Budapestre megéri e felköltözni munka, pénz és életvitel könnyebbsége szempontjábol?
AWI hegesztő !
BP 270 ezer nettó
Abony 74 ezer nettó
Utolsó, ebből látszik, hogy milyen szinten dilettáns vagy a témában...
Az, hogy a budapesti régió ÁTLAG FIZETÉS lényegesen magasabb, mint a BAZ megyei az nem azért van, mert a budapesti pék, hegesztő vagy autószerelő kétszer annyit keres. Hanem azért, mert BAZ megyében nincsenek magas bérkategóriába sorolt álláslehetőségek, jórészt csak kulimunka. Annak a megfizetése pedig ugye töredéke, mint mondjuk egy IT szektor átlaga. Ennyi a hatalmas titok.
Ugyan abban a munkakörben ÁTLAGOSAN nincsenek szignifikáns bérezési különbségek - ha valóban megegyezik a munkakör!
Ezt pontosan tudom, mivel egy egész országot behálózó vállalatnál vagyok középvezető, mi is 3 régiós bértáblát alkalmazunk. A keleti országrészé a legalacsonyabb, de nem, hogy a 100-at, még a 10%-ot is alig éri el a bérezésbeli különbség egységes pozíciók között. Ahogy ugyan ez igaz az árképzésre is, a budapesti régió a legdrágább, de max. 4-5%-os eltérésekkel.
ÉN vagyok az az awi hegesztő.
A multiknál természetes hogy a ugyan azon pozícióba annyit keres vidéken mint Pesten. kedves nagy tudású barátom.
A munkaerő-piac nem a multiról vagy nem multiról szól, hanem keresletről és kínálatról..
Ahol van "hegesztenivaló" hegyekbe, hegesztő meg kevés van ott magas a bér, ahol semmit nem kell hegeszteni de van talonba 10 hegesztő ott meg alacsony.
Ez van.
Az továbbra is nettó baromság, hogy BP-i régióban dupla bérek lennének. Ha te most dupla bért kapsz akkor vagy egy nagyon jó új munkahelyet találtál, vagy nagyon aljadék volt az előző.
Bár az ilyen történeketek hátterében az esetek 99%-ában az szokott lenni, hogy a pályakezdő Petike Mucsaröcsögén kapott 90K-t, majd 3-5 év gyakorlattal elment egy "senior" hegesztő pozícióba és azt hiszi azért kap több bért, mert Pesten van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!