Mi történik ha letagadom a hallgatói jogviszonyom a Munkanélküli Központban?
Nem leszel adócsaló, mert ellátást sem fogsz kapni.
Mondjuk úgy, hogy a tb jogviszony ellenőrzésen (kb második körben, 20 percen belül) át se mész, így ha gondolod kereshetsz magadnak tovább munkát ugyanúgy mint munkaügyi nélkül is megtetted.
Simán engedték hogy beregisztráljak passzív féléves hallgatóként, első pillanatban ezzel kezdtem az irodában a mondanivalómat csak annyira kértek meg, hogy ha aktívra fogok beiratkozni következő félévben akkor jelezzem a központ felé és kijelentkeztetnek.
Szóval nem tudom honnan vetted hogy 20 perc után kiderül a dolog, de annyira hittem neked hogy emiatt több mint 1 hónapig rágódtam hogy egyáltalán merjem e megpróbálni, mire eljutottam ma arra a szintre hogy megpróbálom de nyílt lapokkal. Már rég elkezdhettem volna egy tanfolyamot vagy akármit. Fas* vagyok hogy hittem neked de te is az vagy hogy behazudtál valamit ide. Gratz!
Ezt én néztem be, a kérdésed alapján. Figyelmen kívül hagytam a passzív félévet és csak erre koncentráltam:
"Ha letagadom a tanulói jogviszonyom, akkor utánanéznek hogy tényleg nem vagyok e beiratkozva valahova? Ha lebukok, akkor adócsalás miatt vagy akármi más, felelősségre vonnak, börtönbe zárnak?"
Mivel passzívra beiratkozni nem lehet, nem is feltételeztem, hogy arról beszélsz.
Illetve a másik, hogy nem derült ki, nappalis, vagy levelezős vagy-e?
Levelezőre járhatsz munkanélküli mellett is.
Én is úgy csináltam anno.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!