Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » S. O. S.! Mit kell ilyenkor...

S. O. S.! Mit kell ilyenkor tenni? HELP!

Figyelt kérdés

Pályakezdő vagyok, megpályáztam egy munkát, ahol korábban diákmunkán voltam. Az interjút követő napon felhívtak, hogy fel vagyok véve és menjek be újból a céghez. Bementem és azt mondták, hogy minél hamarabb intézzem el a Munkanélküli Hivatalból való kilépést és az Erkölcsi bizonyítvány igénylést. El is kezdtem már aznap, örültem, hogy végre lesz állásom.

Erre 2 napra rá hívtak, hogy létszám stop van és egyelőre nem kellek, valamint a saját érdekembe ne lépjek ki a Hivatalból. Szerencsére nem léptem ki! De az Erkölcsi bizonyítványt megigényeltem és ma kézhez is vettem. Az apró betűs részen viszont az áll, hogy 30 napon belül a keresetlevelet el kell postáznom a Bizonyítványt kibocsátó szervnek.

Most mit tegyek? Nektek nem furcsa egy kicsit ez a helyzet? Más is járt már hasonló helyzetben?

Érdekes módon a mai napig fenn van a neten a hirdetés változatlanul! :-(

Előre is köszönöm a segítséget!

2014. jan. 16. 12:47
 1/4 anonim ***** válasza:

Mi a kérdés?

Keresetlevelet akkor kell postáznod, ha a közigazgatási határozat tartalmával nem értesz egyet és megtámadod.

Előfordul h a munkáltató sajnos visszalép a szerződéstől. Gyakori, hogy hosszas (több hónapos) kiválasztási folyamat végén, már amikor csak aláírásra várna a munkaszerződés, közlik, hogy még sincs szükség erre a pozícióra.

Még mindig jobb, mintha a próbaidő alatt közölték volna, hogy nem alkalmaznak.

2014. jan. 16. 13:13
 2/4 anonim válasza:
Ha ott dolgoztál diákmunkán akkor biztosan vannak ismerőseid. Kérdezd meg, hogy ők mit tudnak tényleg létszám stop van, vagy csak akadt bennfentes ember a pozícióra. Az erkölcsi 3 hónapig érvényes ha addig el tudsz helyezkedni fel tudod használni , ha nem akkor viszont kuka vagyis inkább tűz, mert ha tegyük fel fél év múlva lesz csak munkád úgyis újat kéretnek veled.
2014. jan. 22. 13:03
 3/4 anonim ***** válasza:
Nincs teendőd, keresel másik állást.
2014. jan. 23. 01:40
 4/4 A kérdező kommentje:
Képzeljétek, tegnap hívtak h mégis csak kellek... Valaki volt már hasonló helyzetben? Szerintetek menjek dolgozni vagy keressek mást? Eléggé elbizonytalanodtam, mivel egyszer ezt mondanak máskor meg mást... :-(
2014. jan. 23. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!