Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van ehhez joga egy főnöknék?...

Van ehhez joga egy főnöknék? Vajon tényleg van joga elvenni a munkaidőre a személyes tárgyaim és 17 fokban dolgoztatni?

Figyelt kérdés
Új munkahelyet találtam kb. egy hete.Egy kis dohánybolt mellette egy cba üzlet, itt kellett dolgoznom felváltva.Egyik héten 6 napot, másik héten 5 napot.Eddig minden szép és jó, de most jön a bökkenő-minden reggel lekellet adnom a pénztárcám a főnöknek a mobilommal együtt, amit csak mka végeztével kaptam vissza.Haza felé mindig átnézte a táskám, a dohányboltban csak 17 fokig lehetett fűteni, mellette folyamatosan nyitogatták az ajtót, tehát nagyon hideg volt , ma már nagyon rosszul éreztem magam, éreztem hogy beteg lettem, mondtam , hogy felszeretnék mondani azonnali hatállyal(próba idő alatt)és haza szeretnék menni.Erre azt mondta nem mehetek csak úgy haza míg ö le nem leltároz, jó nagy bunkó vagyok és ezért a mai napom nem fizetik ki(4 órát voltam csak bent)nagyon rosszul és megalázva éreztem magam, végig vártam a leltárt,megírtam a felmondásom és haza jöttem.persze amikor beléptem nem volt leltár.Vajon tényleg van joga elvenni a munkaidőre a személyes tárgyaim és 17 fokban dolgoztatni?

2014. febr. 16. 01:40
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Egy programozó kreativitást igénylő munkáját ne hasonlítsd össze egy eladóéval. Neked van egy feladatod amit meg kell valósítanod. A kódnak mindegy, hogy mikor írják meg, délelőtt, délután vagy éjszaka, a végeredmény másnap reggelre ugyan az. Viszont egy eladónak / kasszásnak akkor kell dolgoznia, amikor elé áll a vásárló, nem mondhatja neki, hogy "bocs reggel még tompa vagyok, gyere vissza délután".
2014. febr. 16. 15:30
 12/14 A kérdező kommentje:
nem is a munkáról van szó, hanem a körülményekről.A telefonom pedig nem azért vettem meg hogy minden délelőtt a főnök fiókjában landoljon. mka időben nem használnám, de hozzá kell tennem , volt olyan hogy fél óra alatt nem jött be senki a dohány boltba.Es igen , abban igaza van az előttem szólónak,hogy abban a félórában még ha neteztem volna, akkor is kitudtam volna becsülettel adni egy doboz cigit, de nem ez a lényeg.A lényeg amiért eljöttem a hideg.és ami felháborított, hogy ö engem nem enged haza leltár nélkül.igen, de azért felvett leltár nélkül?Én belépéskor nem is tudom mit vettem át akkor kilépéskor miért feleljek?ezt nem értettem.Marha szarul érzem magam.Inkább elmentem volna beteg ácsiba.Esküszöm megérdemelték volna, mert ott fáztam meg.
2014. febr. 16. 15:37
 13/14 anonim ***** válasza:

Figyelj, szerinte ezt már eléggé túltárgyaltuk. A munkavállaló dolga, hogy munkaidőben dolgozzon. Pont. Ha olyan lenne a főnök akkor mondhatta volna, hogy mikor nincs vevő tegyél rendet a boltban, a raktárban, mossál fel, pucold a kirakatot, akármi. Feladatot mindig lehet találni és ha úgysincs jobb dolgod. Azért senki sem szívesen fizet, hogy netezz, mert "úgyis mindegy". A vásárlók sem szeretik hogy ha belépnek egy üzletbe az eladó épp a monitoron bámulja a facebookot.

De ugorjunk. A hidegre a reklamációd teljesen jogos, jól tetted, hogy eljöttél.

Az meg csak a saját tapasztalatlanságod, hogy nem jöttél el. Kit érdekel, hogy ő "mikor enged el"? Ki a tököm a főnököd, nem vagy te a tulajdona... Azonnal hatállyal felmondtál és eljössz, slusszpassz.

És ahogy mondtam az utolsó 4 óra munkádért járó pénzt hajtsd be rajta, mert az neked JÁR ha ledolgoztad!

2014. febr. 16. 15:46
 14/14 anonim ***** válasza:
ha nagyon elégtételt akarsz venni, akkor küldj rájuk egy munkaügyi ellenőrzést vagy NAV-ot. jó eséllyel találnak valamit amiért megbírságolhatják a górét, lehet elmegy a kedve a packázástól.
2014. febr. 16. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!