Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Budapestre megéri e felköltözn...

Boleszka kérdése:

Budapestre megéri e felköltözni munka, pénz és életvitel könnyebbsége szempontjábol?

Figyelt kérdés
Alföldön lakok és nagyon nehéz itt jolfizetö és rendes munkát találni. Kérdésem elsösorban a budapesten élökhöz intézném. Mehéri e munkát vállalni és azzal könnyebb e megélni ott? Könnyebb e családot alapitani? Itt keresek havi 100at barátnöm havi 60at és nem merünk gyereket vállalni..... A válaszokat elöre is köszönöm
2014. jan. 2. 21:05
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
40%

Budapest annyiban különbözik az alföldtől, hogy durván 10%-al magasabbak a fizetések (ergo ha most 160e forintot kerestek akkor HA találtok mindketten ugyan olyan munkát akkor keresnétek max 180-at), cserébe a megélhetés durván 30-40%-al drágább, mint vidéken, főleg az ingatlanbérlés tekintetében, illetve, mert a "háztáji kiskertek", mint olyanok teljesen felejtősek, illetve a nagyon kertvároson kívül a fűtés is csupán távhővel vagy gázzal oldható meg, ami drágább, mint a vegyes tüzelés.

Szóval én, mint olyan törzsgyökeres Budapesti, aki az elmúlt pár évben vidéken is dolgozott azt mondom, hogy csakis akkor költözz Budapestre, ha:

- Fixen találtál állást magadnak, mert itt sem lehet azért egyik napról a másikra munkát kapni úgy, ahogy a TV-ben látni

- Az a vágyad, hogy a fővárosban lakj. Anyagi szempontból nem igazán éri meg. Most pl. én is a belvárosban dolgozom de peremen lakom, mert annyival olcsóbb az ingatlan (sok egyéb mellett), hogy nem éri meg beköltözni a városba.

2014. jan. 2. 21:12
 2/19 anonim ***** válasza:
53%
Ez hülye.
2014. jan. 2. 21:13
 3/19 anonim ***** válasza:
59%
Rám vagy a kérdezőre gondolsz kedves 2.?
2014. jan. 2. 21:31
 4/19 anonim ***** válasza:
62%
Igen, megéri. Én otthon 100 nettót kerestem, itt 220 nettót kapok, és a megélhetésem csak 35.000-el több, tehát pozitív a mérleg nálam.
2014. jan. 2. 22:34
 5/19 anonim ***** válasza:
47%

" cserébe a megélhetés durván 30-40%-al drágább, mint vidéken"

Ez nem igaz. Persze ha úgy hasonlítod, hogy vidéken a szülők nyakán vagy Budapesten albérlet akkor persze igazad lehet. De akkor se biztos.

Vidéken sokkal drágább a bolt. Kenyér mondjuk 1kg 300-400 vidéken, itt meg este a Tescóban este 60 Ft leárazva. És még sok mindent lehetne mondani. Az ilyen naponta jelentkező apró dolgok kitesznek annyit vagy többet mint az, hogy az albérlet 10-20 ezerrel többe kerül! Csak ismerni kell Budapesten, hogy mit hol lehet olcsón megvenni. Lehet 200-400 Forintért jó főtt kaját venni stb. Ilyenek vidéken nincsenek. De persze cserébe ott termelhetsz sok mindent magadnak ha van kert és kedved hozzá.

2014. jan. 2. 22:52
 6/19 anonim ***** válasza:
76%

""háztáji kiskertek", mint olyanok teljesen felejtősek, illetve a nagyon kertvároson kívül a fűtés is csupán távhővel vagy gázzal oldható meg, ami drágább, mint a vegyes tüzelés"

Mert vidéken a 10 emeletesekben rengeteg háztáji terem. Ja és itt nálunk is csak távfűtés van.

Ez a két kép ugrott be rólad.

[link]

[link]

2014. jan. 2. 23:04
 7/19 anonim ***** válasza:
58%
nem éri meg
2014. jan. 3. 09:48
 8/19 anonim ***** válasza:

Rád kedves első.

50-80% al magasabb bérek ugyan azon munkért. nagyobb kínálat miatt olcsóbbak az árak, kivéve ingatlan.

Pestre járok dolgozni a benzint nem fizetik ez havi 50K és még így is 90K al több marad a zsebemben.

2014. jan. 3. 12:00
 9/19 A kérdező kommentje:
Én nem feljárni akarok hanem felköltözni. Ahol én lakok nem lehet nagyon ugrálni a munkahelyek közt. Nem is akarok de azzal a munkával amit csinálok pesten a dupláját is megfizetik.
2014. jan. 3. 12:31
 10/19 anonim ***** válasza:
56%
Mondjatok már egy Konkret példát arra amit pesten duplán fizetnek, mert érzésem szerint itt sokan alomvilágban élnek sok szempontból....
2014. jan. 3. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!