A pályakezdőket nem alkalmazzäk mert nincs szakmai tapasztalatuk de ha senki se alkalmazza őket akkor nem is lesz soha! A munka keresés, találás (mindegy milyen munkakörbe) komolyan protekcióval működik már csak? Vagy, hogy van ez?
Értem amit mondol,én mondjuk szívatós szak mellett dolgozok.
Sajnos ez olyan dolog,mint említettem,hogy a munkáltatókat ez mind nem érdekli.Tehát ehhez kell alkalmazkodni,mert ez az elvárás,ha munkát is akar az ember meg jólétet,mert ma már nincs az,hogy elvégzed a sulit és azonnal lesz misis állása valakinek nem ez már nem megy így.Ez van,alkalmazkodni kell vagy lehet aztán sírni hogy nincsen munka.
Nézd neke pl állatorvos ismerősöm mondta,hogy a rendelőben nem is lehetnek bent hallgatók, mert a NAV elkap szabálytalan foglalkoztatás miatt /!/-volt már ilyen balhé, a vetmailen volt is róla szó. És nem hitték el, hogy csak gyakorlaton van, önkénteskedik. Meg még balesetvédelmileg meg munkavédelmileg is szabálytalan.
Na akkor...?
# 34:
Ugye valaki korábban beböffentette az Erasmusos gyakorlat lehetőségét. Komolyan belegondoltam és utánanéztem. Na az a hatalmas lehetőség úgy néz ki, hogy általában minden pozícióba keresnek gyakornokokat, csak az építőiparon belül sehova sem... Bár az is tény, hogy találtam néhány építőipari céget is, de ott még a szállás sem lett volna megoldva, fizetést meg nem kapnék (legalábbis ott a fizetés rubrikában ez volt.).
A röhejes ebben pedig az, hogy még itthon kruvaországban is úgy megy a dolog, hogy ha 6 hétnél többet dolgozol, akkor jár fizetés. Halkan megjegyzem, hogy én a kötelező szakmai gyakorlatomra is (ami még csak 6 hét sem volt) kaptam fizetést.
(Bezzeg japánban jár a havi 100.000 fizetés, ami úgy 200.000 forintnak felel meg. Tény, hogy ott ez nem egy hatalmas összeg, de több a semminél)
# 36:
Ugye azt te sem gondolod komolyan, hogy egy 18 éves fiatal gyerek, aki készül az érettségire az tudni fogja, hogy mégis milyen pályára akar menni? Vagy ha mégis, akkor szerinted tisztában van azzal, hogy ott mi a helyzet munkaerő piaci szempontból? Az erasmusról és úgy általában az ilyen külföldi dolgokról én is csak másod és harmadéves koromban hallottam először és akkor is zavaros volt az egész...
Ja és arról ne is beszéljünk, hogy itthonról a szabad munkaerő áramlás sem olyan régen indult be. Amikor én kitaláltam 2006-ban, hogy erre a szakra akarok menni, még nem volt ennyire jellemző a külföldi munka tudtommal...
# 26-os voltam és még mindig várok ötleteket (esetleg listákat). Szívesen kimennék gyakornoknak és nem akarok milliós álomfizetést sem, csak egy szállást és nem akarok éhen halni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!