Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lehet felkészülni az...

Hogyan lehet felkészülni az állásinterjú szakmai kérdéseire?

Figyelt kérdés
Gépészmérnöki területen. Másodévesként elmentem egy céghez, gyakornok akartam lenni, és elég csúnyán belebuktam a mérnök munkatárs kérdéseibe, és most, hogy nemsokára végzős leszek, nem akarom átélni ugyanazt a már rendes, állandó munkahelyért menő állásinterjún.

2014. febr. 27. 21:32
 1/3 anonim ***** válasza:
a szakmai rész nem egy röpdolgozat, vagy felelés. Nem arra kíváncsiak, hogy mit tudtál bemagolni, hanem a tudásodra, tapasztalatodra.
2014. febr. 27. 22:25
 2/3 anonim ***** válasza:

Én ugyan nem mérnök vagyok, hanem pénzügyes, de ez a terület is végtelen.

Voltam már olyan interjún, hogy 10 perc beszélgetés után felvettek, és csak az önéletrajzomról volt szó, volt olyan, hogy belebuktam a tesztbe, mert az adótól elkezdve a kontírozáson át a bérszámfejtésig minden volt benne. Egy ismerősöm 15 évig volt kontroller 2 különböző cégnél, és mondta, hogy volt úgy, hogy ő sem tudta interjún az elétett pénzügyi tesztet megcsinálni.

Szerintem minden szakma végtelen, nem tudsz rá készülni. Vannak cégek, ahol szándékosan meg akarnak szivatni, de vannak, ahol tudják, hogy senki sem tud mindent, és ha az igyekezetet látják, felvesznek.

Esetlegesen a fejvadásznál vagy a HR-esnél tudsz érdeklődni, hogy milyen jellegű interjú lesz, de nem mindig mondják meg, meg nem mindig jön be az sem.

Ne vedd magadra, szerintem, sok kudarcod lesz még az álláskeresés során.

2014. febr. 28. 10:14
 3/3 anonim ***** válasza:
Szerintem se lehet erre felkészülni. Fel fogják mérni a szakmai tudásodat. Ha lébecoltál az egyetemen, valószínűleg belebuksz, ha viszont tanultál keményen (és nem csak magoltál, hanem meg is maradt a fejedben), esetleg utánaolvasgattál a neten folyamatosan, akkor nincs mitől tartanod.
2014. febr. 28. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!