Szerintetek ha lefenykepezem a szemyimet es atkuldom egy munkahelyre vagyis ilyen netes munkahely visszaelhetnek az adataimmal?
Én nem küldeném át. Normális helyen ilyet nem kérnek.
Simán visszaélhetnek vele bárhol, bármikor.
Egyébként sem engedem fénymásolni a fényképes igazolványaimat. Sehol, még állami intézménynél, banknál sem, pont azért, amit előzőleg írtam. Egyszer volt benne részem, köszönöm szépen, soha többet...
"Egyébként sem engedem fénymásolni a fényképes igazolványaimat."
Hát azért egy bankszámlanyitáskor bizony lemásolják és sok más helyen is... De értem, meg lehet lenni bankszámla nélkül is.
Meg kell nézni milyen tanúsítványokkal, ellenőrző szervvel rendelkezik az a "netes munkahely".
Mindenhol lefénymásolják a személyidet kb, onnantól kezdve,hogy érettségi, végig egész életedben, mindenhol.
Bankszámlát nem lehet nyitni anélkül,hogy le nem ellenőrzik a fénymásolatot.
Az,hogy a boltokban, villamoson elég csak felmutatni az azért van,mert oda ki a halál használna esetleg hamisat??
Ahol ezt nem ellenőrzik le,hogy például elmúltál e 18 éves, na azoknál a munkáknál nyugodtan gyanakodhatsz,mert megbüntethetik őket.
Neten is...
Neten máshogy nem is lehet leellenőrizni csak ha beszkenneled a személyit, sőt lakcím igazolást is kérnek mindenhol. (lakcímkártyát nem szívesen fogadják el, ha külföldi cég)
Ahol ezeket nem kérik, szinte biztos lehetsz abban,hogy te ott pénzt nem fogsz látni.
Ha az a cég szabályosan működik akkor , nem enged az oldalukra amíg nem bizonyosodott meg a korodról,illetve,hogy valós adatokkal regisztráltál e.
Diamexmodels-t nem ismerem, én egyedül a Livejasminról hallottam,arról is csak a magyar tulajdonos miatt.
Nem vagyok érdekelt erotikus munkákban, viszont azt biztosan tudom mondani: Bármilyen más netes pénzkereset esetén is küldened kell személyi másolatot. Itt viszont duplán indokoltnak tűnik.
Kedves 4. válaszoló!
Nekem úgy van bankszámlám, hogy nem engedtem lefénymásolni a személyimet. A Magyar Államkincstárnál is akarták az igényléseknél, de ott sem engedtem. Valamint a céges banknál az összes hozzáférésnél sem engedtem, mégis mindenem van, és kaptam is ellátásokat, valamint a cégem bankszámlája felett is rendelkezem. Valamint mobilom is van, ahol szintén "szerették" volna, de szintén nem engedtem, stb...
Szép napot!
Ok, szép napot, de nézz utána a szabályoknak, nem szórakozásból kérik.
Teljesen mindegy,hogy vannak e kivételek ez a standard, mivel ezek a szabályok, törvények.
Most is lehet kapni cigit 15 évesen is,de attól még az nem lesz szabályos eljárás.
Mint ahogy a cigit is az extra profit miatt adják ki, a te esetedben is az extra profit miatt vállalják a kockázatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!