Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Akinek rosszul megy a sora...

Akinek rosszul megy a sora miért mindig másokat hibáztat érte? (tisztelet a kivételnek)

Figyelt kérdés
Vagy a rendszert vagy akármit, csak ne kelljen belátnia, hogy ő nem tesz meg mindent a boldogulásáért?
2013. dec. 4. 17:16
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
53%
Azt kérdezem meg, hogy miért a "postásnéni" mi a ****-ért dolgozik 50 éve egy helyen?Miért nem volt igénye arra, hogy elsajátítson új dolgokat? Mindenki a saját életéért felelős, persze ezt a legkönnyebb hárítani...a pontokból lehet látni az átlagos mentalitást...ide a 0%-ot:P
2013. dec. 5. 00:55
 12/24 anonim ***** válasza:
Ott a 1000.000% utolsó,ennyi,miér nem tett érte,hogy jobb legyen,kifogás az van,ezer.
2013. dec. 5. 00:58
 13/24 anonim ***** válasza:
Ezek szerint egy ideális világban nincsen postás. Hiszen mindenki jobb melóért teper. :-D
2013. dec. 5. 02:12
 14/24 anonim ***** válasza:
Háát mondhatjuk,mert csinálunk majd mi IT-sok olyan robotokoat akik ezt elvégzik,gépesítés.
2013. dec. 5. 07:36
 15/24 anonim ***** válasza:

Igen, hetente megjelenik itt egy ilyen kérdés. Ha nem te teszed fel, akkor felteszi más.

És jönnek az olyan példákkal, hogy pl. ő informatikusnak tanult, és most több millát keres.

Erre más számtalanszor el lett magyarázva, hogy

1. Ha mindenki informatikusnak tanult volna, mint te, akkor máris nem lenne olyan keresett szakma, és te sem találnál állást.

2. Olyan volt a családi háttered, hogy megtehetted, hogy tanulsz, ez nem mindenkinek adatik meg. Köszönd meg a szüleidnek, és legyél empatikusabb azokkal szemben, akik másmilyen háttérrel rendelkeznek.

Egy normálisan működő világban vannak informatikusok, orvosok, mérnökök, pékek, asztalosok, kőművesek, takarítónők, stb.

És mindenki, ismétlem MINDENKI aki elmegy dolgozni, ki tudja fizetni a rezsijét, és marad pénze normális élelmiszerekre, ne adj Isten még szórakozásra is. Nálunk egy takarítónő, ha egyedül él, télen kikapcsolja a fűtést, mert nem tudja kifizetni, és száraz kenyeret eszik. Igen, elmehetett volna továbbtanulni. De akkor ki takarítaná ki az irodát? Valakinek ezt is meg kell csinálni! És őket is meg kéne becsülni.

Nekem 2 diplomám van, és 2 nyelvet beszélek. 2 hónap múlva megszűnik a munkahelyem. Tudom már egy ideje, ezért kb. 1 éve keresek állást, még interjúkra sem hívnak. Tudod miért? 45 éves vagyok! Nem egy tini, aki a szülei otthonából osztja az észt a többieknek. És tudod, hogy miért nem találok állást? Mert túl öreg vagyok. Azzal együtt is, hogy még 20 évem van a nyugdíjig.

És mielőtt elkezdenétek, hogy biztos béna vagyok, meg személyiségbeli problémák, stb. A 15 kollégám is keres már állást egy ideje. (Még én vagyok a legfiatalabb.) Nem találnak ők sem.

Kérdem én, akkor most ez ellen mit lehetne tenni?! Mit tanuljak még, amikor van 2 felsőfokú végzettségem, beszélek 2 nyelvet, és van 15 év tapasztalatom? Ezért szerinted ki a hibás?

2013. dec. 5. 15:09
 16/24 anonim ***** válasza:

Erre csak azt mondom beszélsz két nyelvet van szakmai tapasztalkatod akkor go külföld mit szenvedsz itthon?

Tessék simán felvennének ne viccelj már,kint nem nézik a korodat,ennyi.

Nem kell mindenki IT-s legyen sőt senki se legyen az :)

Én azt mondom oda kell húzni ahol zsé és dőzsölés lehetséges ha itthon nem akkor nyugat és kész.

Ez van, ,,de hát itt vannak a szüleim a csajom",oké ez van osszák be vagy menjenek vagy maradjanak ennyi.

2013. dec. 5. 15:22
 17/24 anonim ***** válasza:

Gondolkodom ezen egy ideje, de azért ez nem annyira egyszerű.

A spanyol az egyik nyelvem. Ott kb. 30 %-os most a munkanélküliség, nem éppen jó helyen kopogtatnék.

Egyébként levelezek spanyolokkal, azt mondják, kb. ugyanez a helyzet ott is, 40 év felett szóba sem állnak senkivel.

A másik az angol, na, azt meg mindenhol beszélik, az az alap, az nem valami nagy előny.

Most kezdtem el németet tanulni, hátha lesz ebből valami.

Pénzügyes diplomám van, nem orvosi, sajnos, a szakmámban nem tudnék elhelyezkedni, takarítani meg nem nagyon akarnék kimenni, nem azért tanultam ennyit.

De egyre több ismerősöm megy ki, és vállal alja munkát, ha sokáig nem tudok majd elhelyezkedni, lehet, hogy mi is azt fogjuk csinálni.

Ami még nehezíti a dolgot, hogy van 2 gyerekem, és vinném őket is. A munkaközvetítő irodák ki szokták kötni, hogy csak egyedülállókat közvetítenek. Szóval azért ez kemény dió. Meg kell gondolni.

2013. dec. 5. 15:29
 18/24 anonim ***** válasza:

DE felvevvévek pénzügyes diplomával simán,ne aggódj.

Neked semmi okod rá.

Gondolom nagy multi tapasztalatod van akkor mehetsz az Accenturehöz.

DE egy jó tanács most komolyan SEMMI DE SEMMI szín alatt ne menj el takarítani nem neked való,többre3 vagy hivatott,és a munkaadók se nézik jó szemmel mert a szemükbe egy ,,senki" aki ilyen munkát vállal és biztos ,,nem jó szakember" ezt így vélik tehát isten ments,hogy low-level jobot vállaj mertr beskatulyáznak sajnos.

Nyugi ne aggódj sok ember kiment és egyből a szakmájában dolgozik a te szakmád is ilyen.

Akkor tagadd le a gyerekeidetm,passzold le az anyjának őket vagy a nagymamának,kemény dió de ez van,majd küldesz nekik pénzt meg Skype-oltok,de mindenképpen tagadd le ha munkaközvetítőkhöz mész.

Durva de sajnos ez van :O,áldozatokat kell hozni.

2013. dec. 5. 15:33
 19/24 anonim ***** válasza:

" 2. Olyan volt a családi háttered, hogy megtehetted, hogy tanulsz, ez nem mindenkinek adatik meg. Köszönd meg a szüleidnek, és legyél empatikusabb azokkal szemben, akik másmilyen háttérrel rendelkeznek."

Ez nem így van. A háttér kevésbé számít. Megkönnyítheti az életet de anélkül is megy annak aki szorgalmas ÉS a képessége is meg van hozzá. Mivel ismerek ilyenre példákat így ebben teljesen biztos vagyok.

De ahogy írtam és te ezt kifelejtetted: kell egy adottság. Ami vele született dolog. Nem képes mindenki magasabb iskolákat elvégezni. Ez sokkal többet számít mint a háttér. Rengeteg támogatás, ösztöndíj, juttatás van az arra rászorultaknak és ha még az se elég akkor ott a diák hitel 1 és 2 is. Szóval ha képesség és szorgalom megvan akkor nincs olyan mély szegénység ahonnan ne lehetne kitörni.

2013. dec. 6. 02:57
 20/24 anonim ***** válasza:

19-essel vitatkoznék. A családi háttér nem csak azt jelenti, hogy anyagilag támogatták. Hanem azt is, hogy belenevelték az igényt. Ha adott egy család 10 gyerekkel, ahol apa-anya 8 elemit végzett, nyilvánvalóan nagyon elégedettek lesznek azzal, ha mind a 10 gyerekük elvégez egy szakmunkást. Nekik az már nagy előrelépést jelent. És a gyereknek eszébe sem fog jutni diplomát csinálni, hiszen nem úgy nevelték.

Van olyan idősebb ismerősöm (8 elemivel), aki azt hangoztatja:

-Az megy egyetemre, aki lusta dolgozni.

Szerinted?

2013. dec. 6. 11:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!