Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen pályára menjek?

Milyen pályára menjek?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok, és készülök az érettségire, de nem tudok választani! Újságíráson gondolkoztam, de állítólag túl sok a jelentkező rá, és kevés talál munkahelyet. A másik a marketing, de asszem ott is túl sok a jelentkező, és kevés a munkáztató...

A lényeg, hogy nem akarok életem végéig egy irodában számokkal "bűvészkedni", vagy gyártósoron robotolni. Két nagy tehetségem van: az írás, és a rajzolás. Mindkettőt fejlesztem, fényesítem, csinosítgatom, de ha nem tudom kamatoztatni, akkor elvész, és oda a fáradozás...

Tudtok nekem valami tippet adni, hogy milyen pályára menjek? Mondjuk a katonaságon is gondolkoztam, mert az legalább egy biztos állás, nem kell az miatt aggódnom, hogy mikor rúgnak ki engem.

2009. dec. 14. 20:09
 1/8 anonim ***** válasza:

Én ha tudnék profin rajzolni tetováló lennék. Több 100.000-ret keresnek havonta tisztán. Sokkal kevesebb a kiadásuk mint a bevétel. De ha nem érdekel téged a téma akkor nem sokat segítettem neked. :)

Én sajnos nem tudok rajzolni, marad nekem a bűnügyi rendőrség. :)

16/L

2009. dec. 14. 20:15
 2/8 A kérdező kommentje:

Ohh köszi:D!

A tetoválósdi dolog szép és jó, de van benne egy bibi... 400 ezer forint az alapképzés, plusz nekem kell megvenni a gépet, amivel tetoválok... De jó ötlet! :) Azért ha van vkinek jobb ötlete, ne sajnálja!!:D

2009. dec. 14. 20:24
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha a rajztehetséged mellett van műszaki érzéked is és szereted a matematikát és a fizikát, akkor legyél építészmérnök! Ott a felvételin sokan a rajzon esnek ki. Keresett szakma és jól fizet.
2009. dec. 14. 22:20
 4/8 anonim ***** válasza:

Az építészetben jelenleg csak a szerencséseknek van pénz, a többiek örülnek, ha van munkahelyük, de reménykednek, hogy talán nem ők lesznek a következők leépítésnél (konkrétan ismerőseim vannak, akik ebben dolgoznak építészmérnökként vagy építőmérnökként, jók, de nem számít, az embereknek nincs pénzük építtetni, a cégek is spórolnak).

Mindegy, hova mész, olyant tanulj, ami érdekel, ki tudja, mi lesz, mire kikerülsz, az a fontos, hogy legyen majd munkád.

2009. dec. 14. 22:45
 5/8 anonim ***** válasza:

Üdv

Én is 19 éves vagyok teljesen ugyan ez a szitu lassan állás kell ,de stabil

Rendőrség kilőve sok a jelentkező ,tűzoltókat így is rúgják ki, mentő az van elég ,katonaságnál is túljelentkezés van.Én inkább hiányszakmát keresek pl hegesztő azok havonta 30 ezret kapnak ameddig tanulják utána meg ha van egy kis idegennyelv tudásod és jól megy a hegesztés mehetsz külföldre.Persze ebben írás és rajzolás nem sok van.

Írást és rajzolást maximum hobbiként tudnád művelni ameddig nem találsz egy megbízható írói állást.Esetleg egy képregénybe belekezdhetsz ott írnak és rajzolnak ,de kevés a képregény rajongó kivéve japánban:-)

2009. dec. 14. 23:17
 6/8 A kérdező kommentje:

Hát a matekot és a fizikát utálom:S... Am ez a hegesztős dolog jó ötlet, én erre gondoltam is, csak nem hegesztőként mennék el tanulni, hanem most teszem le az ECDL-t, és így legalább nem kell gyárba mennem robotolni, hanem felvesznek valami irodába is... (dolgoztam már gyárban, igaz csak cirka két hetet, de egy egész életre megutáltam!).

viszont irodához semmi kedvem nincs, ezt is csak azért teszem le, hogy legyen egy vésztartalék!

Külföldre meg nem akarok kimenni, mivel én egy pöppet nacionalista vagyok, és a szívem idekötözött e szép Kárpátmedencébe. =) (tom, szar itt a helyzet, de nem lesz mindig így, főleg hogy mi magyarok tanultunk ebből... no mind1, nem akarok politizálni, hisz nem ez a kérdés).

amúgy valami OKJ-n gondolkoztam, van valakinek ehhez jó tippe? persze olyan, ami Pesten van, vagy Vác környékén =).

Jah, és köszi a válaszokat, sokat segítetek! =)

2009. dec. 15. 17:53
 7/8 anonim válasza:

Én már egyetemista vagyok, imádok rajzolni és a rajztanáraim is nagyon tehetségesnek tartottak mindig is. Már azon gondolkoztam, hogy rajzból fogok érettségizni és elmegyek a művészetire, de rájöttem, hogy egyáltalán nem biztos, hogy el fogok tudni vele helyezkedni, mivel viszonylag kötött a munkaköröd. Aztán a gazdasági pályát választottam (pontosabban gazdálkodási és menedzsment alapszakot) és nagyon tetszik! Nagyon kreatív és izgalmas téma a vállalatvezetés és hasznos is, meg persze jó lehetőségekkel kecsegtet. Ezzel elhelyezkedhetsz a közszférában is, non-profit szervezeteknél, multiknál, nagyon sok féle cégnél, és alapvetően te láthatod el a vezetési, szervezési feladatokat. Lehet kicsit elfogult vagyok, de én a gazdasági szakokat nagyon hasznosnak és érdekesnek találom. Ha annyira nem vagy tanulós, okj-s képzések is indulnak, láttam pár hónapja kis-és középvállalat vezetői képzést is, ami szerintem tök jól hangzik, de marketing képzések is vannak, ami szintén teret enged a kreativitásodnak, talán mégjobban.

Ja és egyébként lehet, hogy következő évtől párhuzamosan elkezdem az iparművészetit, az én stratégiám az volt, hogy először egy olyan szakmát tanuljak amiből meg is tudok élni, és ha tényleg hiányzik a művészet akkor mellette vagy utána még mindig nincs késő, vagy akár hobbiszerűen :)

2009. dec. 15. 23:48
 8/8 anonim válasza:

Előző vagyok. Ha írsz erre a címre, akkor emailben adnak pályaválasztási tanácsadást:

palyaorientacio@felvi.hu

vagy

Jelentkezés a SZEMÉLYES pályaorientációs tanácsadásra:

Telefon: (06-1)-477-3131

Munkanapokon 10 és 15 óra között

Regisztrálj felvi.hu-ra nagyon sok hasznos info-t találsz, például teszteket is! Ezek segítenek a döntésben, de nagyon jó a személyes tanácsadás is!

[link]

2009. dec. 15. 23:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!