Ha felmondok a munkahelyemen, ahol több mint egy éve vagyok. Akkor is jogosult vagyok munkanélkülire?
Akkor ha én 13 hónapot dolgiloztam, vagy 14 akkor nem vagyok rá jogosult.
Mégegy kérdésem lenne. A munkáltató kötelezhete- e arra, hogy én vegyem meg azokat a termékeket amiket nem vásárolnak meg.
Meg még az érdekelné, hogy ha nem kapok bérpapírt, vagy a fizetésem nem kapom meg normálisan. Akkor melyik hivatalos szervhet kell hogy forduljak?
Ha több mint egy évet dolgoztál akkor kaphatsz munkanélkülit, csak nem jár a maximum 90 napig.
Ha nem kapsz bérpapírt, az elég gyanús. Biztos, hogy bejelentettek?
Ha nem kapod meg normálisan a fizetésed, valamint az ahhoz tartozó bérelszámolásról írásos kimutatást, akkor a Munkaügyi és Munkavédelmi Felügyelőség az illetékes ez ügyben. Mivel ez munkaügyi kérdés...
Megteszed a bejelentést, és ők intézkednek.
A munkáltató nem kötelezhet arra, hogy az el nem adott árut Te vásárold meg. Ezt hogy' képzeli?
Ha az álláskeresési igénylése előtti 3 évben volt legalább 360 nap jogosultsági időd (munkaviszony), akkor jogosult vagy a segélyre. Minél több ilyen jogosultsági időd van, annál hosszabb időre vagy jogosult segélyre. De maximum 3 hónapig. 55 év felettieknek ez 6 hónap is lehet.
Teljesen mindegy, hogy milyen formában szűnik meg a munkaviszonyod.
Köszönöm a választ!
Háát, hogy hogy képzeli a főnököm hogy mi vegyük meg az árút. Én egy multinál dolgozok. És fent az agyasok kitalálták, hogy extra profitra akarnak szert tenni a 2014-es évben. Még ha az emberek nem is vásárolnak akkor is.
Náluk van egy célszám. Hogy pl el kell adnunk egy műszakban 6 csokit. Vagy 4 energiaitalt. Ami mondjuk ha belegondolunk nem is sok. Csak az a gond, hogy egy nagyáruház áraihoz képest 3x áron vannak a mi áraink.
És ha ezt nem tudjuk rátukmálni a vevőre. Akkor azt nekünk kell kifizetni!
Ez viszont nekünk nem tetszik. És szerintem jó okkal.
Az az igazság, hogy fiatal vagyok. Nem akarom otthagyni a munkámat. De a fizetésemet sem akarom oda hordani...
Kb 1 év 4 hónap munkaviszonyom van.
A bérpapírt kb 3x kaptam mióta ott vagyok.
Szóval ez a helyzet...
Valaki tudna nekem linkelni egy olyan törvényt ami arról szól hogy nem kötelezhetik a dolgozót arra hogy kifizesse a terméket, amit nem tud eladni.
Vagy ennek hol tudnék utánna nézni?
Kedves Kérdező!
Olyan oldalt nem lehet belinkelni, ahova ez le van írva, ugyanis ilyen nincs. A Munka Törvénykönyvében leírtak pedig nem adnak lehetőséget a munkáltatónak, hogy ilyen elvárásai legyenek a dolgozóval szemben, még akkor sem, ha a szerződésben ilyen szerepel, mert akkor az semmisnek számít.
Nálam ez körülbelül úgy jön le, hogy ha elkészítek egy 20,5 millióról szóló árajánlatot a vevőnek a háza megépítésére, de mégsem rendeli meg, mert valamiért nem felel meg, vagy kapott egy kedvezőbb ajánlatot máshonnan, akkor nekem kell kifizetnem a szóban forgó 20,5 milliót. Hát ez abszurd...
Mondok valamit: Ha ezzel jön a munkáltatód, akkor mondd meg neki, hogy inkább Ő mutassa meg, hogy ez a kötelezettséged melyik paragrafusban szerepel. Ha meg tudja mutatni, akkor megveszed az árut.
Ne félj! Nem fogja tudni megmutatni...
(Átvernek benneteket, és ezt ne hagyd!)
Köszi a választ! Már megoldottuk!
A káposzta is megmarad és a kecske is jól lakik.
Az a lényeg hogy nem kell fizetnünk. A főnököm pedig lefőtt mint a kávé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!