Miért nem segítenek se a munkaügyi kp-ban, se az önkormányzaton a pályakezdőknek?
Vége lett az iskolának februárban, március 3-tól munkanélküli vagyok. Voltam a munkaügyi kp-ban, annyit mondott a hölgy, hogy nem kapok semmi pénzt tőlük (ezt meg is értem), és hogy 45 nap passzív időszak után oldjam meg, hogyan fizetem be a tb-t. (tudom, egészségügyi hozzájárulás, 6800 ft havonta)
Ha nem találok munkát április közepéig, akkor nekem kellene május 12ig befizetnem. De nincs miből.
A szüleim sem tudják fizetni. Már mindenemet eladtam amit tudtam, hogy a rezsibe beszálljak.
Azt mondták a családsegítőbe, hogy az önkormányzaton szociálisan rászorulóként kérhetem, hogy fizessék helyettem egy ideig (1 évig talán) a tb-t.
Bementem az önkormányzathoz, adtak egy nyomtatványt amit ki kell töltenem. Már akkor belekötött a nő, hogy hol is lakok pontosan (az ideiglenes lakcímem a volt párommal egy lakcímre szól, de az elmúlt 2 hónapban nem volt időm a lakcímkártya igényléssel foglalkozni), és ha nem az állandó lakcímemen tartózkodom, akkor a volt párom jövedelemigazolása kell.
Mennék közmunkára is (na jó, nem utcát söpörni), de azt sem tudom hol kell elintézni. Senki nem hajlandó semmit mondani, vagy segíteni.
DOLGOZNI SZERETNÉK! De konkrétan mindenhol elutasítanak, mert pályakezdő vagyok.
Aki nem akar dolgozni, annak jár a segély minden hónapba. Aki dolgozni akar, az meg álljon fejre.
Szerintem a munkaügyi kp-ban, illetve az önkormányzat bizonyos osztályain azért dolgoznak az emberek, hogy akik odamennek segítséget, tanácsot kérni, annak segítsenek.
Egyedül a családsegítőben álltak velem szóba, mindent elmondtak, amiket az önkormányzaton vagy a munkaügyi kp-ban kellett volna. :(
Nyilván nem azt várja az ember, hogy iskola után tömjék tele a zsebét több tízezer forinttal.
De pl 1-2 éve, mikor bement az ember a munkaügyi kp-ba, felsorolták neki hogy milyen álláslehetőségek vannak, és hogy érdekli e valamelyik.
Tőlem nem kérdeztek semmit, hogy milyen munkát vállalnék el, vagy mi az amit semmiképp.
Az utcaseprést azért írtam, mert van egy olyan betegségem, ami miatt nem tudok fizikai munkát végezni. De annyira nem számít betegségnek, hogy bármiféle juttatást is adjon rá az állam. Árufeltöltői munkát sem tudnék végezni.
Rokkantosítani pedig csak akkor fognak, ha valamennyi napot dolgoztam (talán 2-3 évet?)
Nem fizetik a Tb-t. Szociális alapon lehet kérni, hogy az önkormányzat fizesse. De ahol az egy főre eső nettó jövedelem meghalad egy bizonyos összeget (34 200 ft talán), ott máris elutasítják...
Szüleimmel élek, és nem úgy számolják, hogy a kettejük jövedelmét elosszák 3-mal... hanem pl apum 1,0-nak számolják, anyu 0,9, én már csak 0,8...
Tehát ha a jövedelmük meghaladja a 93000 ft-t, akkor én már nem vagyok erre jogosult (34 200 * 2,7= 92340)
Egyébként január óta keresek munkát.
Azért vagyok elkeseredve, mert ha lejár ez a 45 nap passzív időszak, és nem találok munkát, akkor a Nav meg is büntet ha lebukok, hogy nincs fizetve a tb-m....
Egyébként meg szeretnék végre a saját lábamra állni, ezért "rinyálok".
akkor fizetik, ha már volt munkája... és akkor is csak addig amíg az álláskeresési járadékot kapja..
a pályakezdőknek ilyen nem jár..
amúgy nem..önkormányzat fizeti ha rászorulsz max 1 évig, de ott is meg kell felelni kritériumoknak, 1 főre jutó jövedelem stb...papírmunka...és erre sincsen mindenhol lehetőség, csak ahol belefér a költségvetésbe
én értem, hogy ha mindent fizetnének, akkor nem akarnának sokan dolgozni...de tényleg nem egyszerű odáig eljutni, hogy az olyan ember aki tényleg akar, állást kapjon..
Természetesen keresek munkahelyet, rengeteg helyre beadtam za önéletrajzomat. (Kinyomtatva is, és emailben is elküldtem)
Ahonnan reagáltak, vagy azt mondták, hogy az állást betöltötték, vagy azt hogy nincs tapasztalatom, ezért nem vagyok alkalmas az állásra.
MLM, vagy biztosítós munka nem érdekel...mert átb.szás az egész! :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!