Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Már nagyon el vagyok keseredve...

Már nagyon el vagyok keseredve, miért ilyen kilátástalan minden?

Figyelt kérdés

Munkalehetőség alig akad, ha valamihez kedvet érzek, mindenhol azt mondják, nem ér semmit, ne tanuljam azt, mert csak időpocséklás. Időpocséklás az összes okj, egyetemre nem járok.

Akkor mégis mit csináljon egy fiatal nő? Haljon éhen, mert semmi értelmes szakmája nincs, de ne is kezdjen semmibe, mert úgysem talál munkát és csak pénzt dob ki az ablakon a képzésekre(azt a keveset is, ami van) és emellett elpocsékol x évet?

Megcsinál valaki egy okj-t. Nem elég, képezze tovább magát. De élni ezen évek alatt is kell valamiből? Tovább tanulni, rendben. Újabb évek telnek el. Az idő telik. Már 30 körül van, biztos állás sehol, így semmi másban nem lehet haladni!

Ebbe bele lehet őrülni!Mégis mihez kezdjen egy értelmes ember magával???Bármit tanulunk, nincs munka?Akkor mégis minek van értelme, amivel a kezünkben kellünk valahová?

2013. júl. 31. 21:54
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
48%

Sajnálom, de ez az igazság. Akik a mindenféle okj-s tanfolyamaikkal sem boldogulnak, azoknál az alapozás van elrontva, amit még az iskolában kellett volna megszerezni. És különösen igaz ez a nyelvismeretre. Mert gondolom, az okj-s tanfolyamaid mellett egyetlen idegen nyelven sem makogsz. Inkább arra kellett volna az energiát fordítani.

Komolyan nem értem, hogy az elmúlt 20 év alatt hogyhogy nem lett világos mindenki számára ebben az országban, hogy ha valaki vinni akarja valamire, akkor minimum egy nyelvet felső fokon meg kell tanulnia. Felnőtt úgy egy generáció, hogy a nyelvórákra csak ökörködni járt be (vagy be se járt, mert minek), és most ott tartunk, hogy ma sokkal kevesebben és sokkal rosszabbul beszélnek idegen nyelvet, mint 10 éve. Bravó, irány Európa!

2013. aug. 1. 14:52
 12/12 A kérdező kommentje:

Tényleg vicces, ahogy állítod rólam, hogy mim nincs!

Felsőfokú német nyelvvizsgát tettem pár éve, a csoportban, ahová jártam, 24 emberből ha jól emlékszem 6-nak (köztük nekem is, és nem igazán volt 6 embernél több ez a szám) sikerült. =D Szóval próbálok én helyezkedni több irányba, és eljutott az agyamig, hogy igenis fontos az idegennyelv, és a német mellett angolul is tanultam.

2013. aug. 2. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!