Svájban vajon meg lehet keresni havi 2-2.5m forintot kezdő, "idegen" mérnökként?
Figyelt kérdés
2014. febr. 25. 18:08
1/9 A kérdező kommentje:
*svájc
2014. febr. 25. 18:09
2/9 anonim válasza:
Inkább olyan 1,5 millio forint korul (6000 frank) a kezdo fizetes, de vedd szamitasba hogy a megelhetes is rohadt draga.
3/9 A kérdező kommentje:
Tudom, úgy tervezem, ha összejön, hogy Németországban lakom, de Svájvban dolgozom, így csökkenteném a költségeket. Igazából az érdekelne, hogy a barátom meg az én keresetemből félre tudnánk-e tenni havi 1.000.000 forintnak megfelelő összeget.
2014. febr. 25. 18:19
4/9 SzilKa válasza:
ha Németországban laksz és átjársz Svájcba dolgozni, akkor mindkét ország felé kell adóznod, ezt se felejtsd el. Ezen kívül a svájci határhoz közeli német részeken kissé drágább is az albérlet, nem véletlenül.
5/9 A kérdező kommentje:
Tudom, de a család tapasztalata szerint mégis jobban megéri. Nagybátyám havi 1.2m forintnak megfelelő összeeget keres, az asszony nem dolgozik, van két gyerek, Németországban élnek, havi kb. 500.000 forintjuk marad átlagosan, amit magukra költhetnek, meg is teszik rendesen, pedig ő csak egy egyszerű szakmunkás. Utazgatnak mindenfelé, nemrég voltak Hawaiion, bejött nekik így az élet.
2014. febr. 25. 19:06
6/9 egy újabb válaszoló válasza:
Havi nettó 1.2 millió még orvosnak is szép Németországban, nemhogy szakmunkásnak:)
7/9 A kérdező kommentje:
Nem Németországban dolgozik, hanem Svájcban, csak Németországban van a szállásuk.
2014. febr. 26. 21:51
8/9 anonim válasza:
Akkor most csak azért tetted fel ezt a kérdést, hogy ezt elmondhasd? Mert akkor tulképp teljesen jó forrásaid lehetnének, nem kell idegeneket kérdezgetni, akiknek fogalmuk sincs.
9/9 A kérdező kommentje:
Nem. Nem tudják, hogy mennyi, mivel nem mérnök
2014. márc. 7. 17:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!