Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyit kell keresnem ahhoz,...

Mennyit kell keresnem ahhoz, hogy elköltözhessek albérletbe, és viszonylag tűrhetően meg tudjak élni?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy idén leérettségizek, és elvégzek egy OKJ-t, vagy jobb esetben fősulit. Vendéglátóiban gondolkodok. Minél előbb szeretnék otthonról elköltözni ezután.

Amit magamra költök, tehát kaja, kondi bérlet, néha buli, stb. azt kiszámoltam hogy nagyjából mennyibe fog kerülni. A gond azzal van, hogy fogalmam sincs mennyi egy átlag lakbér(Szolnok megyében), meg a rezsi. Tehát az mennyibe kerül, hogy lakhassak valahol.

Tudom hogy ráérek még ezen gondolkozni, csak most hirtelen kíváncsi lettem. Valaki mondana egy körülbelüli összeget, hogy mennyi egy átlag lakbér és rezsi, ha egyedül lakok?

2013. szept. 19. 21:34
 1/6 anonim ***** válasza:
Keresni olyan 150 körül kell, hogy ellegyél. Lakbér, rezsi 60 körül megúszható.
2013. szept. 19. 21:42
 2/6 anonim ***** válasza:
az hogy mennyiből tudsz kijönni, az csak rajtad múlik. nekem van olyan ismerősöm, aki a nettó 64.000-ből is albérletben lakik és nem panaszkodik, a másik pedig 300 nettóból is panaszkodik, hogy nem él meg. minden az igényeidtől függ, hogy mennyi kell neked a megélhetéshez.
2013. szept. 19. 21:43
 3/6 anonim ***** válasza:

Utolsó csak nem mindegy, hogy nettó 64 ezer mellé mondjuk a férj fizetése nettó 300 ezer vagy semmi. Nettó 64 ezerből albérletben nem lehet megélni, max pár hónapig tartozással, amíg ki nem ág a főbérlő és be nem perel.

Albérletre 40 ezret simán számolhatsz, ha csak szobát bérelsz akkor lehet kevesebb. Rezsi attól függ milyen a lakás pl ha egyedi fűtésessel sokat lehet spórolni. Nálunk a távfűtés van és van olyan téli hónap amikor csak az 30 ezer.

2013. szept. 19. 21:53
 4/6 A kérdező kommentje:

Hát ha az albérlet 40 körül van, télen a gáz 30, akkor szerintem rezsivel együtt lehet kerekíteni 100ra. Hát, tényleg 140-150 körüli kereset kéne hozzá.

Izé, elég tájékozatlan vagyok. Mennyi esélye van egy embernek annyit keresni? Jól sejtem, hogy nem sok?:D

2013. szept. 19. 21:59
 5/6 anonim ***** válasza:
Szolnok megyeben milyen vendeglatasban gondolkozol??? Ott szerintem nem igazan fogsz normalis pnezert dolgozni. Ahhoz nagyon jo kapcsoaltok kellenek, hogy ma magyarorszagon valami zsiros vendeglatoi teruleten dolgozzal es persze olyan regioban is!
2013. szept. 19. 22:09
 6/6 anonim ***** válasza:

"Utolsó csak nem mindegy, hogy nettó 64 ezer mellé mondjuk a férj fizetése nettó 300 ezer vagy semmi. Nettó 64 ezerből albérletben nem lehet megélni, max pár hónapig tartozással, amíg ki nem ág a főbérlő és be nem perel. "

Egyedül lakik, mármint lakótársakkal, Budapesten, 20.000 Ft-ot fizet szobára mindennel együtt a 8.kerben, gyalog vagy biciklivel jár mindenhova, közeli lejaratú termékeket vásárol, 30-50%-kal olcsóbban, egyetlen szórakozása a TV nézés. Kajából kijön olyan 15.000-20.000 ből havonta, másra nem költ. Sokszor még spórol is a 64.000 ből, az más kérdés hogy milyen körülmények között él, de neki tetszik, nem zavarja, akkor éljen így.

2013. szept. 19. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!