Ha még csak kezdő szinten vagyok, akkor is hasznos ha idegen nyelvű műsorokat nézek és zenét hallgatok?
Amúgy franciáról és oroszról van szó.
Franciából a France-Euro Express első kötetének 7-es leckéjénél járok.
Oroszt pedig már hónapok óta nem tanulok,de nyáron elkezdeném nagyon intenzíven azt is.Az orosz viszont ragad(na) rám.
hát ha alapfok körül(társalgási szint) tudsz akkor érdemes...
ahogy a szavaidból kivettem oroszból igen, franciából nem nagyon
A szintednek megfelelő hang és filmanyaggal foglalkozz!
De mindenképpen hasznos.
Franciául ott van mindjárt a Kis herceg eredetije, amit lehet olvasni és hallgatni. Viszonylag egyszerű de igényes szöveg.
A 4. válaszolóval teljes mértékben egyetértek!
Az csak mese, hogy majd a filmnézés, zene a mennyekbe repít, tudást ad... Miután megtanultuk a saját anyanyelvünket, és kialakul egy szerkezet az agyban, már nem tudunk ugyanolyan módszerrel elsajátítani másik nyelvet, mint az anyanyelvvel volt...le kell ülni tanulni.
ne hallgass a sok dilettánsra, igenis hasznos!
hallgass, olvass, nézz minél több autentikus forrást (youtube, újságok, rádió, feliratos filmek stb)
nem baj, ha nem érted
"cheeky_bugger válasza:
ne hallgass a sok dilettánsra, igenis hasznos!
hallgass, olvass, nézz minél több autentikus forrást (youtube, újságok, rádió, feliratos filmek stb)
nem baj, ha nem érted."
Na, akkor adj egy 7 éves gyereknek egy egyetemi könyvet, hogy tanuljon belőle, de akár ugyanazt előadás formájában is hallgattathatod vele. Nem baj, ha nem érti...tudni fogja. A sok tanító és tanár meg mind csak dilettáns, hogy az alapoknál kezdik a tanítást, és fokozatosan adagolva tanítanak... Igen, ők dilettánsok. Te meg vagy az Ész. Gratula!
Amit nem ért meg az ember, abból hogy tanulhatna bármit is? Sokkal többre megy, ha a tudásának megfelelő szintű írást olvas és szöveget hallgat - a lényeg, hogy igenis, értse, amit hall, olvas. Máskülönben elvesztegetett idő.
Üdv,
egy 3 nyelvet beszélő, tolmács-fordító, tanár dilettáns
nyelvtanári diplomám az nekem is van, nem is egy, meg egy pár nyelvet én is beszélek, ha már így ismerkedünk :D
azért jó, ha autentikus filmeket, videókat néz, esetleg újságcikkeket olvas, mert úgymond "szokja" a nyelvet, a kiejtést, a fordulatokat, rááll a füle a nyelv dallamára
tudod, language exposure...
lehet poroszosan is nyelvet tanulni / tanítani, meg is látszik az eredménye, ha körbenézel az országban (minimálisan beszélnek elfogadható szinten idegen nyelvet)
Mindenkinek köszönöm a válaszát:)
Akkor majd megpróbálkozok vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!