Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Londonban van esélyem munkát...

Londonban van esélyem munkát találni ha nincs túl sok önbizalmam?

Figyelt kérdés

Itthon is alig merek munkát keresni, mert félek az állásinterjúktól, nincs is munkám már 3 éve. Nem tudom eldönteni,hogy mit csináljak, szívesen kimennék de félek,hogy nem fogok munkát találni, mert be leszek sz.arva. Sokszor nagyon határozott tudok lenni amikor nem készülök rá dolgokra, hanem hirtelen, spontán kell cselekednem, reagálnom. Nagyon rossz az anyagi helyzetem, szóval tudom,hogy csak jól járnék vele ha kimennék és valószínűleg az önbizalmam is helyre állna, bátrabb lennék. Szerintetek lenne így esélyem?

22

2013. aug. 6. 20:32
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Heti 95 font az azt jelenti hogy havonta 380 font. Bár azt nem írtad hogy van-e internet vagy tévé, mert ha van akkor azok is pénzbe kerülnek. de számoljunk csak 20 fontot havi szinten ezért( ez kevés de ki tudja hogy osztjátok el) 400 fontnál tartunk. Akárhol élsz Londonon belül, valószínű hogy a közlekedésért fizetni kell Vagy veszel heti havi bérletet vagy napi jegyet. Ha csak metróval közlekedsz akkor nem mindegy melyik zónát veszed igénybe

Ha heti jegyet veszel mondjuk a 1-2 zónába az heti 25 font körül van. (25.80 egész pontosan) 1-3 zónában a hetijegy 30 font a 1-4 zóna pedig 37 font hetente Ha a legdrágábbal számolunk akkor ez havi 148 font. Így már elköltöttél kerekítve 550 fontot. Ott van még a mobil telefonszámlád ami mondjuk 20 font., és enned is kell. Még ha ha a legszarabb minőségű, legpocsékabb ételt is veszed akkor is napi 4-5 fontot kell számolnod. Ez heti 35 font ami havi 140 font. Kerekítsd inkább havi 200 fontra (ami nagyon kevés) Akkor ha jól számolom akkor 400 a szállás+ 150 az útiköltség+ 20 telefon+ 200 a kaja. és számolj még 50 fontot egyéb költségekre (wc papír, tusfürdő, fájdalomcsillapító stb) Ez eddig 820 font. A minimálbér 850-950 font között van. Ha 850 fontot kapsz kézhez akkor marad 30 fontod, és nem ettél normálisan, nem csinálsz semmit csak dolgozol, és lehetetlen körülmények között spórolsz Szerinted így is megéri???

Minimálbéres munkával ne Londonban próbálkozz. Vidéki városban többet megspórolsz (legalább az útiköltséget megspórolod)

2013. aug. 7. 00:03
 12/19 anonim ***** válasza:

21:13 vagyok

Úgy hogy a párommal éltem kint és ő a szakmájában dolgozik, és nagyon jól keres.. 1 évig főállásom nem volt, de takarítottam napi 1 órát irodában és hetente 50 fontot kerestem. De ez csak havi 200 fontot jelentet ami a megélhetésre nagyon nem lett volna elég ha egyedül éltem volna kint.. Így viszont a kaja árát tudtam rendezni belőle.. Ma már főállásban dolgozom 1400-1700 fontot is megkeresek ( a túlóráktól függően, és sajna mindig rengeteg túlóra van)

2013. aug. 7. 00:06
 13/19 anonim ***** válasza:

"londonban minimálbérből azért csak félre lehet tenni valamit, rosszul gondolom?"

Lehet spórolni, de csak ha tényleg nagyon összehúzod magad! A minimális költséget alapul véve, a szállásod 380 font havonta, kajára alsó hangon kell legalább havi 100-120 font, ennél olcsóbban csak akkor jössz ki, ha az egyik itteni bolthálózat fagyasztott készételeit vásárolod, azokat megkapod 1 vagy 2 fontért, és laktatóak, csak épp egézségtelenebbek bármi másnál.( [link]

Közlekedésre is kell legalább 100-120 font, bár járhatsz mindenhova busszal, hiszen az olcsóbb, de nem mindegy hogy a munkahelyedre 1 órát buszozol a reggeli csúcsban, vagy 15-20 perc alatt oda érsz metróval. Telefon is kell, az is kb. egy 15-20 font. Minimum 700 font kell havonta a lét fenntartáshoz! A minimálbér pedig a ledolgozott óráktól függően 850-950 font, megtakaríthatsz valamennyit, de még nem is szórakoztál akkor. Vidéken valóban jobb élni minimálbérből mint Londonban.

2013. aug. 7. 09:39
 14/19 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm,hogy ilyen részletesen leírtátok a dolgokat. így valóban nem éri meg kimenni.Vidéki városon azért nem gondolkodtam,mert csak londonban él rokonom. Viszont mondta,hogy nemsokára lehet,hogy vidékre költözik,lehet,hogy inkább akkor próbálom meg.
2013. aug. 7. 11:51
 15/19 anonim ***** válasza:
Azért engem meglep hogy írod van egy rokonod Londonban és azért mennél odaki.. és ez a rokon heti 95 fontért adna ki neked szobát??? Tudod én is kint élek (nem Londonban, de vidéki városban) Az én unokahúgom is úgy döntött kijön szerencsét próbálni. Én is felajánlottam neki, hogy amíg nem talál állást, amíg nincs annyi pénze hogy egy szobát, vagy kis stúdiólakást béreljen magának addig örömmel venném ha nálam lakna. Külön szobát tudok adni neki.. Bár én 1 fillért nem kértem el, de az unokahúgom ragaszkodott ahhoz, hogy valamit fizessen. Ha már velünk él, legalább hozzájárul a rezsi költségekhez. Így én csak 30 fontot kértem el tőle.. 95 fontért már külön rokon nélkül is lehet bárhol szobát bérelni Londonban (vidéken már 60 fontért is tudsz) A rokonod igencsak nyereségnek vett téged..
2013. aug. 7. 12:28
 16/19 anonim ***** válasza:

Igen, ez elég érdekes. Heti 95 fontért Londonban rokon nélkül is kapsz single szobát. A rokonod bizony le akar húzni, szerintem.

Nem azt mondtam, hogy nem érdemes kijönni, mert érdemes, de csakis akkor, ha van esély tovább lépni a minimálbéres állásból! Én azt vallom, hogyha valaki 1 év után is minimálbérért dolgozik itt, az már nem nagyon fog továbbálni, mert benne ragad a mókuskerékben.

2013. aug. 7. 12:47
 17/19 A kérdező kommentje:
Rosszul fogalmaztam, jobban mondva kihagytam a lényeget. Rokonom fizet heti 95-öt, tehát havi 380-at. Mivel nekem nem lenne külön szobám, mert nincs annyi hely, így megosztanánk az ő szobáját és nekem csak havi 190-et kellene fizetnem, ha egyáltalán fizetnék. Mert az is lehet,hogy semmit nem kérne amíg nincs munkám.
2013. aug. 7. 14:13
 18/19 anonim ***** válasza:
akkor viszont bátran vágj bele szerintem. egy darabig el leszel minimálbéres melóval, közben ha szorgalmas vagy, fejlődhet az angolod, és esetleg ki is tanulhatsz valamit egy rövidebb tanfolyamon, és válthatsz munkahelyet.
2013. aug. 7. 15:58
 19/19 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat! :)
2013. aug. 7. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!