Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Budapestre megéri e felköltözn...

Boleszka kérdése:

Budapestre megéri e felköltözni munka, pénz és életvitel könnyebbsége szempontjábol?

Figyelt kérdés
Alföldön lakok és nagyon nehéz itt jolfizetö és rendes munkát találni. Kérdésem elsösorban a budapesten élökhöz intézném. Mehéri e munkát vállalni és azzal könnyebb e megélni ott? Könnyebb e családot alapitani? Itt keresek havi 100at barátnöm havi 60at és nem merünk gyereket vállalni..... A válaszokat elöre is köszönöm
2014. jan. 2. 21:05
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Naja, egyetértek az előzővel... kicsivel több az még okés, igen. De kétszer akkora?? Ugyanazért?
2014. jan. 3. 17:20
 12/19 A kérdező kommentje:
Autovillamosság szerelönél dolgozok de igazábol mindent megcsinálunk a fékektöl kezdve, kissebb motor generálig. A fönökömék havi 4-500 000 forintot visznek haza havi szinten. Ezzel nekem nem is lenne bajom de nekem fizetnek havi 100at ugy hogy a munka 70 %át én végzem el. Hozzá teszem fél éve jöttem vissza hozzájuk. Elötte egy évet nem náluk dolgoztam. Visszajöttem és ennyi pénzt kapok 1 orás bejelentéssel. 3 éve kaptam peströl állásajánlatot hasonlo cégtöl ahol kezdöre igértek 180at.
2014. jan. 3. 17:38
 13/19 A kérdező kommentje:
Azt sajnos akkor nem vállaltam el egyéb okok miatt. De most már bánom.... kérdezem én hogy lehet hogy pesten majdnem kétszer annyit adtak volna kezdöre. Késöbb valoszinü hogy többet is mint a mostaninak a kétszrtese.
2014. jan. 3. 17:42
 14/19 anonim ***** válasza:

AWI hegesztő !

BP 270 ezer nettó

Abony 74 ezer nettó

2014. jan. 4. 13:09
 15/19 anonim ***** válasza:
2014. jan. 4. 13:11
 16/19 anonim ***** válasza:

Utolsó, ebből látszik, hogy milyen szinten dilettáns vagy a témában...

Az, hogy a budapesti régió ÁTLAG FIZETÉS lényegesen magasabb, mint a BAZ megyei az nem azért van, mert a budapesti pék, hegesztő vagy autószerelő kétszer annyit keres. Hanem azért, mert BAZ megyében nincsenek magas bérkategóriába sorolt álláslehetőségek, jórészt csak kulimunka. Annak a megfizetése pedig ugye töredéke, mint mondjuk egy IT szektor átlaga. Ennyi a hatalmas titok.

Ugyan abban a munkakörben ÁTLAGOSAN nincsenek szignifikáns bérezési különbségek - ha valóban megegyezik a munkakör!

Ezt pontosan tudom, mivel egy egész országot behálózó vállalatnál vagyok középvezető, mi is 3 régiós bértáblát alkalmazunk. A keleti országrészé a legalacsonyabb, de nem, hogy a 100-at, még a 10%-ot is alig éri el a bérezésbeli különbség egységes pozíciók között. Ahogy ugyan ez igaz az árképzésre is, a budapesti régió a legdrágább, de max. 4-5%-os eltérésekkel.

2014. jan. 4. 14:40
 17/19 anonim ***** válasza:

ÉN vagyok az az awi hegesztő.

A multiknál természetes hogy a ugyan azon pozícióba annyit keres vidéken mint Pesten. kedves nagy tudású barátom.

2014. jan. 5. 13:15
 18/19 anonim ***** válasza:

A munkaerő-piac nem a multiról vagy nem multiról szól, hanem keresletről és kínálatról..

Ahol van "hegesztenivaló" hegyekbe, hegesztő meg kevés van ott magas a bér, ahol semmit nem kell hegeszteni de van talonba 10 hegesztő ott meg alacsony.

Ez van.

Az továbbra is nettó baromság, hogy BP-i régióban dupla bérek lennének. Ha te most dupla bért kapsz akkor vagy egy nagyon jó új munkahelyet találtál, vagy nagyon aljadék volt az előző.

Bár az ilyen történeketek hátterében az esetek 99%-ában az szokott lenni, hogy a pályakezdő Petike Mucsaröcsögén kapott 90K-t, majd 3-5 év gyakorlattal elment egy "senior" hegesztő pozícióba és azt hiszi azért kap több bért, mert Pesten van...

2014. jan. 5. 13:54
 19/19 anonim ***** válasza:
jelen munkaerő piacunkban egyáltalán nem érvényesül a keres-kínálat törvénye, mivel rengeteg multicég van a piacon, akik már monopóliumnak számítanak, ezért képesek saját árat teremteni
2015. febr. 21. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!