Mennyire segítenek általában teljesen pályakezdőknek hogy a munkát betanulja?
Az a cégtől és a munkakörtől függ.
Volt olyan munkahelyem ahol segítettek , de volt is olyan ahol inkább akadályoztak.
Ha jól fizető állásról van szó , akkor szembe mosolyognak , haverkodnak , a hátad mögött meg fúrnak .
Ha a kollégáid középfokú végzettségűek , te meg nem , akkor is jó esélyed van egy kis fúrásra.
Ha szar munkahelyről van szó , akkor szimplán leszarnak ,de talán találsz valakit akinek rokonszenvesnek talál , tőle tanulhatsz.
Tudod , a lényeg a kommunikáció , ez az , ami nekem sosem ment jól....
Amikor köztisztviselő voltam , nekem nem nagyon segítettek , megkaptam a működési szabályzatot , meg a programleírást , aztán annyi.Egy hónapi nem csináltam semmit , mert az informatikus nem csinálta meg a kódomat , addig nézegettem a számítógépet , meg az iratokat.
Köztisztviselőként inkább jópofizni kell , meg betartani az intézmény belső szabályait ( pl. nem csoportosulunk a folyosón ,nem beszélgetünk nagyon hangosan ,nem nyitjuk ki a főnök hűtőjét,nem isszuk meg a főnöki kávét , nem hagyunk vizet a teaforralóban,nem adunk ki információkat külsősöknek , úgy csinálunk , mintha dolgoznánk ,nem kritizáljuk munkatársnőink új barátját ,nem ütjük le a csajt aki állandóan három pullóvert hord és direkt rád nyitja az ablakot stb... ) , a munka nálunk másodlagos volt.
Ne lássanak rá a monitorodra , ne ülj a légkondi alá,ne ülj huzatba , legyél jóban a titkárnővel , de a legfontosabb , hogy egyénileg ne kezdeményezz soha semmit , mert azt nem szeretik , a gondolkodás az intézményvezető feladata !
Akik fúrnak , azoknak szólj vissza , mert ha nem teszed , csak rád szállnak !
A piaci szférában használható tudást szerezni itt nincsen sok esélyed , de ez a konkrét helytől is függ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!