Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ki hány hónapig, évig volt...

Ki hány hónapig, évig volt munkanélküli? Hogyan bírtátok? Mások támogattak, vagy csak téged hibáztattak, hogy még nem találtál semmit?

Figyelt kérdés
Egyébként én pályakezdő vagyok, júniusban lesz 1 éve, hogy semmi.
2014. jan. 29. 12:08
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
75%

Szia!

Én is már otthon lakom,mert a vőlegényem(már nem az),közölte,hogy költözzek haza Anyámhoz,és majd akkor jöjjek vissza,ha megint bele tudok szállni a rezsibe.(megjegyzem 300e körül keresett netttó).Most Anyukám tart el,frissdiplomás vagyok biológus MSc-vel.Egy évig volt szerződéses melóm egy korházi laborban,azót semmi...:(

2014. jan. 29. 12:17
 2/16 anonim ***** válasza:
75%

Suli elvégzése után 7 hónapig nem találtam még alkalmi munkát se, utána decemberben sikerült találni feketén egy melót, itt dolgoztam egészen tavaly nyárig és most szintén kilátástalan vagyok. Részben én is hibás vagyok mert olyan szakmát végeztem el amire nem megyek pályakezdőként semmire, viszont nagyobb mértékben még mindig az amúgy is munkahely hiányban szenvedő város a hibás, mert van aki piacképes papírral rendelkezik mégsem tud benne dolgozni mert kezdő. Szóval ilyen ez :) Leginkább a pénz nélküliség zavar, hogy ha kell valami akkor nehezen tudom rá összekapni a pénzt.

21/F

2014. jan. 29. 12:27
 3/16 anonim ***** válasza:
80%

#2 Neked mi a szakmád?

Én 1 éve vagyok álláskereső. Kb az első hónap volt, ami még viszonylag jól telt, mert pihentem. Előtte több évig dolgoztam egy helyen, ahol szinte már terror volt. Tehát az elején nem zavart a pihenő. Persze kezdettől fogva keresek munkát. De főleg onnantól volt zavaró a helyzet, amikor elfogyott a tartalék pénzem. Sőt, minden gond akkortól indult. Családi, párkapcsolati stb.

Szóval ez az azóta is tart és már megint padlón vagyok lelkileg, mert rengeteg visszautasítást kaptam, amit elég nehéz kezelni, főleg ha az okokat sem tudod. "Csak egyszerűen" NEM-et mondanak és Te matekolhatsz hogy vajon mit szúrtál el... Gondolom ez ismerős nektek is.

2014. jan. 29. 12:45
 4/16 anonim ***** válasza:
25%
Suli elvégzése után két hétig voltam munkanélküli, és eléggé unatkoztam de nem volt olyan vészes.
2014. jan. 29. 12:47
 5/16 anonim ***** válasza:
80%

Most vagyok 1 éve, a héten megyek hosszabbítani a TB támogatást. Emlékszem, hogy tavaly februárban azon viccelődtünk, hogy ilyenkor már dolgozni fogok és nem kell a munkaügyi hivatalt járnom.

Így még nem estem pofára. Hihetetlen rossz érzés.

2014. jan. 29. 13:59
 6/16 anonim ***** válasza:
65%

2 évig nem dolgoztam. Volt spórolt pénzem, így szűkösen, de kijöttem belőle, de feléltem mindenemet.Senki sem támogatott.

Igen, hibáztattak engem, sajnos nem piacképes diplomákat szereztem anno és sajnos idősebb (45 feletti) nő vagyok, ezért nem kellettem.

2014. jan. 29. 14:00
 7/16 anonim ***** válasza:
81%
A fiatalabb se kell. Mert 30 körüli nő megkapja azt a bélyeget, hogy biztos szülni akar már. Teljesen mindegy milyen szakmailag, vagy mit mond.
2014. jan. 29. 14:02
 8/16 anonim ***** válasza:
81%

Kedve utolsó: sajnos ez így igaz: egy ismerős kislány 23 éves-ő nem kell mert pályakezdő, 27 éves unokahúgom : szintén nem kell, mert hátha szülni fog.

40 felett meg esélytelen ismerős nélkül..szaktudás, diploma, ledolgozott 20 év-senkit sem érdekel.

2014. jan. 29. 15:16
 9/16 Titii68 ***** válasza:
73%
Rettenetes! Vállalkozóként dolgoztam ( építő ipar ) 15 évig, és lett ez a válság. Ugye nem most volt. Alkalmazottaimat ( 11 fő bejelentve korrektül ) még közel két évig nem eresztettem el, bízva abban enyhül majd. Ez alatt mindent felélt a cégem, majd mikor abbahagytam ( abba kellett )akkor a kevéske tényleg utolsó vésztartalékot a családom. Minden odalett, még a gyermekeim anyja is. Nem kellettem már mikor nem dőlt a lé. Ennek közel 3 éve már, és ha tudni akarod nagyon rossz. Tudom furcsa de nem csaltam anno sem, és most sem akarok. Elmegyek innen, és arra ösztönzöm gyermekeimet is, tegyék ugyan ezt majd ha eljön az ideje. Örülj annak, hogy pályakezdő vagy, mert sok van még előtted. Adok neked is egy jó tanácsot, nem csak gyermekeimnek. Menekülj innen míg van erőd, és ég még a tűz benned a tenni akarásért. Itt eltemet a mocsok és a szenny, meg a korrupció. Dolgozni akarsz? Akkor MENJ INNEN és láss csodát, ha beszéled már azt a nyelvet ahova mész, hirtelen szinte minden ajtó megnyílik előtted, ha dolgozni AKARSZ TÉNYLEG. A lényeg. HIVATALOSAN MINDENT. Csak akkor fogsz boldogulni hosszútávon abban biztos lehetsz.
2014. jan. 29. 17:20
 10/16 anonim ***** válasza:
81%

Utolsó:Sajnálom.

Nekem is ez a gondom 29 éves vagyok,de még nem dolgoztam,mert otthon kellett maradnom ápolási segélyen a Nagyimmal.Szerintetek hová fogok majd kelleni...?Oldd meg otthon az idős,beteg (nagy)szülő ápolását,ez folyik a csapból,hogy ez a család dolga de utánna meg mehetsz az utcára mert a kutyának se kellesz,ha több évet kimaradsz a melóbol,netán emiatt 30 körül leszel pályakezdő.

Vegyész diplomám van amúgy...

2014. jan. 29. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!