Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy néz ki egy jó önéletrajz...

Hogy néz ki egy jó önéletrajz programozóként?

Figyelt kérdés

Mi emeli ki a többi közül? Esetleg valami jó sablont tudtok mutatni?

Mert, ha azt írom bele, hogy mihez értek baromi rövid lesz. Mert tegyük fel értek JavEE, C++, C#,.net, SQL,PHP, HTML,CSS akkor ezzel nem tudom kitölteni. Ha 1-2 technológiát írok bele még akkor is kevésnek tűnik.

Gondolom az senkit nem érdekel, hogy milyen szoftvereket használtam fejlesztéshez, illetve a felhasználó szintű ismeretek sem. Szóval nem igazán látom át, hogy lehet egy jól összerakott, kerek CV-t készíteni.

2013. okt. 16. 10:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

#10 vagyok:

De ha ez bonyolult elsőre, legalább egy Dropbox-ot regisztrálj...

2013. okt. 16. 18:57
 12/19 anonim válasza:
Pályakezdőtől nem szokás referenciát kérni, szóval ezt a részt vagy kihagyod, vagy ilyenkor korábbi munkahelyek helyett esetleg írhatsz olyan projecteket, amikben az egyetem/fősuli alatt a kötelezőn kívül részt vettél, ilyesmik.
2013. okt. 16. 20:02
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Programozótól kérnek, mert ott önálló munkavégzés az elvárt, nem feltétlen fogják mindenben a kezed, hiába vagy pályakezdő, kíváncsiak rá, hogy mit tudsz. Készíteni kell olyan dolgokat, amiket tudsz, hogy lássák, mihez értesz és milyen szinten vagy, így nem éri őket meglepetés és téged sem, egy dropbox nem nagy dolog és minden legyen benne, amit készítettél, az önéletrajzba a referenciák részhez beírod őket, de amit mondtam kktv önéletrajz mintát, az erre részletesen kitér.
2013. okt. 16. 20:19
 14/19 anonim válasza:
100%

"hiába vagy pályakezdő, kíváncsiak rá, hogy mit tudsz"

Nem, nem kíváncsiak. Mert pontosan tudják, hogy pályakezdőként lóf@s.z.t sem tudsz. Nem tudhatsz, pont azért, mert pályakezdő vagy, és még soha semmilyen éles munkahelyen nem dolgoztál.

"Készíteni kell olyan dolgokat, amiket tudsz, hogy lássák, mihez értesz és milyen szinten vagy, így nem éri őket meglepetés és téged sem"

Abból, hogy összekattingatsz valami hót egyszerű házifeladat-szintű bármit, még nem mutatsz magadról semmit.

Egyébként, mint már írtam, őket nem éri meglepetés, mert pontosan tudják, hogy egy pályakezdő nem tud SEMMIT.

Pályakezdőket nem azért vesznek fel, mert azt várják tőlük, hogy hasznos munkát fognak végezni, pontosan tudják, hogy pályakezdőt alkalmazni - cégtől függően - 3-6 hónapig csak viszi a pénzt. A cégek ezt hosszútávú befektetésként kezelik.

Épp ezért a nagyon alap technikai tudáson kívül - ami nélkül amúgy sem lehetne elvégezni az egyetemet - az egyetlen dolog, amit elvárnak, az az, hogy tudjon angolul, meg legyen motivált a tanulásra és formálható legyen.

Ennyi.

2013. okt. 16. 20:49
 15/19 anonim ***** válasza:

Igen, ez lenne az elvárható, csak sajnos manapság nem így megy, szép is ez így elmondva.

Pályakezdőként azért nem kellesz, mert nincs gyakorlatod, gyakorlattal azért nem kellesz, mert nincs rád támogatás és baromi sokba kerülsz a munkáltatónak.

Programozóról beszélünk, akinek van tudása, nem egy raktárosról...

2013. okt. 16. 21:39
 16/19 anonim válasza:
Te mégis honnan a retekből szeded ezt? HR-es vagy tán? Vagy pályakezdő?
2013. okt. 16. 22:19
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

"Abból, hogy összekattingatsz valami hót egyszerű házifeladat-szintű bármit, még nem mutatsz magadról semmit. "

Nem értek egyet, mi rengeteg dolgot le tudunk szűrni egy pályakezdő beadott munkájából. Értelemszerűen nem a 100% -os tökéletes kódot vizsgálom ilyen esetben, de:

Jobb esetben egy programozó képzi magát, tehát legalább megpróbál friss módszereket (MVC és társai) alkalmazni attól még, hogy esetleg nem 100-as OOP-ből. Látszódik az is, hogy miként tagolja a kódot. Mennyire használ elnevezési konvenciókat, használ-e valamilyen kommentelési módszert, mennyire használja a clean code elveket, ha egy nagyobb problémába ütközik akkor van-e annyi benne, hogy ráguglizik, vagy inkább összegányolja csak működjön stb.

A lényeg, hogy szerintem egy pályakezdő forráskódját olvasgatva is rengeteg dolog megtudható a "programozói személyiségéből" attól függetlenül, hogy az általa készített kód nyilván gyenge minőségű, ami igazából nem gond, hiszen majd betanítjuk, viszont az alapanyag milyensége, a tanulási hajlandósága, az, hogy mennyire vall hasonló értékeket mint mi már kiderül egy-egy demó kódból is.

2013. okt. 17. 08:54
 18/19 anonim válasza:

"legalább megpróbál friss módszereket (MVC és társai) alkalmazni"

Hát az MVC mindennek nevezhető, csak frissnek nem, már legalább 20 éve kitalálták :)

De végülis valahol igazad van, lehet így is felmérni a dolgokat. De én inkább a személyes interjút preferálom, mert ott úgyis van legtöbb helyen írásos teszt, meg szóbeli faggatózás is szakmai dolgokról. Ott 5 perc alatt néhány kérdéssel szerintem többet kiderítek, mint fél órányi forráskód-nézegetéssel.

2013. okt. 17. 12:12
 19/19 anonim ***** válasza:
Igazad van, de ettől függetlenül meglepődnél, hogy mennyien nem foglalkoznak MVC-vel, vagy használnak mysql_query -t és egyéb deprecated fv-eket, és tolják bele a spagetti kódba... legyen szó vérpistikéről vagy egyetemet végzettről
2013. okt. 17. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!