Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha tehetnéd, inkább a szüleid...

Ha tehetnéd, inkább a szüleid trafikjában dolgoznál vagy külföldre járnál ki?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy nemsokára végzek az egyetemmel, már csak a szakdolgozat és az államvizsga van hátra, hamarosan végzek a gyakorlattal. Az államvizsgát halasztom fél évvel, mivel pályázni akarunk egy eu-s pályázatra, hogy vállalkozásba kezdhessünk, és ez most sürgősebb. Addig is szeretnék valami ideiglenes munkát, választhatok, hogy keressek valamit Ausztriában vagy kimehetek esetleg a szüleim boltjába, trafikjába. Igaz, Ausztriában fix bért kapnék és többet keresnék, de a szüleim üzlete a szomszédban van, sem bejárási költség nem lenne, sem olyan fix, szigorú munkaidő, mint külföldön. Közben laptopozhatnék, filmet nézhetnék, olvasgathatnék, szóval kényelmes lenne, az biztos. Csak kicsit kevesebb pénzért, még nem tudni, mennyiért pontosan (megkapnám a 10% hasznot, azaz változó a bevételem). Ausztriában fix bért kapnék, de valószínűleg este és hétvégén kellene dolgoznom, kocsival kellene kijárnom, a legközelebbi kisváros is 45 percre van innen. Ráadásul dolgoztam már kint és nincsenek túl jó tapasztalataim, nagyon szeretik amagyart kihasznlni az ilyen egyszerűbb helyeken (max kasszázást vagy árufeltöltést vállalnék). Csak egy kis keresetkiegészítés kellene az ösztöndíj mellé.
2013. okt. 6. 22:30
 1/4 anonim ***** válasza:
78%
Van családi vállalkozás? Abban kell dolgozni.
2013. okt. 6. 22:50
 2/4 anonim ***** válasza:

Menj Ausztriába.

A legtöbb ember azért nem viszi semmire (vagy sokra) az életben, mert kockáztatás helyett mindig a biztosat, a könnyebbnek tűnőt választja. Ne váljon szokásoddá.

2013. okt. 7. 07:40
 3/4 anonim ***** válasza:
78%
#2 - miért, az neked valami vagy sok, hogy utolsó utáni lenézett valaki lehet Ausztriában? A kasszázás meg az árufeltöltés ott is ugyanaz mint itthon - ennyi erővel a sajátjában is dolgozhat, akár még javíthat/bővíthet is rajta, jobban be tudja osztani az idejét, nem kell utazgatásra pazarolni az időt meg az üzemanyagot...
2013. okt. 7. 08:13
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha csak a mani kell neki és nem dolgozna később azon a területen, érdemes lehet elgondolkodni azon, amit te mondasz. De én csak a hosszabb távú pozitív hatásokkal szeretnék még számolni.

Ha a kérdező depresszióba esik attól, hogy lenézik, ahelyett hogy ez növelné a versenyszellemét, a tenni akarását és a munkabírását, akkor menjen csak a trafikba.

Azért ajánlottam, hogy próbáljon ki minél aljábbnál aljább munkákat (illetve amikben úgy kezelik őt), mert ez anno nekem is bevált az egyetemen. Soha az életben nem végeztem fizikai munkákat, leszámítva az egyetemi diákmunkákat (csomagolás, vízimentősködés, ruhatáros, kukorica címerezés, pincérkedés, árufeltöltés, leltározás). Viszont ezek megtanítottak arra, hogy becsüljek mindent, amit azóta elértem, mert az tuti, hogy ezek közül egyiket sem csinálnám egy életen át, főállásban (viszont ha nem végeztem volna el az egyetemet, mehettem volna segédmunkásnak).

Ha a kérdező lát abban távlati hasznot, hogy egy kicsit világot lát és kap még egy löketet abból, amiből korábban is, hogy milyen fos is az ilyen meló, pláne amikor még így is kezelik az embert. Ha már eléggé tudja, akkor jó.

2013. okt. 7. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!