Hogyan tudnám kideríteni, hogy mennyit keres az apám? Ti tudjáto k, hogy a tiétek mennyit?
Na, szerintem minden válaszoló vegyen vissza az arcából és kicsit üljön hátra és nyugodjon meg.
A kérdező kérdezett. Erre válaszolhatunk, nem arra, hogy jogos igény-e egy amerikai egyetemre menni a szülők pénzén.
Kérdező, úgy gondolom, téged nem feltétlenül az érdekel, hogy édesapád mennyit keres, hanem az, hogy amire igényed lenne, azt tudja-e finanszírozni.
Javaslom, hogy erre kérdezz rá. Pl kérdezd meg, hogyha esetleg egy ilyenésilyen egyetemre szeretnél menni, ahol ennyiésennyi a tandíj, akkor azt akarná és tudná-e finanszírozni.
Vagy ha arra vagy kíváncsi, hogy milyen szakmát válassz (pl az édesapád ügyvéd, és kíváncsi vagy, hogy mennyit lehet ezzel keresni havonta), akkor mondd el, hogy ezért kérdezed, mert érdekel a szakma is és szeretnéd tudni, hogy a szakma fizetése egybevág*e az elképzelt igényeiddel.
Jah, a második kérdésre a válszom: nem mindig tudtam, hogy mennyit, bár amikor piacon árultak szüleim ott a bevételeket tudtam (a költségoldalát nem), amikor ingatlant adott el édesapám azokról a pénzekről is tudtam (de a költségoldalt ott sem láttam, tehát nem a keresetét, hanem csak a bevételét tudtam).
Én egyenlőre nem mondom el a fiamnak, hogy mennyit keresek (a fiam 4.5 éves), de ha szóba kerül a pénz, akkor arról azért beszélünk, hogy jut belőle minden jóra, és hogy az átlag ennél kevesebbet keres.
"Na, szerintem minden válaszoló vegyen vissza az arcából és kicsit üljön hátra és nyugodjon meg."
azaz te is?
Az egész előadás nagyon érdekes, de ha nem érdekel akkor is a 17 perctől mindenképp (esetleg már pár perccel hamarabb kezdve) nézd meg és ne legyél sznob :).
Végül is nem az a fontos, hogy mennyit keresnek a szüleid, hanem tudják-e, vagy akarják-e fizetni. Ennél is fontosabb mit akarsz tanulni, mert nem biztos, hogy ott a legjobb a képzés. Ha meg csak az USA a cél mosogatófiúnak is mehetsz.
Az előadás kapcsán tovább nyomoztam (nagyobbik fiam most kezdte a kisebbik három év múlva lesz egyetemista), sajnos mi nem engedhetjük meg. De ha te komolyan gondolod a továbbtanulást és a szüleid megengedhetik anyagilag:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!