai?

- Mi az, ami Önt elkeseríti, dühíti?

- Mit ért jól működő ügyfélkapcsolaton?

- Mesélje el a legkreatívabb döntését!

- Miért számít Ön jó csapatmunkásnak?

- Milyen szerepet vállal egy csapatban?

- Mennyi időre tervez előre?

- Mit vár el a munkatársaitól?

- Hogyan képzeli el az ideális vezetőt?

- Mit vár el egy vezetőtől?

- Hogyan képzeli el későbbi pályafutását?

- Mit gondol, milyen az Ön munkastílusa?

- Hogyan szeret utazni?

- Ha valamilyen állathoz kellene hasonlítani magát, melyik lenne az?

- Mit tekint eddigi legnagyobb sikerének?

- Miért kellene kiválasztanom erre a pozícióra?

- Adja el nekem ezt a tollat!

- Beszéljen magáról öt percet! Stb..

2014. febr. 25. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!