Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mindenre alkalmatlan vagyok....

Mindenre alkalmatlan vagyok. Semmi idegen nyelvet nem beszélek. Mi lesz így velem?

Figyelt kérdés

A leírt angol szöveget úgy-ahogy értem. Van egy elektronika szakirányú OKJ-m, de ez csak papír, mögöttes tudás nulla. Amit a témáról tudok, azt szinte mindet magamtól és csak egy bizonyos területtel foglalkozom itthon (mikrovezérlők). Volt néhány jól fizető maszek munkám, de erre nem lehet építeni. (évente kb. egy van...)

Vergődök az egyetemen, villamosmérnöki szakon. Más eljön zh-ra betépve úgy, hogy nem volt egy órán sem, meglesz neki teljes pontszámmal. Én bejártam (semmit nem értettem), tanultam, 30%-ot értem el. Más nem érdekel, ez meg nem fog sikerülni, már tisztán látom.

Culágernek nem mehetek, mert nem emelhetek nehezet sokáig. Operátornak nem vagyok jó, mert túl lassan dolgozom meg azt a monoton munkát egyáltalán nem bírnám.

Innentől kezdve munkám biztosan nem lesz, vagy ha igen, az is három műszakban havi 70.000-ért. Annyiból még felakasztani sem tudom magamat.

Nem túlzás, de ha elrabolnának és sikerülne megszöknöm külföldön, nem biztos, hogy el tudnám mondani, hogy mi történt, honnan jöttem és a rendőrséget keresem. Négyesre érettségiztem németből :(

21/F

2014. márc. 24. 19:52
 1/7 anonim ***** válasza:
77%
Akkor tessék elkezdeni tanulni. Pl okostelefonra letölthető ingyen a Duolingo alkalmazás, kezdőknek szerintem egész jó.
2014. márc. 24. 20:52
 2/7 anonim ***** válasza:
67%

70e pont elég egy erős kötélre.

jobb helyeken 120e-et is megkapják a 3 műszakban dolgozók, főleg ha tudnak targoncázni, akkor meg főleg.

2014. márc. 24. 22:06
 3/7 anonim ***** válasza:
85%

kollégámnak semmi diplomája, csak érettségi meg szakmunkás suli, elektrotechnikus vagy miatököm.

Önerőből mégis megtanulta a PIC processzorokat programozni és az elektronikát is úgy keni mint te a vajat. Forrasztani pillanatok alatt tud, csukott szemmel. és még mennyi minden amit nem is értek.

Ezt mind önerőből. Másik kollégám villamosmérnök, igaz ő nem érti ennyire mélyen ezt a témát, de nagyon sok dologban ő is zseni.

Akarni kell.

Jah és az első kolléga akiről beszéltem, semmi nyelvet nem beszél. (csak az asm-et max)

2014. márc. 24. 22:10
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom hol tanulsz, de szerintem válts egyetemet. Pl. Győrben jóval könnyebb a villamosmérnök szak, mint mondjuk BME, Kandó, Veszprém.
2014. márc. 25. 08:47
 5/7 A kérdező kommentje:

Győrbe járok, de pont fordítva látom a helyzetet: a Kandón olyan ismerősöm korrepetálja a többieket, aki középiskolában egy feszültségosztót nem tudott kiszámolni, alkalmazni. Folyamatosan tőlem kér segítséget... Megbuktam az adott tárgyból.

Én is PIC-el, NYÁK-tervezéssel (és persze forrasztással) foglalkozom, a 100 lábú IC-t beültetem gond nélkül de nem érzem azt, hogy ebből valaha megélnék...

2014. márc. 25. 15:52
 6/7 anonim ***** válasza:
Akkor ha a Kandót látod könnyebbnek, menj át a Kandóra.
2014. márc. 25. 16:31
 7/7 anonim ***** válasza:

önmagában a beültetésből biztos nem élsz meg, max gyárban, de ott meg gépek végzik.

Ha érdekel a pic meg szereted, akkor csinálnál sok dolgot vele, tanulás céljából.

Kolléga pl egy 3.5" -os kijelzőt meghajt vele, de baromi gyorsan, sorosan, sok trükkel. egy 8bites pic-el.

ha értesz ilyenekhez és szereted is cisnálni és gyakorlatot is tudsz szerezni, akkor lehet jövőd.

Másik kollégám nemrég a Samsungnál helyezkedett el fejlesztőként. Ha ilyen lehetőségek állnak előtted, ilyen dolgokat tanulhatsz, akkor van jövőd, csak meg kell ragadni.

ha meg nem érdekel az egész, akkor megette a fene az egészet.

2014. márc. 25. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!