Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen munkát vállaljak...

Milyen munkát vállaljak Londonban?

Figyelt kérdés

Fiatal nő vagyok, Londonba készülök. Nem túl jó a nyelvtudásom, de most megyek egy pár hetes, igen intenzív tanfolyamra, ami kifejezetten külföldi munkavállaláshoz készült. Kb. alapfokúm van most.

Szakképzettségem nincs, csak érettségi, de tudok főzni (magyar ételeket) és főként kereskedelemben volt gyakorlatom. Meg irodai munka, de azt nyilván nem tudom kint egyelőre kamatoztatni.

Főleg kintiek válasza érdekelne vagy akik dolgoztak már Londonban. Milyen munkák felé kellene orientálódnom? Legalább addig, míg kint a nyelvet jobban elsajátítom majd. Bármilyen lehetőség, ötlet érdekelne. Persze, én magam is gondolkodom, informálódom, de minden plusz segítség jól jönne. :)

Köszönöm előre is!

2013. máj. 31. 16:42
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

A "Szakképzettségem nincs [..] de tudok főzni" szintű dolgokat ellehet felejteni. Papír nélkül semmi esély. A gyakorlat jól jöhet de nyelvtudás nélkül nem sokat ér az se, helyes hogy mész tanfolyamra. :)

Elején biztos valami alja munkát kell vállalnod sajnos, ha csak nincs ismerettség. Vendéglátóknál a legegyszerűbb elhelyezkedni, mosogatónak vagy hasonlónak. Többre szerintem ne nagyon számíts szakképzettség nélkül.

2013. máj. 31. 16:53
 2/21 anonim ***** válasza:
Milyen munkát vállalj? Olyat amire felvesznek! Gyenge nyelvtudással, szakma nélkül úgysem nagyon fogsz tudni válogatni. Viszont jól gondold meg hogy Londonba jössz-e, mert a minimálbérből nehéz kijönni. Vidéken minimálbéresként több pénzed megmarad. Mindenképp javasolnám, hogy ne Londonba gyere, mert a minimálbér cca. 850-900 font, ebből pedig a lakhatás nagyon sokat elvisz. (egy normális szoba legalább 400-450 font havonta.) Van ennél olcsóbb is, de nem hinném, hogy 8-12 emberrel olyan jó együtt lakni. 400-450 font/hó áron már lehet olyat találni, ahol csak 2-4 ember lakik a házban. A nyelvtudásod hiánya viszont a magyar szállásadókhoz fog sodorni, ami a lehető legrosszabb opció. Drágábbak a lakásaik, lelakottak, túlzsúfoltak.
2013. máj. 31. 16:54
 3/21 A kérdező kommentje:

A papír nélküli dologról az a tapasztalatom, hogy annyit nem dob a latban. Többeket is ismerek (többek között a páromat), akik papír nélkül mentek ki és találtak hamar munkát. Legalábbis nem a szakmájukban helyezkedtek el.

Tudom, hogy olyan keressek, amire felvesznek. :) Nem leszek válogatós. Az érdekelne, hogy mit keressek. A mosogatásról, takarításról már hallottam. Érdekelne, hogy mik vannak/lehetnek még.

A párom Londonba ment ki, így első körben ebbe a városba szándékozom menni, de persze ez még változhat utána.

2013. máj. 31. 17:00
 4/21 A kérdező kommentje:
Azért van némi nyelvtudásom. :) Egy 50 órás tanfolyam és folyamatos otthoni gyakorlás mellett azért csak felszedek magamra. :) Amikor turistaként kint voltam, jól megvoltam már csak a jelenlegi, tanfolyam előtti, tudásommal.
2013. máj. 31. 17:02
 5/21 anonim válasza:
A mosogatás nem nőnek való odakint. Nyelvtudás nélkül csak a szálloda takarítás kb. amire pályázhatsz. Én is kb ugyan erre megyek vissza..XD
2013. máj. 31. 17:06
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el, az amit otthon nyelvtudásnak gondolsz, az itt, valódi nyelvi környezetben teljesen más. Itt nem a tankönyvi angol van ám! Rengetegféle akcentus, kell idő még megszokod, még annak is nehéz, akinek jól megy a nyelv. A papír dologban annyiban igaz, hogy idekinn elsősorban a tapasztalatra mennek rá, nem a papírra, én is olyan munkakörben vagyok, ahol elvileg diploma kellene, de mivel nekem volt 3,5 tapasztalatom, így papírt sem kérték eddig soha az 5 év alatt. Minimálbéres állsásoknál meg aztán főleg nem számít a papír, ha nem tudod elvégezni a melót, úgyis repülsz. Ami neked szóba jöhet: mosogatás, takarítás, mekis munka, kisegítés, esetleg árufeltöltés, bár oda kicsit jobb angol kell.
2013. máj. 31. 17:08
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha Londonba mész nem a papír a fontos. Sőt... az intenzív nyelvtanfolyammal meg a nyelvvizsgával kitörölheted a feneked. Teljesen máshogy beszélnek ott, mint amiket itthon megtanulsz. Pár hétig az ember nem is érti, hogyan beszélnek, mert annyira anyanyelvi szinten, szlengen beszélnek, mint ahogyan mi is a saját nyelvünkön beszélünk. Szóval nem egyszerű őket megérteni.

Ismerőseim 0 nyelvtudással mentek ki és pár hét után kaptak munkát. De tényleg úgy van, mint ahogyan már megválaszolták, hogy legfeljebb vendéglátóban helyezkedhetsz el takarítólánynak, gyorsétteremben pénztárosnak alapfokú nyelvtudással. Ha már jobb a nyelvtudásod, akkor lehetsz pincér egy étteremben.

Minél jobban tudod a nyelvet, annál több munkahely közül válogathatsz.

2013. máj. 31. 17:11
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Itt van par ugynokseg akik vendeglato melokkal foglalkoznak, nezd meg oket:

Berkeley Scott, Blue Arrow, Admiral - mindenkit felvesznek, eloszor ezekhez menj

Off To Work, High Society - jobb oraberek, de ok mar megkovetelnek nyelvtudast es valamennyi gyakorlatot

Moving Venue, Compass Group - ok a legjobbak, de hozzajuk a legnehezebb bekerulni

2013. máj. 31. 17:11
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
A szálloda takarításnál rosszabb meló nincsen. Ha mégis ilyet akarsz, akkor csak olyan helyre menj, ahol brit főnök van. Van egy hotel a Tower Bridge-nél, Novotel Hotel, ott román a főnök, és bolgár a takarítók supervisora, 2 fontot kapsz egy szoba kitakarításáért, azaz, ahhoz hogy minimálbért keress 3 szobát kell kitakarítani legalább. Viszont 20 perc alatt nem lehet végezni. Mivel ilyen munka ez, ezért szinte 2 naponta hirdetnek, mert valaki csak 2-3 napot bír ki, valaki 1 hetet. Barátnőm dolgozott náluk 2 hét bírta, embertelenek a körülmények. Csak az ázsiai származásúak bírják hosszabb távon azt a melót.
2013. máj. 31. 17:13
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj csak és mondjuk gyermekfelügyelő állás nem érdekelne? Mert igaz, nem keresik halálra ott magukat, de legalább a szállást meg az étkezést biztosítanák és félretudnál ott is tenni. Ja és néhány helyeken még a nyelvtanfolyamot is állja a család.

Illetve szerintem nem is feltétlenül Londonba lenne érdemes dolgozni, mert nyüzsög a vendégmunkásoktól meg a mindenféle bevándorlóktól. Ráadásul piszok drága, hát főváros.

2013. máj. 31. 17:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!