Havi nettó 700-750. 000 Ft-ból egy öt tagú család milyen szinten tud megélni?
Kaja 5 x 40 = 200k (max)
Rezsi = 60k (egy normális, nagy lakásban max ennyi lesz)
2 autó fenntartása = 40k
Ruházkodás = 40k
Különórák a gyerekeknek = 30k
--------------------------------
370 ezer nettó, és ebbe minden bőven számolva belefért.
Ha retardált gyereket sikerült felnevelni, akkora felsőoktatási tandíj az debil gyerekenként további havi 50 ezer. Feltételezve, hogy csapnivaló a génállomány vagy totál alkalmatlanok a szülők, ez 3 gyerekkel 3 x 50 = 150k.
Így akkor 370k + 150k = 520k nettó, és minden ki van fizetve.
Kedves kérdező.
Apukád mit dolgozik, hogy egymaga megkeres egy kisebb község ellátásáa elegendő összeget?:D
A baranyás válaszoló voltam.
"Nálunk van mikor csak a gázszámla 70 ezer forintot tesz ki. Illetve a tandíj is sántít, 50 ezer forint igen kevés oda."
A tandíjat tisztáztuk, havi 50re gondoltam. Ez egy közepes költségtérítésesre költendő összeg kb.
A 70 ezer Ft-os gázt nem értem, pláne ha maradunk az ugyanabban a posztban megírt lakhatásnál: normál méretű lakás. Ezzel számoltam. Elég sok 80-100 nm közötti lakást néztem mostanában, és el kell, hogy mondjam, hogy havi általányban 5-16 ezer között volt mindegyik.
Persze ha óriás házra gondolsz, akkor az nyilván drágább, de akkor az az eset áll fenn, hogy tovább nyújtózkodunk, mint ameddig a takarónk él. Egy 100 nmes lakásnak elégnek kell lennie egy 3 gyerekes családnak. Lehet nagyobbat, meg saját kertet-hintát akarni, de az már nem a normál megélhetés, hanem a luxus kategória, amiről ebben a kérdésnél szerintem nincs szó. Nyilván nem lehet csúcs luxusban élni havi 700 ezerből.
Időközben javítottam magamat a tandíjjal kapcsolatban.
Nem átalánnyal fizetünk, és nem minden esetben van így de már volt példa a 70 ezerre télen. Most is 30 valamennyi pedig eddig eléggé enyhe idő volt. 50nél általában több szokott lenni. Úgy érzem, úgy kellett volna írnom pár kommentárral feljebb, hogy volt már példa a 70 ezres csekkre is
Lehet jobban megérné átalánnyal fizetni. Amúgy azt hiszem 72nm a ház alapterülete
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!