Akinek rosszul megy a sora miért mindig másokat hibáztat érte? (tisztelet a kivételnek)
18-as, jó, ez így működik, éltem Angliában babysitterként 2 évet, ott nagyon sokan csinálták. Kicsi gyerek otthon, küldte a pénzt, soha nem találkoztak, csak karácsonykor.
Szerintem ez nem normális élet. Én szeretném felnevelni a gyerekeimet. És sajnos nincs nagymama, aki bevállalná őket.
Ezért mondom, hogy itt a rendszer a hibás, mert ha meg akarsz élni, olyan feltételeket kell elfogadnod, amelyek nem normális emberhez méltóak.
Szerintem itthonról egyébként nem lehet kint állást találni. Ahhoz ki kell menni, mert kell kinti állandó lakcím.
Egy ismerősöm kiment, fél évig lakott albérletben, már majdnem hazajött, mert elfogyott a pénze, amikor az utolsó pillanatban jött neki egy lehetőség. Nagy mázli kell ehhez, sajnos olyanokat is ismerek, akik kimentek, kint voltak hónapokat, elvertek milliókat, majd hazajöttek. Azért kint is kell min. fél év, mire találsz valamit.
Ha nem lenne családom, nem gondolkodnék egy percig sem, de így azért elég necces.
"19-essel vitatkoznék. A családi háttér nem csak azt jelenti, hogy anyagilag támogatták. Hanem azt is, hogy belenevelték az igényt"
Mondtam, hogy ismerek példákat, ahol ténylegesen (szóval nem csak papíron!) minimálbérből neveltek fel gyerekeket akik aztán diplomát szereztek és normális állást.
Szóval biztos van ahol hátráltatja akár a nevelés miatt, de azért ugyanez gazdagéknál is előfordulhat: "minek tanulsz fiam egyetemen, nézd meg én is milyen jól nyomom a bizniszt 8 általánossal". Aztán egyszer csak valamiért megszakad a biznisz, pl. családfő aki csinálta mondjuk hirtelen meghal vagy akármi más miatt és a gyerek meg ott áll érettségi, diploma nélkül. De ezer más példát lehetne kitalálni. Ez nem hiszem, hogy a szegény családokat sújtaná csak, hogy a család rossz lelki háttértámogatást ad.
Mondjuk igen gazdagéknál nem feltétlenül kell egyetem,mert már abban nőt fel,hogy szépen átveszi a céget már akár tinédzser korában,náluk igen tök felesleges az egyetem mert egy kész rendszer várja egy cég amit működtetni kell.
Nekik tényleg könnyű,már gyerekként magába szívja,hogy egy sikeres gazdag család sarja amit ő vcisz tovább.
Szegényeknél megint máskép van ott azért fontosabb mert ez beugró LEHET a jó életre.
"amit ő vcisz tovább. "
Vagy visz vagy nem. És ha mondjuk bedől az üzlet? Mondjuk egy váratlan halál miatt és a gyerek még nem áll készen a folytatásra? Azért jó ha van ilyenkor a tarsolyban valami végzettség amit fel tud mutatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!