Mennyi a munkanélküli (álláskeresői)?
Szeretném megkérdezni, ha én most havi bruttó 57.000 (nettó 37.000) Ft-ot keresek akkor munkanélküli (álláskeresői)esetén havi milyen összeget kaphatok?
- 4 órába vagyok bejelentve
- Hétfőtől Péntekig dolgozom
- 13-14 hónapja dolgozom
"
2014. február 12-én a Nemzeti Munkaügyi Hivatal portáljára érkezett kérdésére csak általánosságban tudunk válaszolni, mivel az ellátás megállapítása a bemutatott iratok, igazolások alapján történik.
Az álláskeresési támogatás megállapításának egyik feltétele, hogy az álláskereső rendelkezzen az álláskeresővé válását megelőző három esztendőben minimum 360 nap jogosultsági idővel. Jogosultsági idő a munkaviszonyban – ideértve a 4 órás bejelentett munkaviszonyt is -, közfoglalkoztatási jogviszonyban vagy egyéni illetve társas vállalkozói jogviszonyban töltött idő, feltéve hogy ez utóbbi esetben járulékfizetési kötelezettségének eleget tett.
Az álláskeresési járadék folyósítási idejének számítása során 10 nap jogosultsági idő 1 nap járadék-folyósítási időnek felel meg. Az álláskeresési járadék idejét és összegét a lakóhely szerint illetékes munkaügyi kirendeltség tudja megállapítani a rendelkezésére álló dokumentumok alapján.
Munkanélkülivé válásának időpontjában, javasoljuk felkeresni a lakóhelye/tartózkodási helye szerint illetékes munkaügyi kirendeltséget ahol álláskeresőként nyilvántartásba vetetheti magát. Az illetékes kirendeltség pontos címét az alábbi oldalon találja: [link]
"
jah, bruttó 35 ami nettó 22 ...
még ezt is megadóztatja rendesen állam bácsi...hány bőrt lehet még lehúzni az emberektől...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!