Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi történik ha letagadom a...

Mi történik ha letagadom a hallgatói jogviszonyom a Munkanélküli Központban?

Figyelt kérdés
Passzív féléven leszek ebben a félévben. Kell a munka, segítenem kell a szüleimet, fizetnem kell a tandíjamat, egyszerűen dolgoznom kell. Millió helyre beadtam a önéletrajzom, nem kellek sehova. Ha letagadom a tanulói jogviszonyom, akkor utánanéznek hogy tényleg nem vagyok e beiratkozva valahova? Ha lebukok, akkor adócsalás miatt vagy akármi más, felelősségre vonnak, börtönbe zárnak?

2014. febr. 11. 14:34
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem leszel adócsaló, mert ellátást sem fogsz kapni.

Mondjuk úgy, hogy a tb jogviszony ellenőrzésen (kb második körben, 20 percen belül) át se mész, így ha gondolod kereshetsz magadnak tovább munkát ugyanúgy mint munkaügyi nélkül is megtetted.

2014. febr. 11. 17:16
 2/3 A kérdező kommentje:

Simán engedték hogy beregisztráljak passzív féléves hallgatóként, első pillanatban ezzel kezdtem az irodában a mondanivalómat csak annyira kértek meg, hogy ha aktívra fogok beiratkozni következő félévben akkor jelezzem a központ felé és kijelentkeztetnek.

Szóval nem tudom honnan vetted hogy 20 perc után kiderül a dolog, de annyira hittem neked hogy emiatt több mint 1 hónapig rágódtam hogy egyáltalán merjem e megpróbálni, mire eljutottam ma arra a szintre hogy megpróbálom de nyílt lapokkal. Már rég elkezdhettem volna egy tanfolyamot vagy akármit. Fas* vagyok hogy hittem neked de te is az vagy hogy behazudtál valamit ide. Gratz!

2014. márc. 25. 23:40
 3/3 anonim ***** válasza:

Ezt én néztem be, a kérdésed alapján. Figyelmen kívül hagytam a passzív félévet és csak erre koncentráltam:

"Ha letagadom a tanulói jogviszonyom, akkor utánanéznek hogy tényleg nem vagyok e beiratkozva valahova? Ha lebukok, akkor adócsalás miatt vagy akármi más, felelősségre vonnak, börtönbe zárnak?"

Mivel passzívra beiratkozni nem lehet, nem is feltételeztem, hogy arról beszélsz.

Illetve a másik, hogy nem derült ki, nappalis, vagy levelezős vagy-e?

Levelezőre járhatsz munkanélküli mellett is.

Én is úgy csináltam anno.

2014. márc. 26. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!