Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Akik védik a büfészakokat,...

Akik védik a büfészakokat, azoknak az ismerőse/ő maga el tudott helyezkedni vele?

Figyelt kérdés
2013. okt. 25. 21:11
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
nekem is volt ami nem tartozik hozzá, politika, filozófia, logika.
2013. okt. 25. 22:33
 22/46 A kérdező kommentje:

Szóval az angol szak ezek alapján akkor lenne olyan szinten mini polihisztor-képző 3-3,5 év alatt, mint a környezetmérnöki, ha mondjuk lenne 3 félév informatika, persze programozás, adatbázis-kezelés, mindent, lenne matematika (most hogy viszonyításuk mondjak egy példát... mondjuk a logaritmust tanulnátok, és bölcsész szak létetekre a gimnáziuminál kétszer keményebben kérnék számon), lenne egy fizikán alapuló tárgy, lenne közgazdaságtan, vállalkozásgazdaságtan, menedzsment és mondjuk két félév biológia. Meg még pár ilyesmi. Ezek mellett mindössze hat-két tantárgy, amibe belesűrítenék Anglia, Amerika történelmét, az angol nyelvet, a nyelvészetet és az irodalmat általában. De az egész képzés alatt mindezeket mindössze hat-hét tantárgyban! Többi mind-mind töltelék, na jó, jó szándékkal alapozó...

Természetesen olyan példákat hoztam, amelyek úgy gondolom, bölcsész szakon tölteléknek számítanának.

2013. okt. 25. 22:37
 23/46 A kérdező kommentje:
Lett jópár melléütésem, ezekért elnézést.
2013. okt. 25. 22:38
 24/46 anonim ***** válasza:
100%

Kommunikáció szakot végeztem, multinál vagyok vezető.

A sors fintora, hogy felhoztad a környezetmérnököt, mint "kamuszakot". Nos, egy kollégám velem megegyező beosztásban, csak a cég dél-nyugati régiójában végzett környezetmérnök :)

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy egyikünk sem kamatoztatja a munkája során a főiskolán / egyetemen tanultakat különösebben, maximum kis részben, sokkal többet nyom a latba a kompetencia.

2013. okt. 25. 22:59
 25/46 anonim ***** válasza:
0%
Bölcsész a büfészak pl. de csak akkor ha nem tanár vagy aki középiskolába akar tanítani!
2013. okt. 26. 00:10
 26/46 A kérdező kommentje:

Látjátok-látjátok ti se szakmában, utolsó előtti.

Az a baj egy piacképtelen szakkal, hogy van, aki elhivatott lesz - láttam már ilyet -, és nem szívesen akar mással foglalkozni.

Aki nem ilyen, ezt nehezen érti meg, de ez egy valamennyire nehezen feldolgozható dolog.

Szerencsétek van, hogy nem lettetek elhivatottak, és a lényeg számotokra a csapat és a fizetés.

2013. okt. 26. 06:35
 27/46 anonim ***** válasza:
37%

Most őszintén, aki kommunikáció szakot végzett annak mi a "szakmában való elhelyezkedés"? Én elvégeztem a szakot, de még a tanáraim sem tudták megmondani, hogy mi is lenne szakmában való elhelyezkedés, nem, hogy én megmondjam....

Totálisan egyetértek amúgy veled abban, hogy ezek a büfészakok semmire sem jók az ég világon. A mostani állásom csak és kizárólag kompetenciára, józan észre és szorgalomra épül. Kis túlzással (leszámítva az értékes tapasztalatokat) akkor is el tudnám végezni, ha nem jártam volna egyetemre.

2013. okt. 26. 09:06
 28/46 anonim ***** válasza:
30%

Én értem mire gondol a kérdező. Az utóbbi időben sok olyan szak megjelent, ami egy kicsit belekap ebbe- egy kicsit abba, de kompetens tudást semmilyen szempontból nem ad, mert nincsen konkrét lényege annak, amit tanulnak. Maguk a tanulók sem tudják megmondani, hogy hol, milyen munkakörben tudnak majd ezzel elhelyezkedni.

És nem csak bölcsész szakon vannak ilyenek, hanem ugyanúgy megjelentek a gazdasági és mérnök vonalon is. Ilyenek pl. a műszaki menedzser, a környezetmérnök, a nemzetközi gazdálkodás, az üzleti szakoktató, a nemzetközi tanulmányok és a társadalmi tanulmányok szakok.

És még folytathatnám a felsorolást hosszan.

Ezekkel nem sok eséllyel lehet elhelyezkedni a szakmában, hiszen sokszor még az sem világos, hogy mit takar a szakma.

2013. okt. 26. 14:44
 29/46 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, nekem is van egy kommunikáció diplomám, de nekem mindig egyértelmű volt, hogy merre lehet ezzel lépni. Lehetnék újságíró, szerkesztő, akár szóvivő is, de sok cégnél keresnek kommunikációs munkatársakat, vagy akár még egy kis pr is belefér.

Mivel a gyakorlati tapasztalataim során rájöttem, hogy bár imádok írni, de nem bírom elviselni a flegma, beképzelt és ki ha én nem típusú embereket (újságírók), így ez a része a dolognak szépen kiesett. Viszont a marketing és pr rész nagyon is érdekel, így erre léptem. Szóval ezzel is lehet kezdeni valamit, ha az ember eltökélt egy kicsit.

2013. okt. 26. 14:53
 30/46 anonim ***** válasza:

Nos, a marketing egy gazdasági ágazat, az egész biztos nem lehetnél kommunikáció diplomával.

Újságíráshoz 99% érzék kell, nem előtanulmányok, újság tördelő képzést pedig a komm. képzés nem ad.

Kommunikációs munkatárs hirdetést én meg egyet sem láttam, valaki elmondhatná, hogy az mit is jelent pontosan :D A PR részlegeket pedig sajnos 2007-ben leépítették, mert rájöttek, hogy értelmük közel nulla. A mi cégünknél sincs konkrétan PR, pedig nemzetközi mammutmulti, beleférne.

2013. okt. 26. 17:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!