Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Reálisnak tartjátok ezt?...

Reálisnak tartjátok ezt? Egyetértek vele?

Figyelt kérdés

Egyáltalán azon csodálkoznék, ha érkezne pozitív válasz.A Malév pilóták sztrájkolni akarnak, fizetésemelésért. Én nem mondom, hogy nem egy felelősségteljes munka. Sőt egész embert kíván, de kérem......

Az orvos, mentő, tűzoltó életeket ment és hol keres annyit , mint egy pilóta?

TV-ben 2,2-3 millót mondanak. Nem dühítő?

2009. dec. 17. 08:34
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

És abból a 2.2millióból nem tudja eltartani a családját? Megélhetési gondjai vannak, hogy 500ezret kérnek?

Na ne!!

2009. dec. 18. 07:24
 22/23 anonim ***** válasza:

az, hogy ki mennyit kér/het, Kap/hat a mujkájáért, semmi köze nincs ahhoz, hogy mik a valós szükségletei, miből tudja eltartani a családját.

Nincs már szocializmus, ahol elosztási elven működött a bérek megállapítása.

Ma piacgazdaság van. Egy áru (a munkaerő is áru) értékét nem az határozza meg, hogy mennyiből tudják előállítani, hanem az, hogy mennyiért lehet ma eladni a piacon.

2009. dec. 18. 07:56
 23/23 anonim ***** válasza:

Szia! Én pontokba szedve szeretnék válaszol a kérdésedre:

1. Szerintem a pilóta és orvos is kb. ugyanannyira felelősségteljes munkát végez, bár az igaz, hogy a pilótát nem ugrasztják ki hajnalban az ágyból, hogy félálomban menjen már egy Párizs-New York távot... Azaz ennél a pontnál az orvosok "nyertek".

2. Ismerek egy embert, akinek pilóta az apukája. Ő ritkábban látja, mint azok a gyerekek, akiknek az apukája orvos, az ügyeletet is beleszámítva. Szóval itt a pilóták felé billen a mérleg.

3. Amúgy külföldön hasonlóan vannak megfizetve a 2 munka képviselői, csak itt Mo-n keres huszad(!!!) annyit egy orvos mint egy pilóta, de ezért nem a pilóták a hibásak.

4. Az orvos nem sztrájkolhat, a pilóta igen...

5. Repülőjegyért mindenki fizet, míg az eü.-i ellátást olyanok is igénybe veszik, akik egy fillért nem tettek bele (és sokszor milliók mennek el rájuk!), így érthető, hogy több jut a pilótáknak.

Szerintem nem a pilótákra kell emiatt haragudni, mert ők legalább kiállnak magukért. Ez csak Mo.-n szokatlan, hogy valaki felemeli a hangját a saját érdekeiért, és nem pedig belenyugszik, hogy mások kizsákmányolják. Ilyen szempontból példát lehetne venni Franciaországról...

Amúgy én sem "pilótafeleség" vagyok, hanem orvostanhallgató...

2009. dec. 18. 17:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!