Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mibe érdemes kezdeni szerintet...

Mibe érdemes kezdeni szerintetek, ha már az alábbiak sem jönnek be?

Figyelt kérdés

Közgazdásznak tanultam 3,5 évig az egyetemen, most fogok végezni vele. Már 2-2,5 év után rájöttem, hogy annyira nem érdekel a gazdasági irány, még egy kőműves vagy festő is többet keres, mint amennyit az egyik bankban dolgozó ismerősöm. Ráadásul logisztika szakirányon tanultam, amihez nagyon kell az idegen nyelv, és hiába beszélek németül felsőfokon, angolul pedig alapfokon, általában ez nem elég.

Ennek hatására a párommal, aki korábban már tanult informatikát pár évig, elkezdtünk weblapkészítést és webdesignt tanulni itthon, önerőből, lett is már 3 honlapunk, és bár jól mennek az oldalak, nem hoznak sok pénzt, megélni ebből soha nem fogunk. Így hát gondoltuk, majd készítünk másoknak is weboldalakat, abból hátha... lassan 1 éve tanuljuk a szakmát ketten egyszerre, más-más területeket, szerintem fél éven belül leszünk olyan szinten már, hogy egyszerűbb, de modern weboldalakat össze tudjunk hozni bárkinek. Csakhogy utánaolvasva a dolgoknak, ez a terület is igen telítettnek tűnik, mindenki weboldalkészítést hirdet az interneten már piti pénzekért is, szóval ebben is kezdek elbizonytalanodni, hogy megéri-e. A párom egyébként szintén logisztikusként végzett az egyetemen, jól beszél németül, vagy száz helyre jelentkezett már, erre Ausztriában kötött ki egy gyorsétteremben, mert ott legalább megfizetik, de ott kint irodán elhelyezkedni esélyünk sincs. Én is próbálok most multiknál elhelyezkedni, mint árufeltöltő vagy kasszás (gyakorlatom is van, ausztriai is), de mindenhol elutasítanak. Komolyan, az ember még árufeltöltőnek sem jó egy diplomával és felsőfokú némettudással (mivel ugyanerre a páromat sem vették fel egyetem után). Weblapkészítés terén pedig még évek kellenek, hogy mindketten teljesen kitanuljuk a szakmát, egyelőre csak összedolgozni tudunk.

Amúgy egy rokonom, szintén közgáz vágzettséggel Svájcban talált állást, azóta nagyon jól él, de ő 15 évvel idősebb, azaz jókor született jó helyre, mivel 6-7 éve, mikor ő kiment, még sokkal könnyebb volt elhelyezkedni kint. Ráadásul több minz 5 éves tapasztalattal ment ki, mi ezt nem tudjuk kivárni. Mióta boldogot-boldogtalant átengednek és nem kell engedély a munkavállaláshoz, azóta nekünk, határmentieknek sokkal nehezebb (talás Svájc pont kivétel, mivel nem EU tag, de mi osztrákba mennénk inkább).

De ha ez a kettő nem jöhet be, nem élhetünk meg belőlük, akkor mi marad? Örökké csak a gyorséttermi munka és a kuporgatás? Ti mit tennétek a helyünkben, mit tanácsolnátok?

2013. dec. 4. 16:19
 1/7 anonim ***** válasza:

Azért valahogy a dolog nem stimmel. Jó német nyelvtudással és logisztikai specializációval szerintem azért nem lehet olyan nehéz elhelyezkedni. Már csak a tény, hogy van valami főiskolai végzettséged és beszélsz nyelveket elég kell hogy legyen kismillió cégnél valami közepes szintű adminisztratív beosztáshoz. Az önéletrajzírásra, jó kiállásra rá kell gyúrni, aztán lehet állásbörzékre járni, webes álláskeresőkben szórni a pályázatokat. Aztán ott a közszféra is. Még a honvédségben is van lehetőség (bár ez nehéz ügy, személyes tapasztalat).

Ha ennyire nem megy a dolog, akkor ott valami más probléma lesz.

2013. dec. 5. 11:31
 2/7 anonim ***** válasza:

Itt van pl. ez, pont most láttam meg:

[link]

2013. dec. 5. 20:09
 3/7 A kérdező kommentje:
Attól, hogy van egy állás az Alföldön, attól mi ketten a párommal még nem leszünk kisegítve Nyugat-Magyarországon. :( Lehet, ha rákeresnék, találnék itthon azstronauta állást is, ki tudja... de az még nem azt jelenti, hogy könnyű vele elhelyezkedni és hogy meg lehet belőle élni.
2013. dec. 5. 20:17
 4/7 anonim ***** válasza:

Igazán nem értem mi a bajotok. Azt mondod, hogy gyorséttermi állás, illetve mindenféle betanított szakmunkás szintű dolog nem jó.

Azért egy adminisztratív munka, amihez felsőfokú végzettség kell, minimum 3x annyit ad mint egy gyorséttermi állás már pályakezdőként is, és idővel, ahogy előbbrelép az ember simán 400e-1000e közötti fizetéseket lehet kapni, akár logisztikai területen.

De mondjuk akkor is baj van, ha Halásztelekre azt mondod hogy Alföld, ami köztudottan Budapesti ipari agglomeráció.

Illetve az is gond, ha azt várod, hogy egy nyugat mo.-i faluban majd a szomszéd házba költözik egy logisztikai központ. A mobilitás szükségessége teljesen alapvető, igen is oda kell mozdulni ahol a munka van.

2013. dec. 5. 20:45
 5/7 anonim ***** válasza:

Én is azt mondom, kérdező, hogy itt már inkább veletek lehet probléma. A közgazdaság még ma is az egyik legkeresettebb és legmegfizetettebb szektor, főleg akkor, ha nyelveket beszélő ember vagy.

A multik - még a keleti régióban is - kifejezetten jó pénzért foglalkoztatják azokat az embereket, akik 2-3 nyelvet beszélnek erős közép-felsőfokon. Talán a nyelvre kellene inkább rágyúrni...

2013. dec. 7. 14:37
 6/7 A kérdező kommentje:
Épp ezért kérdeztem meg a ti véleményeteket is, hogy szerintetek mivel lenne érdemes és mit kezdeni, melyik vonalon tanuljak tovább. A nyelvtanulás alap, folyamatosan próbálom szinten tartani és fejleszteni magam, de nem tudom, melyik szakmát lenne érdemesebb kitanulni, melyik területen van több esélyünk: weblapkészítés vagy logisztika...
2013. dec. 7. 14:54
 7/7 anonim ***** válasza:
Én úgy gondolom, hogy a beszélnél legalább három nyelven (mondjuk angol-német felsőfok, mellé valamit középfokon), akkor nem lenne gond azzal, hogy logisztikai vonalon szép fizetésért elhelyezkedj.
2013. dec. 7. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!