Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érdemes képzőművészeti irányba...

Érdemes képzőművészeti irányba elmenni?

Figyelt kérdés
Szóval ideje lenne már eldöntenem, mit és hova menjek továbbtanulni. Mindenből jó jegyeim vannak, mégsem érzem azt, hogy bármelyik tárgyhoz kiemelkedően lenne tehetségem és/vagy élvezném (rajzunk nincs.) Viszont ha van szabad időm, akkor folyamatosan rajzolok, festek stb, és ez az egyetlen dolog ami igazán leköt, szeretem, úgy érzem hogy van hozzá tehetségem, és a jövőmet is el tudnám képzelni vele. Legszívesebben grafikát tanunlnék, vagy valami ilyesmit, viszont szerintem jól megkapom majd (csakúgy mint a TF-re készülők) hogy te túl okos vagy ehhez, nem mész vele semmire, menj ügyvédnek bla bla. Ráasásul azt se nagyon tudom, hogy meg lehet-e belőle élni itthon vagy külföldön. Valaki sikeresen elhelyezkedett ilyen téren?

2013. jún. 12. 23:47
 1/5 anonim ***** válasza:

Ezt sokan mondják, hogy a "művészetből" nem lehet megélni, pedig ez azért nem feltétlenül van így. Jó grafikusokra igenis szükség van nagyon sok helyen: grafikus stúdiókban, kreatív és reklámügynökségeknél, online és nyomtatott médiánál, lap és könyvkiadóknál stb., szóval én a helyedbe belevágnék.

BKF-en van csomó ilyen szak: tervezőgrafika, elektronikus ábrázolás, képi ábrázolás, szerintem nézz körül a honlapjukon:

[link]

2013. jún. 13. 11:48
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha képzőművészeti irányba szeretnél továbbtanulni, akkor a MOME-t ajánlom, mert azt külföldön is elismerik. Oda sajnos nem elég az, ha szeretsz rajzol és festeni, oda már szinte profikat keresnek, így nem könnyű bejutni. Ismerek egy srácot aki iszonyú tehetséges, kiállítása is volt, mégsem vették fel.
2013. jún. 13. 11:52
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Második- miből áll pontosan a felvételi, ha esetleg tudod? És érdeklik őket egyáltalán a jegyeid, meg az érettségi eredményeid?
2013. jún. 13. 14:28
 4/5 anonim válasza:
úgy tudom, hogy ott az érettségidet nem nézik, hanem felvételi vizsga van, és arra azt mondják, hogy k*baszott nehéz. Ha tényleg képzőművészeti egyetemen szeretnél továbbtanulni, akkor ajánlom, hogy kezdj el valamilyen oktatásra járni (pl a mi városunkban a zeneiskolán belül van festészet tanszak), és a tanár megtanít téged rengeteg dologra, a technikáktól kezdve arra is, hogy pl. a MKE-n ilyen és olyan tanárok vannak, ha híresebbek (és általában a művészvilágban azok is), akkor tudja a tanárod, hogy ők milyen stílusban alkotnak, és olyan képeket készíts, ami megnyerheti a tetszésüket.
2013. júl. 12. 22:43
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nem azon múlik, hogy érdemes-e ezzel foglalkozni vagy nem... A képzőművészethez fanatizmus kell, meg óriási lelkierő, műveltség, érdeklődés, érzékenység stb. Én azt javaslom, hogy nézz meg néhány kiállítást és művészeti alkotást, hogy egyáltalán tetszenek-e neked, amit mások csinálnak. Olvass utána néhány dolognak.

De olyan út is lehetséges, hogy nem képzőművészeti, hanem alkalmazott művészeti irányba mész és designer leszel. Bár ehhez is nagy kitartás kell. Az előnye és a hátránya is ugyanaz: vannak szabályok, amelyeket meg kell tanulni. Technikailag(például programismeret), vagy hogy hogyan tudsz mások kívánságainak eleget tenni.

Szóval, ha ilyen irányokba akarsz menni az mindenképpen hatalmas áldozattal fog járni. Keményen meg kell érte szenvedni... És nem biztos, hogy visszakapod a belefektetett energiádat. Viszont nincs jobb érzés, mint mikor az elkészült munkádat nézegeted egy kiállításon, vagy egy kiadványban.

Úgyhogy én azt javaslom, hogy ha csak az anyagiak vannak a szemed előtt, akkor ne ezt az utat válaszd, mert ezt csak hittel lehet csinálni.

Iskola szempontjából a Képzőművészeti Egyetem, vagy a MOME. Bár előtte egy OKJ-t is érdemes megcsinálni, hogy a technikai tudás meg legyen alapozva.

2013. júl. 20. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!