Érdemes képzőművészeti irányba elmenni?
Ezt sokan mondják, hogy a "művészetből" nem lehet megélni, pedig ez azért nem feltétlenül van így. Jó grafikusokra igenis szükség van nagyon sok helyen: grafikus stúdiókban, kreatív és reklámügynökségeknél, online és nyomtatott médiánál, lap és könyvkiadóknál stb., szóval én a helyedbe belevágnék.
BKF-en van csomó ilyen szak: tervezőgrafika, elektronikus ábrázolás, képi ábrázolás, szerintem nézz körül a honlapjukon:
Szerintem ez nem azon múlik, hogy érdemes-e ezzel foglalkozni vagy nem... A képzőművészethez fanatizmus kell, meg óriási lelkierő, műveltség, érdeklődés, érzékenység stb. Én azt javaslom, hogy nézz meg néhány kiállítást és művészeti alkotást, hogy egyáltalán tetszenek-e neked, amit mások csinálnak. Olvass utána néhány dolognak.
De olyan út is lehetséges, hogy nem képzőművészeti, hanem alkalmazott művészeti irányba mész és designer leszel. Bár ehhez is nagy kitartás kell. Az előnye és a hátránya is ugyanaz: vannak szabályok, amelyeket meg kell tanulni. Technikailag(például programismeret), vagy hogy hogyan tudsz mások kívánságainak eleget tenni.
Szóval, ha ilyen irányokba akarsz menni az mindenképpen hatalmas áldozattal fog járni. Keményen meg kell érte szenvedni... És nem biztos, hogy visszakapod a belefektetett energiádat. Viszont nincs jobb érzés, mint mikor az elkészült munkádat nézegeted egy kiállításon, vagy egy kiadványban.
Úgyhogy én azt javaslom, hogy ha csak az anyagiak vannak a szemed előtt, akkor ne ezt az utat válaszd, mert ezt csak hittel lehet csinálni.
Iskola szempontjából a Képzőművészeti Egyetem, vagy a MOME. Bár előtte egy OKJ-t is érdemes megcsinálni, hogy a technikai tudás meg legyen alapozva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!