Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Holland nyelvszak mellé...

Holland nyelvszak mellé milyen mellékszakot érdemes felvenni az alábbiak közül?

Figyelt kérdés

Sajna az én egyetememen csak 5 mellékszakból lehet választani (nem tudom, mennyire tudjátok, mi az a mellékszak, de a lényege az, hogy a mellékszak elvégzése után felveheted a mellékszakot főszakként, ha bekerülsz mesterképzésre, szóval benne lesz a diplomádban).

Tehát ezek a választékok: kommunikáció, japán, angol, töri, magyar.

A magyart nehéznek tartom, mert bár szeretnék író lenni, és olvasni is szeretek, mindig is utáltam a nyelvtant, itt meg gondolom, ezerrel nyomják a definíciókat... Ha pedig végül külföldön kötök ki, mi hasznát veszem?

Az angol jó, de hát manapság már minden második ember tud, nem? Nem tudom, tudnék-e hasznot húzni belőle.

Fú, a töri jó, de érdekes lenne ezt felvenni, mert mindig csak hármas-négyes voltam belőle... Vélemény?

A kommunikációt látom igazából a leghasznosabbnak, mert média mindig is volt és lesz is, és vannak ismerőseim ezen a szakon, szóval tudom, hogy nagy műveltséget is ad, viszont magát a szakot nem tartom túl izgalmasnak, mert ez inkább magolós szak, nem történeteket mesél el, mint pl a töri, japán.

A japán klassz, gyönyörű nyelv, imádom a keleti kultúrát, de nem tudom, tudnám-e hasznosítani (nem ismerem vele a lehetőségeket), és ezt is beszélik már itthon jópáran, viszont szívesen tanulnám.

Lécci a fikázós ,,egyik sz*rabb, mint a másik" kommentelők inkább ne írjanak... És lécci indokoljátok is meg a tippeteket. Szívesen dolgoznék szerkesztőségekben, könyvkiadóknál pl, nagyon élvezném. Szerintetek el tudnék jutni odáig ilyen lehetőségekkel?

Köszönöm annak, aki időt szán a válaszra!

L19

2013. jún. 18. 11:51
 1/5 anonim ***** válasza:
87%
biztos hogy a japánt választanám. A kommunikáció, angol, töri, magyar eléggé tucat, de 2 különleges nyelvtudással (itthon sztem a holland is az) könnyen találhatsz munkát.
2013. jún. 18. 11:59
 2/5 anonim ***** válasza:
87%

Japánt választanám, nehéz lesz, egy keleti nyelv nagyon más de megéri! nagy szellemi kaland!- (egy sor japán fordítás annyi, mint 2 oldal angol)

A kommunikáció szakosokkal - Dunát lehet rekeszteni, most az árvíznél is lehet, hogy őket használták, nagy zero.

Angol - az jó. (minden 2. ember azt hiszi, tud, de nem tud)

Tört- ha nem szeretted, életveszélyes lenne választani.

Magyar - jó, nem definíciók, főleg, ha irodalmi ambícióid vannak (és külföldön is az anyanyelveden fogsz írni a novellát, verset:) könyvkiadóknál, szerkesztőségekben is kell

2013. jún. 18. 12:21
 3/5 anonim ***** válasza:

És a mellékszakra nem is kell felvételizni?

Sztem az angol sem rossz mellékszaknak

2013. jún. 18. 12:26
 4/5 A kérdező kommentje:

Angolra, japánra kell felvételizni, angolon valami dolgozatszerűség dönti el, bekerülhetsz-e, japánon meg alapozó tárgyat kell elvégezni, majd abból írsz dolgozatot, és ha elrontod, buktál egy évet. :D

Mondjuk a japánban a nővérem tudna segíteni, szóval rágyúrnék előtte nyáron szerintem.

2013. jún. 18. 12:30
 5/5 anonim válasza:

Holland-magyar-kommunikáció szakon végeztem.

A magyar és kommunikáció között iszonyú nagy az átfedés,komm. szakon is sok a nyelvészet (nem,nem nyelvtan!)így esélytelen,hogy megúszd. Ráadásul ugyanazok a készségek kellenek mindkét szakhoz.Nyelvészet angol szakon is van.

Történelmet jól kell csinálni,hogy menj is valamennyire; szerintem a japánt érdemes,mert a holland szakhoz hasonlóan inkább a nyelvi alapok elsajátítására mennek rá,mint a szintaxis-vagy a fonológia elméletére.

2014. jún. 24. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!