Határozott idejű szerződés meg nem hosszabbítását mikor kell közölnie a munkáltatónak?
Figyelt kérdés
Tudtommal pár héttel előtte tájékoztatnia kell hivatalosan. Vagy nagyon rosszul tudom?2013. dec. 10. 21:46
1/3 anonim válasza:
Tulajdonképpen még közölnie sem kell semmit. Csak az 1 év +1 napján nem engedhet a munkaadó munkába állni (mert akkor határozatlanba váltana a szerződésed).
Magyarul ha lejártakor szól vagy nem engednek a lejárat utáni első munkanapon munkába állni akkor lezárul a határozott idejű szerződésed és megszűnik a munkaviszony.
Természetesen ezzel egy időben ki kell adni a kilépő papírokat.
2/3 anonim válasza:
Nem kell közölnie előre.
Sőt, idén már nem válik határozatlanná a munkaviszony, ha 1 napot is tovább dolgozik, hanem fekete munkának minősül. Erre külön felhívta a bérszámfejtő a könyvelőcégnél a figyelmünket (nálunk is vannak határozott idejű munkaviszonyosok)
3/3 anonim válasza:
Nem kell előre szólni. Ahol én dolgoztam, ott a fizikai dolgozók között rendszeresen a hosszabbítás napján tudta csak meg mindenki, hogy marad vagy megy (az ő állásuk mindig a megrendelések mennyiségétől függött).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!