Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen munkát vállaljak...

Milyen munkát vállaljak Londonban?

Figyelt kérdés

Fiatal nő vagyok, Londonba készülök. Nem túl jó a nyelvtudásom, de most megyek egy pár hetes, igen intenzív tanfolyamra, ami kifejezetten külföldi munkavállaláshoz készült. Kb. alapfokúm van most.

Szakképzettségem nincs, csak érettségi, de tudok főzni (magyar ételeket) és főként kereskedelemben volt gyakorlatom. Meg irodai munka, de azt nyilván nem tudom kint egyelőre kamatoztatni.

Főleg kintiek válasza érdekelne vagy akik dolgoztak már Londonban. Milyen munkák felé kellene orientálódnom? Legalább addig, míg kint a nyelvet jobban elsajátítom majd. Bármilyen lehetőség, ötlet érdekelne. Persze, én magam is gondolkodom, informálódom, de minden plusz segítség jól jönne. :)

Köszönöm előre is!

2013. máj. 31. 16:42
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Tudtommal külvárosi részeken lehet olcsóbban lakást bérelni. A bébiszitterkedés jó lehet. Újabb ötlet, köszi!
2013. jún. 1. 12:57
 12/21 anonim ***** válasza:

"Tudtommal külvárosi részeken lehet olcsóbban lakást bérelni"

Igen, lehet olcsóbban, de Londonban 1 minimálbéres keresetből kizárt hogy lakást, akár egy garzont is, fenn tudj tartani. Egy cca.30 m2-es garzon lakás, kinn a külvárosban sem olcsóbb 650 font+rezsinél. (70 font a rezsi kb, és kb.100 font a council tax), azaz alsó hangon 800 font egy kis garzon fenntartása havonta, a minimálbér pedig 850-950 font között, tehát ebből könnyen kivehető, hogy önállóan nem tudsz minimálbérből fenntartani lakást.

2013. jún. 1. 13:09
 13/21 A kérdező kommentje:

Amúgy olyan érdekes, hogy azt kapom, hogy "rendes nyelvtudás nélkül kint esélyed sincs", ellenben azt is, hogy "itthoni nyelviskola sz*rt sem ér". Ok, akkor hogyan lehetséges megtanulni egy nyelvet?? :/ És mégis sokan hogyan tudnak angolul??? (Ez költői kérdés) Értem én, hogy sokan keserűek vagyunk a helyzetünket illetően, de akkor minek osszuk meg ezt másokkal...

Drága lakás: ki mondta, hogy lakás akarok bérelni? A párommal élnék elsőként kint egy szobában. Két ember havi fizetéséből csak kitelik egy szoba úgy, hogy félre is tudjanak tenni.

2013. jún. 1. 14:31
 14/21 A kérdező kommentje:

Egyébként nem véleményekre vagyok kíváncsi meg kritikára, hanem hogy milyen munkalehetőségeknek nézzek utána. Hogy ki szerint és mi drága, meg ki szerint és mi nem lehetséges, az nem érdekel.

A rendes válaszokat pedig köszönöm. Ha van valakinek még segítő szándéka és ötlete a fenti kérdésre, azt is köszönöm.

2013. jún. 1. 14:32
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Leírtuk azt amit kérdeztél, mellé irtunk még néhány javaslatot, es még te kéred ki magadnak a hozzászólásokat. Érdekes hozzáállás nem mondom. A nyelvet nem nyelviskolában lehet megtanulni csak. Magánszorgalom, angol nyelven való filmnézés, levelezőpartner is jó. Az internet tele van lehetőségekkel.
2013. jún. 1. 15:44
 16/21 A kérdező kommentje:

"Egy 50 órás tanfolyam és folyamatos otthoni gyakorlás..." Ezt írtam. Természetesen a nyelvtanfolyam mellett otthon is fogok tanulni, most is tanulok. Egy keveset jártam csoportos órára és ott sokkal többet fejlődött a nyelvtudásom, mint a hónapokig tartó otthoni önképzéssel (szótanulás, munkafüzetek, filmnézés, CD hallgatás).

Nem azzal van gondom, hogy valaki leírja a véleményét vagy plusz dolgot ír, tanácsot stb. és azt köszönöm is, de annyira rosszul esik, amikor így odavetik az embernek, hogy milyen szörnyű nehéz lesz, és mit képzelek nyelvtudás nélkül, meg papír nélkül...

Senkit sem szándékoztam megsérteni (továbbra sem), és nagyon nem jó érzés elhagyni az országot, a családot és a barátokat (bár már páran kint vannak közülük). Meg persze jobb lenne profi nyelvtudással és diplomával kimenni. Sajnos, nincs diplomám, mert dolgoznom kellett 18 évesen. Ez van. Ha lenne pénzem és lehetőségem, egyetemre vagy főiskolára mennék, de most annak is örülök, hogy a nyelvsulit ki tudom fizetni, valamint félre tudok tenni az útra.

2013. jún. 1. 18:55
 17/21 anonim ***** válasza:

Figyelj... senki nem akart rosszat neked, csak nyersen, őszintén leírták a véleményüket. Azért van ez az oldal, nem kell emiatt megsértődni.

Tanulj nyelvet itthon, az jó dolog, mert 0 nyelvtudással sem jó kimenni, az tuti. Csak a többiek arra próbáltak rávilágítani, hogy nem biztos, hogy tudod egyből használni kint azt a nyelvtudást, amit itthon megszereztél, mert sokkal lazább nyelvtani szerkezeteket használnak, nincs annyira felépítve a beszédükben, mint amit megtanulsz, azonkívül tényleg borzasztó megérteni őket először, mert más hallani őket élőben.

Egyébként nagyon könnyű ott állást szerezni, vagy legalábbis nem olyan nehéz. Az a lényeg, hogy minél több önéletrajzot adj be a munkaközvetítőkhöz és akkor nagyobb lesz az esélyed.

2013. jún. 1. 21:30
 18/21 A kérdező kommentje:
Oké. Köszönöm. :)
2013. jún. 1. 23:17
 19/21 anonim ***** válasza:
Lehet nem tetszik, hogy idekint ez a valóság, de szerintem jobb, ha most leírjuk, mint, hogy majd odakint gyere rá, hogy a nyelviskolában nem ezt tanították, meg, hogy azt hitted könnyebb lesz, tehát, munkát lehet szerezni, csak gagyi angollal, papír nélkül nem könnyű jó munkát kapni,de ha valahova bekerülsz, látják rajtad, hogy hasznos vagy, jól dolgozol, javul az angolod is, akkor lesz előrelépés, de azonnal ne várjál sokat, meg odakint mindig is, magyar bevándorló leszel, tehát ahhoz elég hosszú az út odáig, hogy a bevándorlók által végzett munkák (takarítói, gyári, raktári, éttermi). Viszont soha de soha ne ragadj le, egy helyen, amint javul az angolod, próbálj meg váltani, vagy akár, ott kint tanulni, sokan helyezkednek el magyarok egészségügyben ami elég jó fizetést jelent, de ehhez persze a nagyon jó angol és a papír elengedhetetlen.
2013. jún. 3. 00:32
 20/21 A kérdező kommentje:

Utolsó: köszönöm a tanácsot. Abszolút így gondolkodom én is. Ezekkel kapcsolatban képben vagyok, nem egy könyvet, blogot, cikkeket olvastam el a témában, valamint kinti ismerőseim segítségét is kértem.

Felkészülök, amennyire csak fel lehet. Ezért is tettem fel itt is a kérdést, hogy van-e még olyan ötlet, amire nem gondoltam. Olyan munkalehetőség.

2013. jún. 3. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!