Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Már nagyon el vagyok keseredve...

Már nagyon el vagyok keseredve, miért ilyen kilátástalan minden?

Figyelt kérdés

Munkalehetőség alig akad, ha valamihez kedvet érzek, mindenhol azt mondják, nem ér semmit, ne tanuljam azt, mert csak időpocséklás. Időpocséklás az összes okj, egyetemre nem járok.

Akkor mégis mit csináljon egy fiatal nő? Haljon éhen, mert semmi értelmes szakmája nincs, de ne is kezdjen semmibe, mert úgysem talál munkát és csak pénzt dob ki az ablakon a képzésekre(azt a keveset is, ami van) és emellett elpocsékol x évet?

Megcsinál valaki egy okj-t. Nem elég, képezze tovább magát. De élni ezen évek alatt is kell valamiből? Tovább tanulni, rendben. Újabb évek telnek el. Az idő telik. Már 30 körül van, biztos állás sehol, így semmi másban nem lehet haladni!

Ebbe bele lehet őrülni!Mégis mihez kezdjen egy értelmes ember magával???Bármit tanulunk, nincs munka?Akkor mégis minek van értelme, amivel a kezünkben kellünk valahová?

2013. júl. 31. 21:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

ha nincs szakmád, akkor elméletileg vannak ingyenes képzések.

Mi az a szakma amiről lebeszéltek?

Az pedig tény, hogy a papír még nem tesz jó szakemberré.

2013. júl. 31. 21:59
 2/12 anonim ***** válasza:
érdekházasság? tudom, te nem olyan, stb... de ez is megoldás lehet
2013. júl. 31. 22:01
 3/12 MrPifta ***** válasza:
"Bármit tanulunk, nincs munka?" Ez nem igaz.
2013. júl. 31. 22:43
 4/12 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy és mit tanultál eddig? Dolgoztál már vagy pályakezdő vagy? (csak hogy az utolsó mondatodra tudjunk válaszolni).
2013. júl. 31. 22:54
 5/12 anonim ***** válasza:
Nekem is voltak már hasonló gondolataim és kérdéseim mint neked, kérdező. Én is nő vagyok, 27 éves. Van egy alap diplomám ami, mint kiderült nem elég. Közgazdász diploma, de ez túl tág fogalom, ezért még valamilyen területre pluszban specializálódnom kell. Ez most még két évet fog elvenni az életemből. Közben anyagi nehézségeim vannak, de valahogy végig kell csinálnom a két évet, nincs mese. Én azt ajánlom neked hogy valami olyan szakmát szerezz, vagy felsőfokú szakképesítést, ami specifikus és egy olyan meghatározott területre fókuszál, amire nagy szükség van. Könyvelés, bérszámfejtő, logisztika. A marketing, meg a sima 'kereskedelem' papír szerintem felejtős.
2013. júl. 31. 23:26
 6/12 anonim ***** válasza:

Ez itt Fanysrország itt mindent és mindenkit leszarnak semmi veszik az emberi sorsot ebbe az országba semmire nem lehet vinni főleg azért mert rengetek irigy sivár megalkuvó bárány ember él!

http://www.youtube.com/watch?v=Bt4cJDlkhPw

2013. júl. 31. 23:51
 7/12 anonim ***** válasza:
0%
Gondolom, a tanulás mindig is büdös volt. Iskola helyett inkább a buli, a haverok, a züllés. Akkor kellett volna apádnak lekevernie két nagy pofont.
2013. aug. 1. 02:24
 8/12 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hány éves vagy, de talán még nem késő szakmát szerezni. Ha informatikát tanulsz, közgázzal és nyelvtudással kiegészítve, később elég jó esélyekkel indulhatsz.

Ha most úgy döntesz, nem tanulsz, 10 év múlva újra felteszed majd magadnak ezt a kérdést, de akkor már valószínűleg nem tudsz majd kilépni a mókuskerékből. A döntés a tiéd.

2013. aug. 1. 06:19
 9/12 A kérdező kommentje:

Ma 02.24!

Egy kicsit visszafoghatnád magad, mert ezzel a viselkedéssel neked is lekeverhetne apád egy pofont!

Egy szóval nem mondtam, hogy nem tanulok/tanultam. A kérdésem arra vonatkozott, hogy annyi ember tanul, továbbképzésekre jár (csak, hogy megnyugodj, én is több mindent tanulok), ennek ellenére vagy kevés, amit csinál, vagy nem túl használható, aminek tanul, pedig szeretné, és akkor újra és újra iskolába kell járni, újabb dolgokat tanulni, majd az sem elég!És véleményt kértem a mai helyzetről, hogy mások szerint mi az, aminek lehet jövője. Rajtad kívül mindenki tudott írni 3 értelmes mondatot! De azért köszönöm, hogy vetted a fáradságot és beírtál egy ilyen hihetetlenül hasznos kommentet!

2013. aug. 1. 10:56
 10/12 anonim ***** válasza:

Önmagában a papír kevés. Ha a személyiség nincs ott mellette, akkor 10 diplomával is lehet rossz élete valakinek.

Egy állásinterjún az ember a termék, el kell tudnia adni magát, lehetőségeket megragadni, stb. Így értem, hogy KIZÁRÓLAG a papír kevés.

No meg a networkingről feledkeznek el az emberek, a jó értelemben vett kapcsolati tőkéről.

Szóval igenis van értelme tanulni, ha az egyéb készségek is rendelkezésre állnak hozzá.

2013. aug. 1. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!