Akik védik a büfészakokat, azoknak az ismerőse/ő maga el tudott helyezkedni vele?
Elsősorban szakmában elhelyezkedésre gondoltam.
Egyébként tudtok ti is szakokat, amelyeknek nincs_értelme, mert konkrétan nem jó semmire, aki elvégzi. Na, az ilyenekre gondolok.
(igazi mérnök, BME) Ja igen, aki 50 éves annak még van15 évecskéje.. És igen, 45 felett nem vesznek fel sehova -tehát van 20 év, a munkásság fele, amíg lehet kínlódni, közmunkázni. Most 65 a nyugdíj kh, de hamarosan 67...70...
Németo.-ban már nagyon régóta 67 (nőknek is) Lengyelo-ban tavaly emelték a nőknek 60-ról 67(!)-re Elöregedett Európa.. Nincs aki a nyögdíjakat fizesse)
Szerintem sem kéne annyi kommunikáció-turizmus.reklám stb felvenni - de hát így kapnak pénzt az intézmények,és őket nem érdekli, hogy utána Dunát lehet belőlük rekeszteni.
Hát ez a baj, hogy nem nézik a munkaerőpiaci igényeket, csak azt, hogy az intézménynek pénze legyen belőle. Ha meg az állam csökkenti a férőhelyeket, mindenki fel van háborodva. Pedig most már ott tartunk, hogy szakmunkás nincs, a diplomás meg nem tud elhelyezkedni.
Én pl. kapásból betiltanám az összes okj-s tanfolyamot. Senkit nem ismerek, aki egy okj-vel el tudott volna helyezkedni.
Környezettan, műszaki menedzser, környezetmérnök meg a hasonló ilyenek...
Annak az ismerősödnek a szakja, aki nem tud arra a kérdésre válaszolni, hogy mégis mivel lehet foglalkozni ilyen végzettséggel?
Az OKJ meg a szakmunkásképző manapság már nem ugyanaz?
pl. én egyikről se tudom,hogy mit takarnak. konkrétan környezetmérnököt ismerek, aki a szakmájában dolgozik, sőt, le is doktorált azóta.
de erről beszélek, hogy te is eléggé kamuzol, egyértelműen sose láttál egyetemet belülről. pl. meséld már el nekem, hogy mit tanulnak a környezetmérnök szakon, ha annyira tudod, hogy büfészak.
jézusom. most azért nem ért igazából semmihez, mert nem egy dolgot tanul? felvilágosítalak, olyan szak nincs, ahol csakis egy dolgot tanulsz. én pl. angol szakra jártam. nézzük: nyelvészet (angol és általános is, nyelvtörténeti fejlődés, szociolingvisztika, neurolingvisztika, többnyelvűségi kérdések, angolon belül az összes, tehát fonetika, szemantika, morfológia, stb.). civilizáció és országtörténet: Egyesült királyság és Amerika, politikája, történelme, oktatása, gazdasága, földrajza, kultúrája stb.
irodalom: általános bevezetés, külön angol, amerikai, kisebbségi irodalom, írek irodalma, mindenféle irányzatok. pszichológia: fejlődéslélektan, gyermeklélektan, aztán mivel tanárszak volt, nevelés, oktatáselmélet. stb. filozófia, logika, politika, ezek voltak mindenkinek.
angolból még módszertan, története, módszerek kialakulásai, jellemzői, nyelvtanulásról szóló dolgok (anya és idegen nyelv, elsajátított, és tanult). felmérések, módszerek, hogyan kell egy tesztet összeállítani, felmérni valaki tudását, gyerekkori nyelvtanulás. nem csak egy dolgot tanulnak ám az egyetemen.
Majdnem mindegyik vagy az angolhoz, vagy Angliához, vagy a nyelvekhez tartozik. Plusz a tanári dolgok.
Ehhez képest az én felsorolásomban volt társadalomtudomány, társadalomtudományon belül gazdaságtudomány, műszaki dolgok, természettudományos dolgok, és informatika is, persze mindegyikből egy szeletke csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!