Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A pályakezdőket nem alkalmazzä...

A pályakezdőket nem alkalmazzäk mert nincs szakmai tapasztalatuk de ha senki se alkalmazza őket akkor nem is lesz soha! A munka keresés, találás (mindegy milyen munkakörbe) komolyan protekcióval működik már csak? Vagy, hogy van ez?

Figyelt kérdés
2014. márc. 12. 21:57
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:

Igen utolsó pont erre mondom kifogás,miért nem te kerestél gyakornoki helyet?

Miért mindent mástól vártok?

Nektek kell kikaparni a gesztenyét,ennyi.

Pont erről beszélek.

Igen elvárnak ennyit,ezért kell suli mellett dolgozni menni,dehát beszélhetek én.

Hiába mondom nektek.

Keresni meló helyet és go.

Lehet lázadni de akkor is ez van kapitalizmus ha törtetsz lesz Bömös jó élet ha nem akkor el lehet menni századik munkásnak,ez van kész.

Akár lázadtok akár szidjátok a politikát nektek kell teperni és dolgozni már suli mellett és igen OKJ mellett meg pláne.Kemény lesz tuti.

2014. márc. 13. 21:15
 22/41 anonim ***** válasza:

A tanárnak: RENGETEG olyan önkéntes munkalehetőség van külföldön, ahol nehéz sorsú gyerekeket lehet tanítani.

Az OKJ-seknek: ha legalább hétvégente elmentél volna önkéntes munkára a szakmádban, vagy csak annyit teszel, hogy regisztrálsz szakmai fórumokba és aktívan részt veszel a beszélgetésekben, rengeteg lehetőség tárult volna fel előtted. Én is ismerősön keresztül találtam mindkét eddigi munkahelyemet. Nem kell itt komoly dolgokra gondolni, az egyik ismerős a kutyám tenyésztőjének a férje, aki ügyvezető a cégnél, a másik egy barátnőm, akit egy nyelvtanfolyamon ismertem meg, előttem egy évvel dolgozott ott, ő ajánlotta, hogy érdeklődjek az cégnél. Biztos, hogy mindenkinek lenne 1-2 hasznos ismerőse, csak ki kéne nyitni a szemeket.

2014. márc. 13. 21:58
 23/41 anonim ***** válasza:

Tanároknak rengeteg a lehetőség, csak akarni kéne:

[link]

Amúgy meg mielőtt valaki elkezd egy bármilyen képzést, fel kéne tennie magának a kérdést: milyenek lesznek az elhelyezkedési lehetőségeim az adott területen? Ha nem túl jók, mit tehetnék, hogy jobbak legyenek?

2014. márc. 13. 22:03
 24/41 anonim ***** válasza:
100%

Azért ez nem egészen így van, vannak olyan egyetemek ahol egyáltalán nincs kötelező gyakorlat.Például a kutatószakok(én biológus szakra jártam),és nemigen lehet csakúgy gyakornokoskodni,mert drága eszközökről,vegyszerekről van szó,max csak ránézhetsz messziről a legtöbbre.Nem excelhuszárkodás,hogy nabumm félreütöttem akkor megnyomom undo gombot...Az orvosiról már nem is beszéve(bár az épp hiányszakma,nem gond van-e gyakorlatod).Persze lehet önkéntesként kémcsövet mosogatni valamelyik tanszéken,vagy elmenni egy lovardába vagy az állatkertbe sz@rt lapátolni,de azt egy jövendő munkahely se veszi komolyan.Ha meghírdet egy gyógyszergyár vagy labor állást rögtön elvárja az ilyen-olya mérési technikában/műszer használlatával szerzett 3-5 éves tapasztalatot(amire egyetemistaként rá se nézhetsz,mert drága kütyü).Szóval a pedagógusnak igaza van,egy állami iskola is pont le fogja sz@rni az ilyen gyakorlatokat(ráadásul az anyám iskolában igazgatóhyettes,és igenis a legtöbb állás sógor/koma/haver alapon kell el,csak akkor hirdetik meg,ha már végképp nincs senki,de naponta kap leveleket,hogy kedves kollégák nem tudtok véletlenül xy szakos tanárt mert kéne...).

A másik,hogy nem mindenki azért nem megy suli mellett melózni,mert szarrá akarja bulzni magát,vagy mert délig akar dögleni.Nálunk volt olyan félév amikor szinte minden nap volt labor(hiányozni egy félévben csak 2x lehetett),volt amelyik 6 órás volt(ergó elment az egész nap),utánna még meg kellett írni a sok oldalas jegyzőkönyveket,volt ahol minden héten zh volt a következő labor elméletéből...Szóval most lehet savazni fognak,de igenis csak ilyen (fél)kamu szakok mellet lehet csak arcoskodni azzal,hogy te mellete dolgozol szinte teljes munkaidőben egy cégénél.(volt Corvinusos barátnőm,aki közgazdász,hát ami ott tanulás cimszó alatt ment az vicc ahhoz képest amit nálunk követeltek,ott év közben szinte semmi számonkérés nem volt-max néha nagyzh-nemhogy minden héten több tárgyból is)

Arról nem is beszélve,hogy lehet valaki a családi körülményei maitt nem tud dolgozni,mert beteg szülőt/nagyszülőt kellett gondoznia,ilyet is ismertem...

2014. márc. 15. 00:21
 25/41 anonim ***** válasza:
Orvosként nem kötelező amúgy a rezidenskedés?
2014. márc. 15. 08:47
 26/41 anonim ***** válasza:
100%

Ejha, micsoda életcsászárok vannak itt kérem szépen!

Én is dolgoztam egyetem mellett (nem szakmában, mert halott az építőipar és amúgy sem vesznek fel egyetemistákat), állandó éjszakában, heti 36-48 órát. Nos, kerestem max 90 ezer forintot, kihajtottam a belemet egészen addig, mire rá nem jöttem, hogy jóval kevesebb munkáért is megkapom a pénzemet, megbecsülést meg úgysem várhatok...

Ráadásul most redukáltam a munkában töltött óráim számát kb 24 óra / hétre, mert a tanulmányaimmal finoman szólva sem haladtam, pedig ebben a félévben kéne végeznem.

Bárkit megnézek a környezetemben, aki dolgozik abszolút stagnál a tanulmányaival, de passzívon ugye nem lehet, mert úgy meg nem alkalmazzák. Ezért vagy az lesz a vége, hogy otthagyja a csába az egészet, vagy élete végéig diákmunkás marad...

Igaz, én munka alatt konkrétan nem irodában csücsölős 8 órás lebzselésre gondolok, hanem közepes fizikai munkára, papír nélküli targoncázáson és sok kilós bizbsazok emelgetésével együtt. (Nem kell a kamu, dolgoztam én is irodában és pár alkalomtól eltekintve, egész nap ment az arckönyvezés...)

Erazmusszal kimenni gyakornoknak? Ugyan már... megint csak ne kamuzzatok légyszíves... Ha pedig igazat beszéltek linket kérek, mert folyékony angol és kevésbé folyékony német nyelvtudásom van, két nyelvvizsgával és már van építésztechnikus szakmám (amit szintúgy feldughatok magamnak).

2014. márc. 15. 14:03
 27/41 anonim ***** válasza:

# 24:

# 26-os vagyok és csak most olvastam el, amit írtál. Igen, én akkor már leírom, hogy építészmérnöknek tanulok, ahol egy félévben van több tárgy is, amiből rajzolni/tervezni kell. Mellé jönnek a számolós tárgyak, statika, matematika és az egyéb szopatások...

Megnézném azt az embert, aki ez mellett elmegy dolgozni azért. Félév közben rajzolsz és makettezel mint a kiskatona, vizsgaidőszakban meg tanulsz a többi baromságra, hogy meglegyenek a tárgyaid.

Én három tárgy mellett alig bírtam dolgozni (húú de sírásnak tűnik, ahogy visszaolvasom), mert a geotechnika és tartószerkezetek sem játék, ennyi, meg annyi oldalas cikkelemzések (lehetőleg külföldiek) és 20-30 oldalas számolások A1-es és A0-ás szerkezeti rajzokkal kiegészítve...

Lehet most mondani, hogy miért ezt választottam, de 8 éve, amikor elkezdtem az egész építőiparral foglalkozni, akkor még lehetett úgy gondolkodni, hogy mire végzek az egész szarral, addigra beindul végre ez a rohadt gazdaság... Persze nem így történt...

A bulizás meg oké, hogy jelen van, csak nem nálam... Azt is általában a büfészakos okostojások és azok szokták csak mívelni, akik egy évig járnak, aztán kibssazák őket az egyetemről.

Tömény demagógia volt szinte minden hozzászólás itt... de ez jellemző a magyarokra egyébként is.

2014. márc. 15. 14:11
 28/41 anonim ***** válasza:

én ELTE proginf mellett dolgozok(gondolom ismerős a szak 500 főből 10 ha végez) kollégám BME műinfóra járt,igen csúsztunk sokat sőt nagyon sokat,de SZAKMAI TAPASZTALAT van 4év ami nagyon sokat számít.Most meg innen kapunk ajánlatot meg onnan,nem tudjuk követni már.Diploma nélkül is.Úgyhogy igen mindenképpen kell dolgozni suli mellett mert ezt diktálja a piact a munkaadók lesz_rják,hogy suliztál gyakorlatod van???Nincs akkor ennyi volt,őket nem érdekli,hogy ápoltad a nagymamát nagypapát lesz_rják csak a profit és hogy mit tudsz felmutatni,ennyi kész.

Ez van,kapitalizmus.

2014. márc. 15. 14:25
 29/41 anonim ***** válasza:

# 28:

A szobatársam is műszaki informatikus, már végzett. Mielőtt végzett volna, dolgozott már egy évig egy cégnél mint gyakornok és csak egy évet csúszott (most is ott dolgozik egyébként főállásban).

Nem szakadt és nem is szakad meg a munkában... Mint már mondtam eddig, nem minden szakon teheted azt meg, hogy dolgozol mellette... De nyugodtan fújhatod a magadét. Kapitalizmus ide vagy oda, valós dolog a fiatalok munkanélkülisége világszerte, nézz statisztikákat.

A flegmaság ennél a kérdésnél kegyetlen. Ti szerintem még a nyuggereket is belelőnétek a Dunába ha rajtatok múlna, hiszen nem szolgálják a kapitalizmust és nem termelnek profitot.

2014. márc. 15. 14:35
 30/41 anonim ***** válasza:

Nem flegmaság,de ezt diktálja a piacgazdaság,csak a profitot érdeklik a cégek,az,hogy hogyan oldod meg gyakorlatodat nem érdekli őket,villantani kell és teperni.

Nem én találtam ezt ki ezt látom.

Nem akartam én flegma lenni de ismerem az elvárásokat kőkemények a magánéleted ügyes bajos dolgok nem érdeklik a munkáltatókat.

Volt egy srác kiment Angliába és amíg nem a szakmájába helyezkedett el elment mosogatni az interjún meg már majdnem leköpték :(

Hogy miért megy el egy mérnök mosogatni tuti nem jó szakember-->bukó sajnos,lenézték nagyon.

Én nem mondom ezt helyes sőt nem,de sajnos ezt diktálja a piac sajnos.

2014. márc. 15. 14:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!