Ha most regisztrálok a munkaügyibe, akkor esélyem sincs erre az állásra?
Sziasztok!
Nemrég veszítettem el az állásom, jövőhéten kell regisztrálnom a munkaügyibe.
Most jelentkeztem viszont egy álláshirdetésre: Vodafone- ügyfélszolgálati munkatárs.
Viszont egy másik oldalon már azt írták róla:
"Fontos, hogy a képzésen azok vehetnek részt, akik álláskeresőként nyílván vannak tartva a munkaügyi központ adatbázisában, illetve megfelelnek a TÁMOP 1.1.2 program bevonási feltételeinek."
Ha jól értelmezem nekem esélyem sincs, mivel nem vagyok minimum 3 hónapja munkanélküli?
Rosszul értelmezed. Ha beregisztrálsz a munkaügyön, mert nincs munkád, akkor már álláskereső leszel (nem kell 3 hónapnak eltelni, de egyébként ma már nem is használatos az a fogalom, hogy "munkanélküli", hanem álláskereső) A gond nem ezzel van. Hanem azzal, hogy a hirdetés további feltételként írja elő a TÁMOP 1.1.2. programnak való megfelelést. E a program a hátrányos helyzetűek munkába állását segíti elő. Itt a link:
Igen, ezt olvastam én is.
S ha az elején, a célcsoportok felsorolásánál volt feltüntetve a következő is:
6. Tartósan munkanélküliek vagy tartós munkanélküliséggel veszélyeztetettek: elavult vagy nem használható szakképzettséggel rendelkező nyilvántartott álláskeresők, vagy három hónapja nyilvántartott álláskeresők, vagy – nyilvántartási időtartamtól függetlenül – csoportos létszámleépítésben érintett álláskeresők.
13-ig volt munkaviszonyom, s már 14-én a munkaügyibe voltam, viszont 22-re adtak sorszámot, hogy akkor menjek vissza regisztrálni.
Meg is lepődtem, hogy már ott is sorszám alapján működik.
Köszönöm utolsó a kedves szavakat és a biztatást. Bizony jól látod egyik csoportba sem esek bele. 30 éves vagyok, közgazdász főiskolai végzettséggel, igaz a nyelvvizsga híján még nincs kezembe a diploma.
Nagyon sok helyre jelentkeztem eddig, de ahogy látom tapasztalat hiányában nem kell sehova az ember, max. csak gyárakba összeszerelni, mert az betanított munka.
Majdnem 4 évet húztam le egy ilyen helyen, 4 műszakban, s 70-80 ezer között kaptam ki, attól függően, hogy hány nap esett hétvégére, éjszakára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!