Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van értelme beregisztrálni a...

Van értelme beregisztrálni a munkaügyibe hogy munkanélküli vagyok? Vagy hogy megy ez a dolog?

Figyelt kérdés
Ez éven végeztem nincs 1 év bedolgozottam, nem vagyok 1 éve munkanélküli... Mi az esélye hogy találnak egy szakmabeli munkát a számomra, ha ez nem lehetséges mi értelme van?

2013. nov. 5. 14:56
 1/8 anonim ***** válasza:
22%

Regisztrált munkanélküli leszel és ha nincs 180 nap ledolgozott napod vagy 25 év alatti vagy, akkor a munkáltató adókedvezményt tud érvényesíteni utánad. De ehhez be kell menned és regisztráltatni kell magad.

Ha jelentkezel valahová és mondod hogy erre jogosult lehet utánad a munkáltató, akkor nagyobb eséllyel alkalmaznak!

2013. nov. 5. 15:04
 2/8 anonim ***** válasza:
0%

A TB-det akkor az állam fizeti, mert most lehet, hogy nincs is érvényes biztosításod. Szóval már ezért megéri.

A BKV bérletre vagy utazásra nem tudom, hogy van-e kedvezmény.

2013. nov. 5. 15:09
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
A TB-jét nem hiszem hogy fizetni fogják. Utazási kedvezményt el kell felejteni, az nincs. Max. azt kifizetik amikor a lakásodról mész a munkaügyibe és leadod a jegyet. Mást nem.
2013. nov. 5. 15:13
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
3: regisztrált munkanélkülieknek fizetik.
2013. nov. 5. 15:20
 5/8 anonim ***** válasza:

4: akkor is ha nem dolgozott előtte?

Én amikor érettségi után regisztráltattam magam, akkor bizony nem fizették. Nem járt munkanélküli támogatás se és munkát se adtak. Bár ez már nem most volt.

2013. nov. 5. 15:21
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Regisztrált munkanélküli vagyok, és nem fizetik helyettem, magamnak kell. Az önkormányzatnál lehet kérvényezni az átvállalását, de bizonyos kritériumoknak meg kell felelni, ahhoz, hogy megadják.
2013. nov. 5. 18:41
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem fogja fizetni a munkaügyi kp. a tb-t. Max az önkormányzat, ha igényli.
2013. nov. 5. 18:41
 8/8 anonim ***** válasza:
A munkaügyi csak akkor fizeti a TB-t, ha ellátásra is jogosult. Ha nem, akkor az önkormányzattól lehet kérni, akik vagy átvállalják, vagy nem, de ahhoz alapfeltétel a munkaügyivel való együttműködés. Időnként van lehetőség arra, hogy munkaadók támogatást vegyenek igénybe utánad, de ahhoz is regisztráltnak kell lenni. Kivéve amit előttem említettek, ha pályakezdő vagy, mert akkor a munkahelyvédelmi akcióterv által alapból, regisztráltság nélkül támogatott vagy.
2013. nov. 6. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!