Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Akik védik a büfészakokat,...

Akik védik a büfészakokat, azoknak az ismerőse/ő maga el tudott helyezkedni vele?

Figyelt kérdés
2013. okt. 25. 21:11
1 2 3 4 5
 31/46 A kérdező kommentje:

A környezettan és a környezetmérnöki (két környezetvédelmis szak tulajdonképpen) pl. olyan, hogy nem jó semmire.

Tipikusan se tanár, se diák nem tudja, mégis mire mehet ezzel.

De baromira elhivatottnak lehet lenni a környezetvédelem iránt. Úgy, hogy lehet, hogy maximum önkénteskedés útján tud vele foglalkozni az illető.

Mert elhelyezkedni benne nem tud, a két papír közül egyikkel sem.

Mondhatjátok, hogy gyerekes felfogás, hogy "elhivatott lesz és nehezen dolgozza fel"

De csak itt, gyk-n több ember van így, és úgy tűnik, nem egy ember kérdései/kommentjei ezek. Csak e két szakról.

Szóval igen, kamuszak mellett is lehetsz elhivatott. Úgy is lehetsz elhivatott, hogy meg nem tudod mondani, mi az, amit tanulsz.

2013. okt. 26. 17:03
 32/46 anonim ***** válasza:
gazdálkodás és menedzsmentet nem szokták büfészakok közé sorolni, csak a sok rossz suli meg pár hozzá nem értő ember miatt, de azért én is válaszolok: suli után 1,5 hónap alatt pénzügyi kontroller lettem, utána egy biztosítónál pénzügyes majd csoportvezető, aztán egy multinál középvezető és utána egy másik multinál üzletág menedzser. Használtam a munkám során sok mindent amit tanultam, számvitelt, kontrollingot, menedzsmentet, gazdasági informatikát, marketinget, hr ismereteket, egy kicsit még a jogi ismereteket is....
2013. okt. 26. 17:28
 33/46 anonim ***** válasza:
gazdálkodás és menedzsmenten gazdinfó tantárgyak?
2013. okt. 26. 17:31
 34/46 anonim ***** válasza:
bgf-en még programozás is van gazdmen szak egyik szakirányán, persze nem gazdinfó szak szintjén... aki nem hiszi járjon utána.
2013. okt. 26. 17:32
 35/46 anonim ***** válasza:

30-as: Pontosan ezért kezdtem el tanulni marketinget is. A kettő ha hiszed, ha nem nagyon is összefügg, hiába gazdasági az egyik, a másik meg társadalomtudományi.

A nagy cégeknél valóban nem mindenhol van pr, viszont marketing részleg 90%-ban van. Én viszont nem ilyen helyen dolgozom, hanem egy kommunikációs ügynökségnél.

2013. okt. 26. 17:42
 36/46 anonim ***** válasza:
.
2013. okt. 26. 18:31
 37/46 anonim ***** válasza:

Környezetmérnök igenis van nagyobb multiknál, és nem is keresnek rosszul. Csak az a baj, hogy többet képeznek belőlük, mint amennyire szükség van, de ez ezen kívül még jó pár szakmára igaz.

A képzés milyenségéről már ne is beszéljünk. Régi magyar beidegződés, hogy polihisztorokat képeznek, belekapnak ebbe, belekapnak abba, de igazán semmiben nem mélyülnek el.

Nekem 3 felsőfokú végzettségem van, hidd el, tudom miről beszélek.

1. középiskolai magyartanár. Az utolsó noname senkiházi írót is el kellett volna olvasni (elvileg), a szigorlati anyag alapján kiszámoltuk, hogy napi 3 könyvet kellett volna elolvasni, ha a végére akartál volna érni. A középiskolai tananyag viszont nem nagyon érdekelt senkit, az aktuális oktatóknak a kutatási területeiből voltak szemináriumok. Kikerültem tanítani, és kezdhettem elölről benyalni a középiskolás anyagot. A pedagógia oktatás hasonlóképp, igen részletesen vettük a csecsemők lelki fejlődését, csak éppen nem bölcsődei dajkának készültünk... Szakmódszertan óránk viszont volt a 10 félév alatt összesen 1.

BGF: közgazdász. Na, itt is volt ám PR, marketing, szociológia, pszichológia, informatika, számvitel, statisztika, logisztika, pénzügy, jog stb. Amikor rákérdeztünk, hogy mégis mi lesz ebből, azt mondták a suliban, hogy adnak egy általános áttekintést, döntsd el mi érdekel, keress abban munkahelyet, majd ők betanítanak. Ez bizonyára működött 20-30 évvel ezelőtt, amikor az érettségizett embereket is lámpással kellett keresni, és egy diplomával egyből vezérigazgató lettél. De a mai világban nem működik, a pályakezdő diplomással nem áll szóba senki, mert valóban képtelen bármilyen munkát ellátni, mert az iskola nem tanította meg semmire.

Pénzügyi területen sikerült elhelyezkednem, majd a munkahelyem fizetett egy mérlegképes tanfolyamot.

Mérlegképes könyvelő. Na, gondoltam most végre talán azt tanuljuk, amiről szó van: könyvelni. Ehhez képest: vállalkozástan, amiben nagyjából a közgáz tanulmányaimat bezsúfolták egy 200 oldalas könyvbe, értelmetlenül összedobált fejezetek halmaza.

Jog, számvitelelemzés.

A két tantárgy, ami ért valamit az a számvitel és a pénzügy volt. Ellenben az adózást rendkívül elnagyoltnak éreztem, a számvitelen is mindenféle életidegen példákkal szivatták az embereket a vizsgán, ellenben munkabért pl. soha nem könyveltünk, pedig az van minden cégnél.

Szóval, hogy a kérdésre is válaszoljak, tök mindegy milyen végzettséged van, kezdőként nem értesz semmihez. Így csak az tud ma már elhelyezkedni, akinek van ismerettsége.

2013. okt. 26. 20:32
 38/46 A kérdező kommentje:

Ez borzalmas, és érzékeny lélekkel igenis megterhelő.

Azonban úgy látom, hogy sok szak van még, ahol ez szerencsére nincs így.

Tanárképzés esetén nem hittem volna, hogy ez így van.

Valóban van környezetmérnök multiknál, de minőségüggyel vagy munkavédelemmel foglalkozik, nem környezetvédelemmel. Hajára kenheti az elhivatottságát.

Erre mondom, hogy ha lány és jól keres a fiúja, inkább menjen irodai kisegítőnek.

2013. okt. 26. 20:40
 39/46 anonim ***** válasza:
54%

"tök mindegy milyen végzettséged van" "Így csak az tud ma már elhelyezkedni, akinek van ismerettsége"

Ekkora hülyeséget... ezt mond egy gépész vagy egy mechatronikai mérnöknek, vagy akár egy informatikusnak, majd jól körberöhög.

2013. okt. 26. 20:41
 40/46 anonim válasza:
Mivel annyit emlegettétek már a műszaki menedzsereket, akkor velük kapcsolatban mesélek el egy sztorit. Az egyik barátnőm ilyen szakon végzett a veszprémi egyetemen. Diploma után elég gyorsan el is tudott helyezkedni a végzettségével célirányosan egy vidéki, mezőgazdasági gépekkel foglalkozó vállalatnál. De itt olyan keveset keresett, hogy pár év múlva inkább elment dolgozni egy bank call centerébe, ahol kétszerannyit kapott, holott itt a diploma egyáltalán nem volt követelmény, a munkatársai nagyrészének érettségi volt a legmagasabb végzettsége. Tehát olyan is előfordul, hogy valaki el tud helyezkedni a tanulmányainak megfelelő helyen, csak épp nem érdemes...
2013. okt. 30. 10:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!