Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » ápolónő szeretnék lenni, de...

ápolónő szeretnék lenni, de mindenki lebeszél, mit tegyek?

Figyelt kérdés
azt mondják, a sok szenvedést minek akarom látni.. meg ilyenek.
2013. nov. 12. 13:46
 1/7 anonim válasza:
100%
Te meg ne hagyd magad lebeszélni, ha ez a vágyad! Arról meg nem is beszélve, hogy az egy biztos szakma a mai világban!
2013. nov. 12. 13:54
 2/7 anonim ***** válasza:
Sajnos az ápoló szakmát Magyarországon se az emberek erkölcsileg, se pedig az ország fizetés szempontjából nem becsüli meg. Sok a túlóra nekik, amit nem fizetnek meg. Nincs veszélyességi pótlék, pedig kéne, mert ha látnád, hogy miket kell használjanak itt. Úgy éri meg annak tanulni, hogy külföldön elhelyezkedni vele, pl Németországban. Ott jól keresnek és jobban meg is becsülik őket.
2013. nov. 12. 13:56
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Most mi szeretnél lenni ápolónő vagy mondjákelemző?Mindenki a saját életét intézze.Ha te az akarsz akkor az légy.
2013. nov. 12. 14:17
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Sok ember okosnak hiszi magát. Az legyél ami lenni szeretnél. Egyébként nem találsz szerintem olyan szakmát, amire valaki ne tudna pár rossz szót mondani. Kinek mi a tapasztalata, mit látott, halott a témában. Jobb ha saját magadra hallgatsz, mert később megbánod ha mások okoskodása miatt nem azt csinálod amihez kedved van és jónak látsz.
2013. nov. 12. 14:38
 5/7 anonim válasza:
100%

Megértelek, én is az akarok/akartam lenni. Rengeteg kritikát kaptam érte barátoktól, rokonoktól stb. Most annak tanulok és nem bántam meg, ha már bekerülsz olyan emberek közé akik szintén annak tanulnak. Bár már elfogadták, hogy az leszek anyukám és még egy pár ember nem érti, hogy bírom ki ezeket a dolgokat. Ami biztos, hogy hátralévő életedben lesz munkád, mert 2020-ra 2 milliós nővérhiány lesz Európában. A szenvedés látványát meg felül múlja az az érzés, hogy tudtál rajta segíteni (enyhíteni a fájdalmát, esetleg meggyógyítani).

Egyébként én személy szerint nem szoktam hangoztatni, hogy annak készülök, mert az emberek 99%-a húzza száját. Idáig egy emberrel találkoztam aki őszintén elismert, amiért nekem van hivatástudatom és segíteni szeretnék.

Engem nem zavar, hogy alacsony lesz a fizetésem, az sokkal jobban, hogy lenéznek amiért egy ilyen létfontosságú és szép hivatást választottam.

2013. nov. 22. 19:07
 6/7 anonim válasza:
100%
lehetsz florence nightingale :D a sebesült katonák közötti 40%-os halálozást 2%-ra csökkentette. :D kis példakép ápoló. :D angyali egy műszak.
2013. dec. 16. 16:24
 7/7 anonim válasza:
Engem is lebeszélt a családom, 10 évvel ezelőtt, vagy tán több is van. Most, 30 elmúltam és úgy döntöttem, elkezdem az ápolóképzést, mert mindig is ez érdekelt. Jobban, mint a diplomás szakmám - habár a nyelvtanár még egy viszonylag elfogadható dolog, de abban is stagnálás van a fővárosban is. Diplomaszerzés óta tanítok, belefásultam, nincs benne igazi sikerem, pénzem és megbecsültségem. Ok, végül is, elismernek, de nem kapok elég csoportot a nyelviskolámtól és nincs időm és életerőm kivárni, hogy mikor méltatnak arra, hogy több csoportot rám bízzanak. Ezért végre, kizárva a család azon tagjait,akik nem hagynának élni, ha megtudnák, hogy ápolónő leszek, fogom az érettségimet és beiratkozom egy OKJ -re és azt fogom csinálni, ami régóta érdekel. A suli jó nevű, ahová járni fogok, jól felszerelt és jó gyakorlati helyekkel rendelkezik. Szerintem sem kell a huhogókkal foglalkozni. Minden munkahelyen van probléma, minden szakmának vannak árnyoldalai. A lényeg, hogy szeretni kell azt, amit naponta csinálunk.
2015. jan. 23. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!