Londonban van esélyem munkát találni ha nincs túl sok önbizalmam?
Itthon is alig merek munkát keresni, mert félek az állásinterjúktól, nincs is munkám már 3 éve. Nem tudom eldönteni,hogy mit csináljak, szívesen kimennék de félek,hogy nem fogok munkát találni, mert be leszek sz.arva. Sokszor nagyon határozott tudok lenni amikor nem készülök rá dolgokra, hanem hirtelen, spontán kell cselekednem, reagálnom. Nagyon rossz az anyagi helyzetem, szóval tudom,hogy csak jól járnék vele ha kimennék és valószínűleg az önbizalmam is helyre állna, bátrabb lennék. Szerintetek lenne így esélyem?
22
"de pár éve meg sem szólaltam angolul."
Akkor messze vagy a középfoktól. Itt nem a tankönyvi angol megy ám. Rengeteg akcentus, ami még egy jól beszélőnek is sokszor gondot okoz.
Szakmád nincs, az nagy kár, mivel így csak minimálbéres állások jöhetnek szóba, abból pedig kitörni, csak akkor lehetne, ha lenne szakmád. Szakmai tudás a lényeg, nem feltétlen a papír, de ha semmihez nem értesz, akkor csak minimálos meló marad, az pedig Londonban nagyon vékony összeg.(kb. 850-950 font nettó/hó)
Ha lenne szakmád, akkor tovább tudnál lépni a minimálbéres állások világából. De szakma nélkül nehéz lesz.
fél, 1 évre kijönni szerintem nem éri meg. megtakarítani nem tudsz annyit hogy megérje. eleve a kijövetelhez kell legalább 1200-1400 font. Ha spórolós vagy az jó, de tisztában vagy-e a londoni árakkal?
Egy szoba bérlése, ami elfogadható is, legalább 450-500 font, bevásárlásra alsó hangon havonta 80-100 font, közlekedésre is legalább 100-120 font kell.
Tapasztalatból mondom.
Ha nincs önbizalom, talpraesettség akkor itt kint sem lesz munkád hiába beszélsz angolul. Nekem sincs önbizalmam,hasonlóképpen mint te félek az állásinterjúktól. Majdnem 1 évig semmi állást nem kaptam. Pedig én elég jól boldogulok az angollal, csak éppen nem mertem megszólalni sem.. Végül ismerős által lett melóm..
Még valamit létminimummal ne Londonba menj. Akkor inkább válasz egy vidéki várost, mert ott jobban tudsz a létminimumból spórolni.
"azért ilyet nem állítanék,hogy messze vagyok a középfoktól, attól még,hogy nem szólaltam meg, nem azt jelenti,hogy nem is tudok."
nem bántásból írtam, csak ismerem az otthoni nyelvoktatás silány minőségét, és sajnos láttam már nagy mellénnyel érkező felsőfokú papírt lobogtató embert, aki a valódi nyelvet hallva, szépen le is lombozódott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!