Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szerintetek milyen esélyeim...

Szerintetek milyen esélyeim lennének az életben programozóként?

Figyelt kérdés

Üdv!

16/f vagyok, és főleg felnőttek véleményére lennék kíváncsi. Leírok magamról pár dolgot:

12-13 évesen elkdztem San Andreas MultiPlayer-ezni (netes játék) és ez hozta hogy megtanultam a PAWN szkriptnyelvet (CompuPhase). Sokáig foglalkoztam ezzel, és hatalmas és bonyolult szkripteket is megírtam SA-MPhez. 14 évesen kezembe kaptam egy Pascal könyvet, és azon rendesen átrágtam magam, többször is elolvastam. Emellett foglalkoztam Delphi-vel, ebben is programozgattam.

Ezen időközben belekóstolgattam C++ -ba (a PAWN nyelv a C++ leegyszerűsítése) és Assembly-be hogy ezekről is tudjak valamennyit, de ezek a nyelvek még előttem vannak.

Pascal-ban és Delphi-ben persze vannak dolgok amelyek még előttem vannak, mindkettő hatalmas témakör (főleg a Delphi). Most fogom elkezdeni a C++ -t rendesen, könyvből tanulni (mivel a PAWN nyelv a C++ leegyszerűsítési C++ -ben is tudok jópár dolgot).

A következő FreePascal-al megírt programot akkor írtam mikor 15 éves lettem (kicsivel kevesebb mint egy év Pascal tanulás után), igen az egész projekt az én művem, rengeteg munka van benne. Nemrégen módosításokat tettem rajta, beletettem pár plusz dolgot +hibák javítása.

Letöltőlink: Ajj, nem engedi kiírni, pls akit érdekel had küldjem el PM-ben.

Az egyszerűség kedvéért telepítsd abba a könyvtárba amelyet felajánl, C:\Pascal\Parancssor-1.1, ha máshova telepíted akkor a könyvtárban lévő Konfigurációs Beállítások.PDF-t mindenképpen olvasd el.

És végezetül: Mielőtt elkezdtem programozást tanulni (PAWN), gyűlöltem a matematikát és korrepetálásra szorultam. Miután elkezdtem Pascal-ozni, egy évre rá színötös voltam matekból egész évben, korrepetálás nélkül, úgy h otthon egy percre se ültem le matekot tanulni. Azóta nagyon szeretem a matekot, és egy rakás dolgot tudok, amelyeket suliban még érettségi előtt se vennénk. Sokmindent tudok, pl tudok n-edik gyököt és bármilyen alapú logaritmust számolni papíron, számológép nélkül. Teljesen megváltoztam, érdekelnek bonyolult tudományok, előadásokat tartok stbstb...

Kösz h elolvastad, és főleg felnőttek véleménye érdekelne h szerintük milyenek az esélyeim. Körülöttem mindenhol azt hallom hogy tele van/lesz az ország informatikusokkal, de ha körbenézek h körülöttem kik akarnak az lenni, akkor nemhiszem h sokan tényleg el is jutnak oda.. hü**yék (már bocsánat), infószakra jelentkezik és utálja, tanulnak suliba Pascal-t és utálja, matekról meg ne is beszéljünk.

illetve, ha kipróbáltad a programról mi a véleményed? Sok Köszi.

Köszönöm, Üdv.

2012. jan. 1. 17:02
 1/5 CactusClone ***** válasza:

Annó 96-ban én is programozóként végeztem. Azóta az a program nyelv (amiben a szakdolgozatomat írtam) már lényegében sehol sincs. (Clipper) Abban az időben mi is tanultunk Pascalt, meg egyéb őskövület csodát, így a Delphi lett nekem is a "kedvencem". De leginkább a módszertanon van a hangsúly, nem pedig azon, hogy melyik nyelvben mélyedsz el jobban.

Sajnos sokan azt hiszik, hogy ha elvégeznek ilyen-olyan informatikai sulikat, már programozók, rendszergazdák, rendszermérnökök, ne adj isten programozó matematikusok lesznek.

Kevés az, ha valaki jól elsajátít egy nyelvet, de ha nincs mellette egyéb tudás, akkor az olyan, mint a passzív nyelvtudás. Tudsz angolul, de nem tudsz megszólalni.

Valamerre "szakosodni" kell. És ez az, amikor valaki a területének zsenije lehet. Ha könyvelő / bérszámfejtő programot akarsz készíteni, oda-vissza ismerned kell a könyvelés / bérszámfejtés mikéntjét, plusz követned kell a törvényi változásokat, hiszen azt rendszeresen be kell építened a saját magad fejlesztette programba. És beszélhetnénk akármelyik területről.

Dicséretes, ha több lábon tudsz állni, hiszen akkor több lehetőséged van. Nagyobb eséllyel tudsz elindulni valamelyik irányba.

Valóban tele a piac informatikusokkal, csakhogy a középszerű középszerű is marad. Ha te tudsz valamit, amit más nem, máris nyert ügyed van. Csak a piacnak is szüksége legyen arra, amit te tudsz.

2012. jan. 1. 17:40
 2/5 anonim ***** válasza:

Nézd, az tény ,hogy tele az ország informatikusokkal, de még inkább tele van állásokkal informatikusoknak :)

Szóval több az álláslehetőség, mint ahány programozó, és a jó programozóknak meg mindig jut jó munka. De még a legbénább programozók is a legkisebb cégeknél lazán megkeresnek 200K nettót, szóval jók az esélyeid egy jól fizető állásra, pláne ha ilyen korán kezded :)

2012. jan. 1. 23:42
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Üdv
2012. jan. 2. 11:57
 4/5 anonim ***** válasza:

Hali,

egy korúak vagyunk, de azért remélem nem haragszol h. ide írok. Én C# / C++-ozok egész szép programjaim vannak már. Ha gondolod segíthetnénk egymásnak, esetleg tanácsok stb:

switch(Console.ReadLine())

{

case "Ok":

Console.WriteLine("MSN-em: vaczi2@citromail.hu");

break;

case "Nem, kösz":

Console.WriteLine("Ok csá");

break;

}

2012. jan. 2. 13:46
 5/5 A kérdező kommentje:
Hello! Én benne vagyok, de az a baj h nemrég tönkrement a gépem és egy ideig nem is lesz jó (most egyik haveromtól írok), de az MSN-ed elmentettem, és ha jó lesz felveszlek. Sajnálom, tök jó lenne ez a netes kapcsolat, amint jó a gépem felveszlek MSN-re. Cső
2012. jan. 2. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!