Ütközik valamilyen törvénybe az, ha állásjelentkezésnél nem mondok igazat iskolai végzettségemről?
Figyelt kérdés
Hosszú ideje nem tudok elhelyezkedni diplomásként, most végre felvennének valahová, de úgy tudják csak érettségim van. Remélem nem derül ki, de azért félek, hogy ha hamis adatokat adok meg magamról, bajom lehet emiatt. Nagyon kell a munka, mert nincs pénzem, de gyereket is el kell tartanom. Eredetileg 8 osztályt kértek, már az érettségi miatt is húzták az orrukat (takarítói munkáról van szó).2013. márc. 12. 14:24
1/4 anonim válasza:
Semmi de semmi törvénybe ütközőt nem teszel ezzel! Max. ha kiderül, lehet hogy húzzák a szájukat a hazugság miatt.
Egyébként ennek nincs jelentősége, mert magasabb bért is csak akkor kell fizetnie a magasabban képzett munkavállalónak, ha a munkakör megköveteli a végzettséget!!
2/4 anonim válasza:
Szóval ebben az esetben ha tudnák, hogy diplomád van akkor sem lennél jogosult több fizetésre.
Gondolom azért nem örülnének neki, mert félnek, hogy hamar megpattansz, mert diplomás munkavállalóként nem takarítói fizetésből akarsz élni.
3/4 anonim válasza:
Semmi gond nincs ezzel (max. az, hogy nem kapsz a képzettségednek megfelelő munkát és ezzel olyan munkakört töltesz be, amit betölthetett volna egy alacsonyabb végzettségű ember - tehát mindenkinek rossz), de sajnos manapság kényszerhelyzetek vannak, én is ugyanezt csináltam, hogy felvegyenek egy helyre, semmi törvénybe ütköző nincs ebben.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, megnyugtattatok. Tudom, hogy nem kapnék több fizetést ezért a munkáért, nem is várnám el. Holnap lesz az első napom és nagyon izgulok.
2013. márc. 12. 20:54
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!