Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy szobalány mennyit keres...

Egy szobalány mennyit keres átlagban? (csak magyarországi szállodák és hotelek érdekelnek)

Figyelt kérdés
arra vagyok kíváncsi,hogy adnak-e ruhát (vagy esetleg szálloda/hotel függő),mi tartozik a munkakörbe,mennyi a fizetés,hosszútávon érdemes-e csinálni ezt?előre is köszi a válaszokat

2013. júl. 23. 23:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
97%
Én is dolgoztam egy 5*-os hotelben, de nem szobalányként,hanem gondnoknő voltam. Adtak munkaruhát mindenkinek. Általában a lányoknak napi 10-12 szobát kellett kitakarítaniuk. Egy szobára átlagosan fél óra jutott, lakott szoba esetében 20 perc. Szóval nagyon gyorsan kellett haladniuk, különben nagyot csúsztak és persze emellett gyönyörűen is kellett takarítani, szóval nem egyszerű, én biztos nem csinálnám. A fizetés olyan 80.000 Ft körüli volt, viszont volt, hogy egy huzamban 8-9-10 napokat kellett dolgozniuk, attól függ, hogy a HK-n hogy oldották meg a heti beosztást. Törvény szerint meg csak 6 napot lehetne egybe dolgozni, de ugye ezt sem tartják be. Én is volt, hogy 8 napot dolgoztam egybe, hozzáteszem az 5. napon már hulla voltam. Egy ilyen helyen nagyon nagy a fluktuáció, gyakran cserélődnek a lányok, eléggé embertpróbáló munka. Hosszútávon biztos, hogy belefásul az ember. Viszont adtak reggelit és ebédet és ami pl előző nap nem fogyott el sütemény, azt a személyzet megehette.
2013. szept. 24. 11:56
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ha marad sütemény megehetjük. 2 féle menüböl ehetünk és nagyon sokszor van mikor 3 fogásos ebédünk van. szerintem kevés ember mondhatja el hogy ilyen jóvilága van,
2013. okt. 23. 22:38
 13/19 anonim válasza:

Milyen feltételei vannak az ilyen munkának? Vagy teljesen tapasztalatlanul is felvesznek, csak próbanapokon betanítanak?

Gondolkozom ilyen munka elvállalásán, na nem sokáig, csak pár hónapig. Összességében úgy látom, hogy egy szociális munkás (szakmám) is ennyit keres kb 80e nettót vagy ennyit csak a ranglétrán eggyel feljebb lévő kap?

Akkor lehet használni legalább kesztyűt? Mert elég durván ki szokta marni a kezem a tisztítószer.

2014. szept. 27. 13:57
 14/19 anonim ***** válasza:
Ha van felvétel vagy csak ugy bemész érdeklödni van e felvétel engem betanitotak nem nehéz munka megmondták mit kell csinálni de beleestem a létszámleépitésbe most a csirkefeldolgozó üzembe vettek fel csomagolonak nem nehéz ott is betanitot munka.
2014. szept. 27. 14:40
 15/19 anonim válasza:
90%
Elég gyalázat, amennyit kapnak a szobalányok otthon. Csak át kell menni a határon és már többet kapna... a 4 szeresét....
2015. jan. 28. 19:03
 16/19 anonim ***** válasza:

Át kell menni a határon, de attól függ, hogy milyen hotel. Ha mázlid van, akkor órabérben dolgozol, ha nem, akkor szobák után fizetnek, és marha nagy szívatás, ha nem kapsz elég szobát, vagy a kis szobát ugyanolyannak számolják időben, mint a kicsit, mert nyilván, hogy naggyal később végzel, mint egy kicsivel. Tisztességes munka? Én nem mondanám annak, bár lehet, hogy nekem túl nagyok elvárásaim, mivel főiskolát végeztem, csak tapasztalat híján nem tudtam elhelyezkedni a szakmámban.

Szintén hoteltől függ, milyen a vezetőség, van, ahol halálra szívatnak, van, ahol, ha nagyon tepersz, akkor békén hagynak. Elő nem léptetnek, de legalább békén hagynak. Angliában (Londonban) gyakori tapasztalat, hogy a vezetőség román, és ha magyar vagy, akkor véged van. Mellesleg kiváló élvezet olyanokkal dolgozni együtt, akiknek hiába karattyolsz angolul, mert nem értik meg.

Angliában a legtöbb hotelben adnak munkapólót, jobb helyeken nadrágot is vagy köpenyt. Tisztítószereket mindenhol a hotel adja, jobb helyeken biztosítanak gumikesztyűt is, de van, ahol könyörögni kell érte, és van, ahol szinte verekedni kell a törlőrongyokért. És van, ahol nincsenek is törlőrongyok, hanem törölközővel kell takarítani. Itt kinn a minimálbér 6,5 font, és a teljes munkaidő 7,5 óra + egy félórás ebédszünet. Hotelekben biztosítanak ingyen ebédet (négy csillagtól fölele).

Munkakör: szobatakarítás, fürdőtakarítás, ágyneműcsere, hoteltől függően minden nap, két-három naponta, szappan-tusfürdő-kávé-tea kipakolása. Törölközőcsere. Egyes hotelekben public area takarítása és a tiszta-koszos törölköző és ágynemű szerénybe illetve zsákba tétele. Máshol ezt linen porterek végzik. Van, ahol a szobalánynak csak takarítania kell, van, ahol ő ellenőrzi a szobákat is.

Hogy érdemes-e hosszútávon? Nem, semmiképpen. Ez munka bárkit tönkretesz, és egy idő után azt veszed észre, hogy körül vagy véve aluliskolázott, dohányfüggő, unintelligens emberekkel. Országtól, beszélt nyelvtől függetlenül.

2015. júl. 13. 07:06
 17/19 anonim ***** válasza:
Ahol szobák után fizetnek vagy ahol nem kapod meg az ígért munkaidőt, hiába keresel többet, mint Magyarországon keresnél, nem jössz ki belőle, mert albérletet és közlekedést kell fizetnek.
2015. júl. 13. 07:07
 18/19 anonim válasza:
100%
Én is voltam Szoba lány. Habár nem 5*os ba hanem Hostelba. Heti 6-7 nap meló Mivel egyedül voltam kis hostel 11 szobás,de szobánként 6-8-10 ágy. Ha privát volt be kellett ágyazni minden ágyat ez olyan 50-60 ágyat jelent/nap főleg nyáron.Ünnepek alatt nagyobb hajtás,nincs szabad ünnepnap karácsony újév is meló.Legalább is én így voltam. 9 hónap ból 12 szabadnap.Volt,hogy 2 hétig folyamatosan menni kellett,és persze nem kaptam meg a 2 szabadnapot egyben.Én mondjuk szerettem,de a főnök elviselhetetlenné vált.És ott hagytam.Igen van,hogy olyan mocskot kell takarítani amitől az ember össze okádja magát,de ezt bírni kell.Nincs olyan takarítás ami ne lenne koszos.
2015. dec. 7. 16:40
 19/19 anonim válasza:
100%
Ha szobalány akarsz lenni, inkább Ausztriában vállald. Ne itthon bagóért...
2016. ápr. 1. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!