Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hátrányt jelent, ha valaki...

Hátrányt jelent, ha valaki több idő alatt végzi el az egyetemet?

Figyelt kérdés
Szóval 3,5 év helyett mondjuk 5.
2013. nov. 21. 20:42
 1/10 anonim ***** válasza:
Miért jelentene hátrányt? Én 9 évig jártam, semmi hátrányát nem érzem.
2013. nov. 21. 22:31
 2/10 anonim ***** válasza:

Nem. Én is csúsztam 1-1 éveket mindkét alapszakommal.

Ha nagyon szégyelled, akkor maximum nem azt írod az önéletrajzodba, hogy

XY egyetem XY szak 2002-2006

hanem kihagyod az egész dátummegjelölést az önéletrajzból, hogy mettől meddig tanultál. Máshonnan úgy sem tudják meg. De nem is érdekli őket.

2013. nov. 22. 08:11
 3/10 A kérdező kommentje:
1-1 félév még nem sok szerintem, de szerintem az rossz benyomást kelt, ha valaki 3,5 év alatt 6-7 évekig húzza.
2013. nov. 23. 15:42
 4/10 anonim ***** válasza:

Keltene.

De a munkaadókat nem érdekli, te pedig kifejezetten nem fogod reklámozni és megemlíteni.

2013. nov. 23. 16:48
 5/10 anonim ***** válasza:
10%
Én HR-es vagyok, és bizony nem lenne szimpatikus, ha ezt látnám az önéletrajzban. Biztosan rákérdeznék. Ha nem lenne elfogadható indok, az nem jelentene jót. Miért lenne jó munkaerő az, aki nem bírja időben befejezni a tanulmányait?
2013. nov. 23. 22:26
 6/10 A kérdező kommentje:
Igazából simán lehet az jó munkaerő, ha épp az egyetemen egy semmi töltelék tárgyon bukott egy évet, ami könnyen összejöhet. A valós tudása nem feltétlen kevesebb, csak rossz benyomást kelthet, erre gondoltam. Elég sok tárgy van, amit ki kell szenvedni, és épp semmire se jók, vagy tök független a pozíciótól, ahova jelentkezik az ember.
2013. nov. 24. 16:54
 7/10 anonim ***** válasza:

Én sajnos sokat csúsztam 3 év helyett 7év alatt fejezem be a BSc-t :O

De mindemellett dolgozok már a szakmámba 4 éve,meg előtte dolgoztam kuli munkákat.

Tehát én mindig is melóztam mellette.

Így is gáz??

Persze tanulni szeretek,de néha a 24óra kevés napi 10 óra melózás mellett.

2013. nov. 30. 19:36
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Persze a HR-es p*csáknak hátrány de am legtöbbször az igazi munkába nem jelent hátrányt, mert amit tanulsz az egyetemen annak jó esetbe a 15%-át használod fel a rendes munkavégzés közbe.. Persze ez is szakfüggő.. Szerintem csak hagyd ki, vagy töltsd fel érettségi utáni pár év munkával azt kész.. De nem hiszem, hogy nagyon kitérnének erre.
2013. dec. 11. 19:29
 9/10 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Nem csak bukdácsolás miatt tarthat tovább az egyetem. Én például kétszer egy évet halasztottam külföldi ösztöndíj miatt, aztán meg abszolválás után még két évig húztam a szakdolgozatírást, mert állásom már volt, és diákigazolvánnyal előnyösebb volt az élet (utazási kedvezmények stb.). Ez még a kilencvenes évek végén volt, akkor még ötéves volt alapból az egyetem, és addig lehetett ingyen beiratkozni, amíg le nem diplomáztál.
2013. dec. 11. 19:37
 10/10 anonim válasza:
Szerintem nem hátrány. Én pl. nem érettségi után kezdtem el, hanem 3 évvel később. Most akkor ez úgy tűnhet, mintha buktam volna sokat, pedig nem, csak későn kezdtem. Van ilyen, érettségi után nem tudtam mi érdekel, mit szeretnék csinálni, kellett egy kis munkatapasztalat hogy megtaláljam az utam. Ezt te is elmondhatod ha nagyon kötözködnek veled az állásinterjún.
2013. dec. 12. 07:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!