Milyen lehetőségeim vannak?
Jelenleg OKJ-s képzés formájában tanulom a fogtechnikus szakmát Szombathelyen, ami be kell, hogy valljam, nem megy úgy, ahogy azt elképzeltem. A képzés idejét tovább csökkentették a tavalyihoz képest, és az első féléves vizsga olyan dolgokból áll, amit eddig az első év második féléves vizsgáján voltak feladatok. Ami az erre való felkészülést megnehezíti, hogy az iskolában még a tanárok se nagyon tudják, hogy pontosan mit tanítsanak és folyton egyeztetniük kell egymással, hogy most mi a fene is van tulajdonképpen. A gyakorlati helyem is olyan, hogy megkövetelik még az iskolai napokon való bejárást is, és emiatt volt már olyan, hogy a héten három napom úgy zajlott, hogy reggel hétkor keltem, majd éjfél előtt fél órával hazakeveredtem; és emelet még tanuljon is az ember. Ez még mindig jobb, mint amit az egyik másodéves mesélt, hogy hajnali háromig maradt bent a laborban, azután hétkor ment Ő is suliba.
Ezeken kívül még van pár dolog, de remélem értelemszerű, hogy ez úgy elvette a szakmától a kedvem ahogy.
Jelenleg csak egy középiskolai érettségivel rendelkeztem, és arra lennék kíváncsi, hogy hol tudnék esetlegesen egy másik kitanulható szakmát keresni?
Egy Sopron környéki faluban élek, emelt szintű angol érettségim ötös lett, de ha most abbahagyom ezt a fogtechnikus dolgot, lesz még csomó időm jogsit meg emelt angol nyelvvizsgát letennem.
Fiatalnak gondollak, vagyis bármire van még lehetőséged. Amit érdemes meggondolni:
1. Egy olyan szakmát készülsz elhagyni, ami egy jelenleg is prosperáló üzletre épül. Mást nem választhatsz a fogászat környékén? Lenne értelme - előképzettséged van valamennyi, az iparág meg fizetőképes (bár fogalmam sincs, mennyit keres egy fogtechnikus).
2. Mit csinálnál szívesen? Építész lennél vagy villamosvezető vagy óvónéni vagy angoltanár vagy ügyvéd vagy ??? Egyetemre / főiskolára nem akartál menni? Mit kezdesz a jogsival munka szempontból? Kereskedelmi ügynök leszel? Sopron környékén fogsz élni? Ha igen, beszélsz németül?
Na, ilyesmi kérdéseken illetve sokkal inkább válaszokon kell gondolkodni, mielőtt (!) lépsz - csak okosan, ne kapkodj. Amit választasz, az legyen középtávon JOBB, mint az, amiben most vagy. Amíg nem találsz ilyen opciót és konkrét lehetőséget, nem javaslom, hogy kiszállj a mostani képzésből. Ez amúgy motivációnak se rossz!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!